Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
07-06-2008, 21:36:00

tak Mariolu mamy tyle samo lat
Początkująca
07-06-2008, 22:09:00

hej :***
z Mamą troszkę lepiej, przenieśli Ją już na neurologię.Podobno ma jakieś zakażenie w miejscu gdzie jest rurka (??), denerwowali się, że taką Ją im "oddali" z OIOM'u ... dziś też krew podawali, ale kiedy pytaliśmy po co to lekarka powiedziała, że nie ma co się martwić bo wyniki są dobre :/ (??)
ogólnie to jest poprawa, Mama dogaduje się już mimiką twarzy i rękoma troszkę. Prosiliśmy o materac przeciwodleżynowy, to powiedzieli, że " pani przecież nie ma odleżyn" ... czasami mam załamanie... nie można wpaść na to, że ma dobrą opiekę i MIAŁA takiego typu materace i TO TEMU nie ma odleżyn? wspomnieliśmy o ordynatorze.. to materac "się znajdzie" w poniedziałek...
troszkę popiła dziś soku i kompotu.
Może znacie sposób na te zakażenie wokół rurki? może coś w spraju? tylko czy to ja mam stosować czy to ich obowiązek ?
i co z tymi nóżkami Jej? ciągle błaga przez łzy żeby Jej masować, że tak bolą - porusza nimi, palcami, rękoma i troszkę się "kręci" sama na łóżku.
Pozdrawiam!! :*** i dobranoc[addsig]
Mulatka Białystok
Wtajemniczona
08-06-2008, 07:57:00

jak masowanie przynosi Jej ulgę, róbcie to
masaż poprawia krążenie
mnie też bolały i masowanie pomagało
myślę, że ból jest spowodowany bezruchem
http://maclisc.phorum.pl/
gość
08-06-2008, 10:35:00

Kasiu poprosze o to pismo do NFZ, wyslac nie zaszkodzi... megimegi31@wp.pl
dziekuje i ciesze sie u Was jakas mala iskierka
Megi
Początkująca
08-06-2008, 10:50:00

Czytam Was już trzy tygodnie, tyle czsu bo mój brat też zasnął.
Chciałabym się dowiedzieć czy dobre byłoby podkładać mu dmuczane kółka, takie do pływania, aby była wieksza cyrkulacja powietrza. Kupiliśmy taki wałek ale to jest małe a kosztuje ok. 40 zł.Nie wiem czy to dobry pomysł, co można innego podkładać. Od wczoraj przenieśli go z ojomu na neurologię. Ja dzięki Wam wiedziałam że tak będzie i załatwiłam wcześniej materac antyodleżynoiwy. Wysłałam go w poniedziałek priorytetem, ale nasza poczta strajkuje i materac utknął w ??? Na poczcie nie wiedzą gdzie jest. A mój brat leży bez materaca. A tak się starałam
Początkująca
08-06-2008, 12:20:00

to znów ja ala, mieszkam daleko od brata i jest mi bardzo ciężko, że nie mogę mu pomóc. Czytam Was i wszystko mamie mówię co trzeba robić i żeby nie traciła nadziei. Powiedzieli jej po badaniu EEG że tam jest " prosta kreska" co to znaczy? Mój brat miał atak padaczki, trzy tygodnie temu. Drugi atak dostał już w szpitalu , tłumaczyli mamie że nie mogli mu otworzyć ust, mama im na to że mogli mu wybić zęby {bo zawsze można wstawić), nie wiemy jak długo był niedotleniony, dwa razy go reanimowali. Nie wiem już co robić , wiem powiecie trzeba wierzyć i czekać ale jak to wytrzymać jak!...........
Wtajemniczona
08-06-2008, 13:31:00

http://pl.youtube.com/watch?v=nsDHQgBm0kc&feature=related

http://pl.youtube.com/watch?v=sJY3FGDgrzg&feature=related

http://maclisc.phorum.pl/
gość
08-06-2008, 16:16:00

Do Alicjimax - jak najbardziej można mu podkładać dmuchane kółka, nawet takie jak dla dzieci do pływania. Najbardziej wrażliwe na odleżyny miejsca to: pupa na kości krzyżowej, stawy biodrowe, pięty /pod pięty można zrobić takie kółeczka z bandażu - pielęgniarki pokażą jak to zrobić/, tył głowy. Pod głowę można kupić lub samemu zrobić jasieczek z dzirką po środku / najlepiej wypełniony plewą z kaszy gryczanej lub zwykłymi kulkami ze styropianu/. Jeśli chodzi o wynik z EEG , to próbują Wam powiedzieć, że mózg nie pracuje, bo nie ma przepływu fal, ale ja się na tym nie znam, może ktoś inny coś może powiedzieć na ten temat. Pozdrawiam - Marychaj

Czy ktoś to forum czyta z pocztowców? Proszę nie wygłupiajcie się, paczki z medykamentami doręczajcie, bo i na Was może paść. To taki mój prywatny apel.
Początkująca
08-06-2008, 17:27:00

Dziękuję Ci Marychaj za szybką odpowiedż. Podziwiam Was wszystkie. przeczytałam już 120 str. czasem to nawet zapominam, żeby zrobić kolację, dopiero jak rodzina zaczyna zaglądać do lodówki to mi się przypomni.
Mama dziś była u brata i powiedziała,że ma już czerwoną pupę. On ma wciąż biegunkę. A jak poprosiła siostrę żeby go umyła to usłyszała "kochaniutka my tu są tylko trzy i się nie rozdwoimy" czekała 1,5 godziny. Jestem bezradna nie wiem jak jej pomóc. Mój brat ma37 lat, żonę i 2 dzieci. Bardzo go kocham, tak bardzo że nawet mój syn ma na imię jak on Sławek. Czekam i modlę się żeby było lepiej a każdy telefon przyprawia mnie o palpitacje serca. Trzymajcie się, pozdrawiam ala
Początkująca
08-06-2008, 18:51:00

witam wszystkich!
mam parę pytanek:
1. co ozn. "mierne uszkodzenie mózgu"? tak określił wynik eeg lekarz mojej babci(tak mniej więcej zapamiętała)
2. podobno lniany olej dobrze dodawać do posiłków? może ktoś próbował?
3. mój brat jest karmiony przez sonde, co jego posiłki powinny zawierać ( moja babcia dodaje jajka perlicze, do picia parzy pokrzywe, robi deserki taki z owoców ze śmietaną)
i tak tu czytam że pacjenci są przenoszeni na neurologie, a kiedy? w jakich przypadkach czy o to najlepiej jak się postaramy sami?
pozdrawiam wszystkich i dziękuje za jakiekolwiek wskazówki[addsig]
matyska

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: