Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
30-07-2008, 11:55:00

Curry - dzięki za wyjaśnienie - chyba Michałowi jest jeszcze potrzebana ta rurka.
Aniaiania
Początkująca
30-07-2008, 12:09:00

Aniaiania miałam pytanie, ale gdzieś po drodze umknęło. Napisałaś, że jeśli mój tata spełnia polecenia to już nie jest śpiączka. Zapytałam więc jaki to jest stan. Czy mogłabyś mi coś na ten temat więcej napisać? Będę bardzo wdzięczna.

Czemu twojemu Michałowi nie można jeszcze wyjąć rurki? To przez ilość wydzieliny?
Curry[addsig]
...trzeba nabawić się nieuleczalnej obsesji i mijać zdrowo otwarte okna...
Wtajemniczony
30-07-2008, 12:41:00

Witam wszystkich. Curry jest to stan "małej świadomości", możesz o tym poczytać w internecie. Moja Paulinka utrzymała się w klęku sama przez 36 sekund. Co używacie na zagazowany brzuch?
Dziewczęta nie licytujcie się, to forum ma inne zadanie. Pozdrawiam TataPaulinki
pozdrawiam TataPaulinki www.paulinka.org.pl www.rodzinyon.pl
Forumowiczka
30-07-2008, 12:49:00

Curry - tata Palinki juź ci wyjaśnił co to może być za stan, ale moze też być inny, ciężko powiedzieć jaki jak się nie widzi pacjenta - może to taki stan pomiędzy śpiączką a normalny funkcjonowaniem mózgu. W śpiączce pacjenci nie ragują na żadne bodźce.

Tata Paulinki - to super sprawa, pisz co jeszcze Paulinka umie zrobić.
Aniaiania
gość
30-07-2008, 15:45:00

aniaiania dziękuję bardzo za odpowiedź i kontakt, na pewno skorzystam. Na razie jesteśmy z żoną na etapie przeglądania forum i szukania dodatkowej pielęgniarki do opieki w szpitalu, niestety ze względu na odległość my nie mamy takich możliwości.
Mam pytanie do pozostałym forumowiczów czy mogliby polecić oddziały, kliniki neurologiczne znajdujące się na Śląsku?
Dodam tylko iż mój szwagier został potrącony przez samochód i w tej chwili w ciężkim stanie znajduje się na oddziale neurologicznym w szpitalu w Cieszynie gdzie ma beznadziejną opiekę.
z góry dziękuję i pozdrawiam
maclel
Początkująca
30-07-2008, 16:23:00

Przeglądam od niedawna dość dokładnie to forum, gdyż moja znajoma (młoda dziewczyna) miała wypadek samochodowy. Chcemy pomóc jej mężowi, który sam nie ma możliwości, żeby tu pisać na forum. Kamila była po wypadku w stanie śpiączki farmakologicznej. Przed tygodniem odstawiono leki, ale na razie nie odzyskała całkwicie przytomności. Otwiera jedno oko. Ściska męża za rękę (dzisiaj nawet bardzo mocno). Została już przeniesiona z OIOM- u na neurochirurgię. Jej mąż chciałby uzyskać, jakąś konsultację medyczną w sprawie dalszego leczenia. Czy numerem telefonu (w sprawie konsultacji medycznej) na stronie fundacji akogo można też posłużyć się w tym wypadku? Tam zajmują się dziećmi, a Kamila jest dorosła. A może od razu próbować w Reptach? To niedaleko.[addsig]
triathlonistka
gość
30-07-2008, 16:57:00

witam
chciałam sie dowiedzieć czegoś na temat prof.Hagnera i Talara
gdzie przyjmują i ile kosztuje wizyta??
byłabym bardzo wdzięczna

Sylwia
gość
30-07-2008, 17:36:00

Dziękuję za odpowiedź w sprawie refundacji materaca.A w jaki sposób nalęży się sparać o orzeczenie o stopniu niepełnosprawności.Tata dopiero od 2 tyg jest w śpiączce,ma już odleżynay, a nie ma materaca od odleżyn(
Początkująca
30-07-2008, 18:50:00

Karolek był w szpitalu we Wrocławiu ,lekarze nie dawali mu szans.Mieli go odłączać od respiratora od dzisiaj, ponieważ stwierdzili u Karolka śmierć mózgu.... Karolek umarł w poniedziałek śmiercią naturalną. Wszyscy teraz cierpimy a w szczególności jego matka... jutro jest pogrzeb Karolka , nie wiemy jak to przetrzymamy!!!

Pozdrawiam
Wtajemniczona
30-07-2008, 19:03:00

http://maclisc.phorum.pl/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: