Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-06-2008, 07:50:00

Czy ktos pisal pismo do NFZ w sprawie uruchomienia programu zywieniowego z dofinansowaniem na Nutrison itd w swoim wojewodzstiwe? Jesli tak moge prosic o wzor, przyda sie
dzieki
Megi
gość
06-06-2008, 12:02:00

Dziewczyny - tak Was czytam, tyle w Was żalu, dużo w Was pretensji do bliskich i znajomych, że jest mi po prostu przykro, bo to nie jest tak,że wszystkich należy mierzyć tą samą miarką. Nie liczy się ilość, tylko jakość udzielanego wsparcia. Nikt z nas nie ma dużo przyjaciół przez wielkie P, jest to jedna, dwie osoby i kiedy przytrafia się nam nieszczęście, to jest ich zwykle niewielu. Piszę tak, ponieważ, to ja jestem jednym z tych przyjaciół, który nie zostawił przyjaciela w potrzebie i Droga Aniuianiu - już minęło dwa lata w kwietniu, to w związku z Twoją uwagą do Megi. Myślę,że na to jak nas pamiętają, to my sami pracujemy całe swoje życie, proszę oglądnijcie się za siebie i przypomnijcie sobie ten okres jeszcze z przed choroby swoich bliskich i czy nie macie jakiś wyrzutów sumienia, że mogliście komuś pomóc, a tego nie zrobiliście, bo nie mieliście na to czasu, bo nie przyszło Wam do głowy, że ktoś potrzebuje Waszej pomocy, bo nie wiedzieliście jak komuś pomóc, a nie spytaliście się jak to zrobić. Ja się oglądałam za siebie i wiem, że gdybym mogła cofnąć czas, to w paru rzeczach bym się poprawiła, przyznaję to za skruchą. Podoba mi się postawa Kasi - zaimponowała mi - chce pamiętać tylko tych dobrych ludzi i dobre uczynki, tak trzymaj Kasiu, taka postawa w życiu pomaga. Ja też wolę pamiętać dobrych ludzi i dobre uczynki. Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie - Marychaj
Forumowiczka
06-06-2008, 13:10:00

MarychaJ - myślę że masz rację, ale nie wiem czemu się czepiasz mojej odpowiedzi do MEGI , przeszkadza Ci że życzę jej samego dobrego. Proszę pozostaw to bez komentarza.

[addsig]
Aniaiania
gość
06-06-2008, 13:29:00

Marychaj, mysle, ze ty zawsze bylas fantastyczna osoba, na dlugo zanim zaopiekowalas sie Jackiem....
dziekuje Ci za to co napisalas, zrobilo mi sie jakos lzej...
pozdrawiam
Megi
Wtajemniczona
06-06-2008, 13:51:00

Marychaj,
polemizowała bym. Mam na myśli jedną os., którą nazywałam przyjaciółką (do dziś panna, więc nie ma obowiązków rodz.). Patrzę wstecz i widzę:
mam samochód, jeden jej tel.-jadę. Rano kupuję słodkie bułki, pączki czy ciastka i jadę, pijemy kawkę....
Teraz jej przy mnie nie ma...
Jeszcze niedawno prosiłam ją o pofarbowanie włosów czy skrócenie paznokci..., jakże się wykręcała (bzdurne argumenty), w końcu postanowiłam zapomnieć, że Ona istnieje.
Tyle.
http://maclisc.phorum.pl/
Początkująca
06-06-2008, 19:55:00

dziękuje serdecznie za te miłe i ciepłe słowa, mój brat ma cały czas jakąś infekcje w płucach która co rusz nawraca, wogóle mają problem z flegmą z płuc, tak mi mówi moja babcia niewiem jak to fachowo się określa, miał robione eeg i będzie miał konsultacje neurologiczną, ale rehabilitant mówi że reaguje jego lewa strona, że jest bardziej czuła, to chyba dobrze, odleżyn już niema, życzę wszystkim miłego i udanego weekendu pozdrawiam serdecznie[addsig]
matyska
gość
06-06-2008, 21:18:00

hej,
my pisałyśmy do NFZ (podlaskie) oczywiscie mogę przesłać nasze pismo, podaj tylko mejla. Ale ich odpowiedź jest fascynującą lekturą, w skrócie: wszczęli oficjalnie postępowanie administracyjne aby za chwilę je umorzyć (my nie możemy wystąpić z prośbą o objęcie programem, szpital musi się najpierw zakontraktować na tę usługę, w podlaskiem nie ma chetnych).
Z dobrych wieści mamę konsultowała dziś neurolog, po dwóch miesiącach od ostatniej wizyty, i w ogóle widzi poprawę, że jakby delikatna reakcja na polecenie, oczywiscie nie ma się co podniecać ale jakoś tak podniosła na duchu
pozdrawiam wszystkich
kasia
Wtajemniczona
07-06-2008, 07:41:00

do poczytania (żeby być na bieżąco):
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/24496

http://www.money.pl/gospodarka/polityka/artykul/religa;wraca;z;koszykiem;swiadczen,233,0,250345.html

ja tak codziennie przeglądam informacje, lubię wiedzieć
Wtajemniczona
07-06-2008, 19:00:00

W języku polskim jest wiele przysłów, którymi posługujemy się w codziennych sytuacjach. Jednym z nich jest to, mówiące, że "Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie". Według mnie jest ono jak najbardziej prawdziwe i ma odzwierciedlenie w naszym życiu.

Uważa się, ze prawdziwy przyjaciel, to taki, który z nami będzie na dobre i na źle. Ma to swoje podłoże właśnie w tym przysłowiu. Kiedy wszystko nam się udaje, to jednocześnie mamy wokół siebie wielu życzliwych ludzi. Uważamy ich za swoich przyjaciół, ale czy na pewno tak jest? Otóż okazuje się, ze gdy tylko pojawia się na horyzoncie kłopoty, nie ma już przy nas nikogo, zostaliśmy całkiem sami. I oto nagle pojawia się ta właściwa osoba, ten prawdziwy przyjaciel, który wyciągnie do nas pomocna dłoń. Taka sytuacje znamy bardzo dobrze, bo na pewno nie jeden z nas miął z nią do czynienia. Niejednokrotnie wychodziło na jaw to, jak bardzo daliśmy się zwieść fałszywym przyjaciołom. Ja znalazłam takiego przyjaciela teraz i Wam wszystkim tego życzę.
Wtajemniczona
07-06-2008, 19:47:00

aniar72 chyba mamy tyle samo lat

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: