Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-10-2008, 08:23:00

czy ta informacja jest pewna chyba nie , ja tez slyszalam nawet że ma być w ksztalcie ARKI
gość
15-10-2008, 08:31:00

zimne lyżki, slone , ostre, kwaśne to trzeba powtarzać
Forumowicz
15-10-2008, 08:32:00

Arki Przymierza? [addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
gość
15-10-2008, 09:19:00

Witam
Mam pytanie czy ktoś podawał lub podaje Zolpik?? Jeśli tak to jak długo można go podawać i czy należy robic przerwy?? Oficjalnie żaden lekarz nie chce się podjąć podawania tego leku a nawet jeśli go podaje to nieoficjalnie, więc nie można się niczego od nich dowiedzieć. Córka EWy Błaszczyk tez podobno dostaje lek na bazie Zolpidemu ale aktorka nie chce udzielac informacji na ten temat. Proszę o pomoc
Karola_w
gość
15-10-2008, 11:24:00

Bardzo dużo informacji na temat Botuliny jest w necie-jest refundowana dla dzieci z porażeniem mozgowym-w innych przypadkach prawie nieosiągalna-chociaz słyszałam że szpitale rehabilitacyjne mogą zgłosić zapotrzebowanie jeżeli takie jest i ostrzyknąć inne przypadki-ja kupiłam sama 3 ampułki zaplaciłam 3000zl i fiasko-zle podana nie zadzialala-lekarz umył ręce.Jeżeli po rozmowie z lekarzem dojdziecie do wniosku że można podać to polecm-dobrze podana -bardzo ulatwia rehabilitacje.Najlepiej wypowiedziałby się na ten temat tata Paulinki-u nich zadzialała.Ps.potrzebna jest recepta na ten lek bez tego nie kupisz.Aśka.
gość
15-10-2008, 17:26:00

O klinice wiem od samego Talara, czy będzie zobaczymy....
Moja mama dziś zaczęła mówić. Ma rurkę, więc nie wydaje dźwięku, ale jedno jest pewne (zauważyły to też pielęgniarki) napewno bardzo przeklina. Wydaje mi się, że wymawia od czasu do czasu również moje imię. Słów jest bardzo dużo i w większości nie rozumiem ich...
Powiedzcie, czy ktoś u swojego śpiocha też zauważył coś takiego???
magda
gość
15-10-2008, 17:32:00

Dziekuje za informacje na temat Botuliny
Początkująca
15-10-2008, 19:05:00

Cz y możecie mi coś napisać , okazało się że Moja mam ma uszkodzoną korę mózgową , w prawym płacie .Nie wiem czy to dobrze rokuje czy żle???????I jeszcze jedno Moja mama przebywa teraz na odziale intensywnej terapii , ale ponieważ organizm pracuje samodzielnie (bez żadnych urządzeń) chcą się jej pozbyć ,gdzie najlepiej byłoby ją przenieść , u nas jest odział rehabilitacjii neurologicznej ale osób w śpiączce nie przyjmują , to gdzie ją mamy umieścić??????????

edyta [addsig]
edyta12
Forumowicz
15-10-2008, 20:14:00

Kokoikam- mówiłem afonicznie rózne słowa ale najlepiej chyba przeklenstwa , te na k.... każdy rozumiał z ruchu ust

Edyta12- z tą korą to raczej niestety kiepsko, w szpitalu powinni wiedzieć o różnycych hospicjach itp w okolicy,a może o jakimś ośrodku ZOL z opieką długoterminową dla takich pacjentów.[addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
gość
15-10-2008, 20:16:00

Edyto, jestem w podobnej sytuacji. Moja mama jest prawie 4 tygodnie w śpiączce. Szpital domaga się wypisania mamy.
Pamiętaj, że szpital jest zobowiązany pomóc Tobie w znalezieniu jakiegoś ośrodka opiekuńczego (nie koniecznie najlepszego).
Ja wyszukałam w internecie ośrodków opiekuńczo-rechabilitacyjnych. Znalazłam kilka w okolicy mojego miejsca zamieszkania. Zadzwoniłam do nich. Okazało się, że tylko dwa przyjmują osoby w śpiączce. Jestem umówiona na wizytę w przyszłym tygodniu.
Pamiętaj, dla Twojej mamy ważna jest w takich ośrodkach rechabilitacja. Zapytaj się czy w ośrodku mają już pacjętów w takim stanie, czy mają lekarzy na miejscu. Niektóre ośrodki maja dofinansowanie z NFZ. Niektóre są całkowicie prywatne.

pozdrawiam
Magda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: