Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-06-2008, 21:47:00

proszę pani moja siostra jest w klinice w bydgoszczy jest to jedna z najlepszych klinik w europie, ale mówiąc szczerze żeby się tam dostać trzeba czekać ok. pięciu lat , lub rzecz jasna jak wszędzie na świecie poprostu zapłacić
gość
22-06-2008, 21:52:00

Jeżeli jest pani zainteresowana , to mam do zaproponowania dla pani męża matę ozonową dr.frenkela all ecsclusive w cenie 3200 zł. w sklepie natomiast jej koszt wynosi 4880, fakt mata była używana ale jest w doskonałym stanie. bardzo pani polecam , mojej siostry stan bardzo sie poprawił przez działanie tej że właśnie maty.jeżeli jest pani zaunteresowana , to prosze zajrzec na str. maty ozonowe dr. frenkel.cena którą oferuję jest na prawdę bardzo atrakcyjna.
gość
22-06-2008, 21:56:00

bardzo prosze się zastanowić bo podobnej ceny pani nie znajdzie nigdzie.teraz liczy się dobro pani męża dlatego proszę nie zwlekać i dzwonić . zostawiam nr . komórkowy 515761217 ode3zwie się karolina , jest to moja dziewczyna jeżeli będę przy niej to pporozmawiamy om szczegółach a jeżeli nie to proszę powiedziec jej o której godzinie pani zadzwoni a ja wówczas będę obecny
gość
22-06-2008, 21:59:00

zatem bardzo proszę sie głęboko zastanowić mata jest z pilotem bezprzewodowym i jest wodoodporony.prosze zadzwonic to o szxczegółach porozmawiamy , bo ja jestem z gorzowa wlkp.życzę pani dobrej nocy
gość
23-06-2008, 07:39:00

Aghi ja słyszałam dokładnie to samo-odleżyny rzecz drugoplanowa najważniejsze jest ratowanie życia w tej chwili-kurcze to wszystko prawda-ale można niedopóścić do ich powstania-oiomy mają dostęp do wszystkich środków i moga prowadzić bardzo dobrą profilaktyke wystarczy tylko odrobina dobrej woli. Co do walki o swoje-masz racje i nie bój się mówić głośno,wymagać a wręcz rządać zastosowania czegoś-robisz to w końcu dla najbliższej Ci osoby bo jeśli nie Ty to kto?Mój brat przez moją niewiedze i to że bardzo póżno trafiłam na te forum na ojomie dorobił się odleżyn V stopnia-siedziałam cicho-bo co to taka odleżyna tu i tam.Co to taka odleżyna?Rok czasu trwało gojenie-szkoda słów-książke można napisać o tym co za sobą pociągają odleżyny-jeśli czytałaś to forum to masz pełny obraz tego tematu(te rany niejednokrotnie doprowadzają do śmierci).Więć jak słysze tekst-a co to takiego odleżyna to aż mnie trzęsie...brrrry.Aghi głowa do góry.Będzie dobrze.Milość i wiara góry przenosi.Pozdrawiam.Aśka.
Początkująca
23-06-2008, 07:41:00

Tata Paulinki. Jak mowi przyslowie "tonacy brzytwy sie chwyta" Na razie stan mojego skarba jest stabilny. Ma bardzo niskie cisnienie.
tracheotomi nie robia. Mowia ze jesli przezyje to sie zobaczy. Jak wczoraj weszlam do niego to mial na monitorze 130-140 uderzenia serca. Ja zaczelam z nim rozmawiac ,zalozylam mu muzyke z mp3 do sluchania przez sluchawki. Masowalam stopy itp. Uderzenia serca byly w przedziale 95-98. Ma zawsze jak zaczynam z nim obcowac jakas lze ktora splywa z oka (na poczatku calkiem suchego)
Ja jestem pewna i czuje to ze moj skarb JEST. W jakims swoim wymiarze ale slyszy i czuje.
Ja odczuwam dziwny spokoj przy nim wiec niech sobie gadaja lekarze-co mi to.
ASIU szukam tutaj odpowiednika tej masci ale jest ciezko-o plastrach nawet nie wspomne 5 sztuk 20x20 kosztuje 68 euro.
Chcialabym sie dowiedziec co jaki czas ten plaster musi byc zmieniany?
Lece do szpitala to juz 10 dzien.
Bedzie dobrze wierze w to.[addsig]
Aghi
gość
23-06-2008, 08:31:00

Zastanawiam się nad mentalnością ludzi, którzy na tym forum ogłaszają się w celach maketingowych , już nie ma nic świętego, na wszystkim można się dorobić, a najbardziej na poszkodowanych ludziach, którzy potrzebują pomocy i za pomoc gotowi są płacić, albo zuszeni kupować rzeczy, które albo nie są przydatne, albo kosztują o wiele za dużo. Jeśli ktoś potrzebuje rehabilitacji w postaci hydromasaży i ozonowania, to popatrzcie na licytacje wanienien - ja śledziłam takie licytacje - i można je kupić - 40 dysz wodnych i powietrznych z ozonowaniem, z światłoterapią, z samoczyszczeniem i suszeniem od 1800 zł do 2500.

Do Taty Paulinki - mi nie chodziło o to ile czasu trwa wymiana cenika Foeja /choć to też jest ważne/, tylko o to, że Jacek po zakończeniu wymiany, nie ma żadnych z tego tytułu dolegliwości, a przynajmniej ja tego nie zauważyłam. Zolpidem stosowałam na przełomie roku i efekty jakie zauważyłam, to opisywałam, ale takiego kontaktu jak Wy mieliście z Paulinką, to ja nie miałam. Zazdroszczę Wam. Proszę powiedz, co jeszcze mówiła Paulinka. Pozdrawiam Was serdecznie - Marychaj
gość
23-06-2008, 09:04:00

Witam,
pare slow na temat stilnoxu czyli polskiego odpowiednika zolpidenu... to lek nasenny, ktory przepisala mi lekarka rok temu poniewaz na skutek stresu nie sypialam prawie wogole. Odkad tata zachorowal niestety stosuje go bardzo czesto.
Bardzo dobrze po nim zasypiam a biore tylko ok. jedna trzecia tabletki. Moim zdaniem rozni sie on tym od innych srodkow nasennych lub alergicznych ktore tez usypiaja, ze na drugi dzien budze sie sama bez budzika (czasem troche za szybko), i jestem calkowicie wyspana, rzeska i pelna energii (co dla mnie jest nietypowe bo jestem spiochem, rano nie lubie jak ktos sie do mnie odzywa itd). Budze sie i od razu moge wstac i dzialac! Nie znam innych lekow, ktore by tak na drugi dzien dzialaly. Nawet po lekach na alergie chodze na drugi dzien jak pijana, ciagle spiaca. Wiec cos musi byc w tym zolpidenie. Moze u osob, ktore maja wylaczona swiadomosc ta faza "porannego przebudzenia" nastepuje kilka minut po zazyciu...?
to tylko taka moja reflekcja co do doswiadczen z tym lekiem. U taty nie wyprobowywalam, bo jeszcze za wczesnie bylo.
pozdrawiam
Megi
gość
23-06-2008, 09:14:00

Do Aghi,
zycze Ci duzo sily, te pierwsze dni sa takie ciezkie... naprawde jest ciezko powiedziec co sie wydarzy, dlatego lekarze sa tacy sceptyczni... trzeba byc dobrej mysli i robic co mozna, i starac sie nie tracic spokoju.... jestes na adrenalinie i mozesz sama popasc w jakies kryzysy zdrowotne, uwazaj na siebie. Ja to rozumiem bo ja tez tak dzialam i pierwsze dni po taty zawale obie z mama nie jadlysmy, bralysmy tabletki na sen itd. Treaz jestem daleko ale za kazdym razem kiedy wracam jestem na adrenalinie niezaleznie czy to sa trzy dni czy trzy tygodnie.
Calkowicie Cie rozumie, ze tak wierzysz w madrosc swojego meza, moj tata tez mial komputer w glowie i czasem mysle, ze nawet jesli cos tam sie zniszczylo to nie tak zle, bo tak wiele mial tych szarych komorek, ze wystarczy zeby dalej zyc... dzis w nocy minie 7 miesiey jak spi, a tez dawali mu pare dni... nie mial kompletnie zadnych najmniejszych reakcji, byl daleko daleko, w bardzo glebokiej spiaczce, nawet jak na boku lezal to skora i wargi mu opadaly na dol.... motyl zamkniety w skafandrze... nie trzeba bylo byc lekarzem zeby wiedziec w jakim stanie byl... a jednak wiedzialam ze tam jest... balam sie go dotykac na poczatku, wiec trzymalam za reke i czytalam Malego Ksiecia.... moj pierwszy kontakt z Tata byl taki, ze kiedy chcialam przestac czyatac bo balam sie ze go nudze to zaczal jakos tak inaczej oddychac i wiedzialam ze chcial zebym czytala dalej, ze Mu sie podoba....
co do odlezyn, to u nas dzieki Bogu jak do tej pory ani jednej, ale oprocz tych miejsc o ktorych inni juz mowili smaruj i masuj tez uszy, jesli twoj maz nie rusza glowa. MOj tata nie ruszal glowa przez pierwsze tygodnie i mial ciagle czerwonenuszy, ciagle mu smarowalam i masowalam. Problem sie skonczyl kiedy tata zaczal ruszac glowa
pozdrawiam
Megi
PS. Mieszkalam jakis czas we Wloszech, i jesli chodzi o ceny w aptekach to po prostu makabra...
gość
23-06-2008, 09:26:00

Jescze jedno:
Dzis DZIEN OJCA... wszystkim corkom (i synom) spiacych tatusiow zycze aby ten dzien byl mimo wszytko pogodny, to ze jestesmy teraz z NIMI znaczy ze sa wspanialymi tatusiami prawda?a najwazniejsze to, ze nadal z Nami SĄ!
Moj tata do tego mial wczoraj urodziny a jutro obchodzi imieniny! A dzis w nocy minie 7 miesiecy jak spi ( a 7 to jego liczba)! Z naiwnoscia dziecka czekam na Noc Swietojańska, bo przeciez to noc cudow! Prosze Pana Boga o taki maly malenki cudzik....
pozdrawiam
Megi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: