Reklama:

śpiaczka (15626)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-12-2021, 21:54:26

Wybraliśmy Votum, a raczej szpital wybrał. Wiktoria jest pelnoletnia i nie mamy chyba prawnie możliwości decydować. Podbno votum jest dobrym ośrodkiem i też jest bliżej z Wrocławia niż do Iławy. Ja wierzę że niedługo znów będę mógł się do Wiktorii przytulić i z nią porozmawiać. Nie widzę innej możliwości. Skoro pojawiła się w moim życiu to nie bez powodu.
gość
01-01-2022, 20:11:22

Witam wszystkich ! Odnośnie Votum mam bardzo złe wspomnienia - przebywałem tam z synem po wypadku. Jeśli są środki finansowe to jak najszybciej zabrać do Talara !! Jeśli komuś potrzebna info. to można pisać na (janekpp@o2.pl)
gość
03-01-2022, 21:38:46

Witam myślałam że temat spiaczki nigdy mnie nie dotknie a jednak się stało mój tata 20.12 doznał nzk ;( do dnia dzisiejszego się nie wybudził czy jest ktoś na forum co podzieli się doświadczeniem ?
Zapraszam do kontaktu k.kolodziejczyk1206@wp.pl
gość
13-02-2022, 13:46:15

Panie Przemku i jak z Wiktoria?
Niestety mnie też dosięgło :( mój brat 20 lat miał wypadek samochodowy, od już 4 tygodni leży bez świadomości pod respiratorem, dokarmiany sada przez jamę brzuszna, miał 2 operacje usuwania krwiaków z głowy, 2 tygodnie mózg był opuchnięty. Żadnych rehabilitacji w szpitalu nie ma, dieta 1250calorii ciało wygina mu się w chińskie S, nie reaguje na polecenia lekarze mówią że mózg jest na skraju śmierci.. Wierzę w to jednak że to nieprawda że on wyjdzie z tego. Mam numer do P. Talara ale nie mam informacji dokładnych gdzie ta operacja i wg bo lekarze w szpitalu nie chcą nam nic dokładnego powiedzieć 😔 bo brat nikogo nie upoważnił. Czy ktoś miał tak czy ktoś zna kogoś kto wyszedł z tego.? Proszę pomóżcie...
Pozdrawiam Mini..
gość
13-02-2022, 14:08:49

Nikt z nas nie wie ze będzie miał jaki kolwiek wypadek. Proszę zadzwonić do nzf i dopytać co możecie dla nigo zrobić skoro nie podpisał bo nikt nie myśli na co dzień o tym zgody. Można udać się tez do adwokata,Poprostu uświadomić szpitalowi ze wy nie chcecie jak i oni złe dla waszego członka rodziny a czas jest tu najważniejszy. Tak jeśli weźmiecie go szybko do dr talara to wydaje się nie możliwe a jednak,szanse są ogromne ze bedzue dobrze tylko kochani cZas!!!Od jutra dowiadujecie się o prawach rodziców wedle syna i do adwokata.później do szpitala,róbcie najpierw to polubownie,możecie tez sprężyć szpital i nagłośnić te sytuacje.Nie rozumiem czasem szpitali i procedur jaki rodzic rodzina chce złe dla dziecka/tak młodego dziecka,powinni pomyśleć o sobie,bo tez są dziećmi i tez maja swoje dzieci.
Kochani działajcie i pisze wam ze czas jest najważniejszy im dłużej tam będzie tym gorzej.
Piszcie powodzenia i jestem z wami
gość
14-02-2022, 15:05:20

Zawsze pomagasz, wspierasz wielkie dzieki za serce
Zaraz znajde porade prawna dla rodziny, zeby mogli legalnie dzialac w sprawie leczenia syna
gość
14-02-2022, 15:45:34

Rodzina ma prawo podejmowac decyzje dotyczace dalszego leczenia w imieniu syna/brata pozostajacego w spiaczce klinicznej. Nalezy zlozyc wniosek o ubezwlasnowolnienie w sadzie okregowym..Prosze dowiedziec sie gdzie znajduje sie w waszej miejscowosci. Dostaniecie informacje co do wypelnienia wniosku.
gość
18-02-2022, 06:28:54

Brat jest w szpitalu bielańskim w Warszawie, to jest chore bo my nie możemy wziąść dokumentów żeby iść na konsultacje z talarem ale ordynator przyprowadziła jakieś babki z GRS medical spod Krakowa i tam poleca żeby go umieścić bo oni już znają historię choroby poprostu jakiś absurd.
Ktoś coś słyszał o jej placówce ?
Pozdrawiam Mini
gość
21-02-2022, 18:03:42

Proszę o pilne info dotyczące odruchów tzn. przeczytałam kilka stron tego forum i widzę, że macie wiedzę.Chciałabym zapytać chcę jechać do dr Talara na wizytę aby skonsultować stan.Pacjent lat 40 upadk i uderzył głową o chodnik.Prawdopodobnie tyłem głowy.Zbity pień mózgu. Jutro będzie 4 tygodnie jak upadł.Nie wiadomo ile leżał nim przyjechało pogotowie.W szpitalu operacja bo był krwiak.Obrzęk mózgu.Wprowadzony w śpiączkę farmakologiczną.Nie wybudził się.W związku z powyższym proszę o info co nagrać na filmiku dla dr.Jakie odruchy i jak je sprawdzić.Sprawa pilna.Dziękuję za każde info.Nie tracimy nadziei.
Początkujący
26-02-2022, 08:55:16

Gość 2022-02-13 14:46:15
Panie Przemku i jak z Wiktoria?
Niestety mnie też dosięgło :( mój brat 20 lat miał wypadek samochodowy, od już 4 tygodni leży bez świadomości pod respiratorem, dokarmiany sada przez jamę brzuszna, miał 2 operacje usuwania krwiaków z głowy, 2 tygodnie mózg był opuchnięty. Żadnych rehabilitacji w szpitalu nie ma, dieta 1250calorii ciało wygina mu się w chińskie S, nie reaguje na polecenia lekarze mówią że mózg jest na skraju śmierci.. Wierzę w to jednak że to nieprawda że on wyjdzie z tego. Mam numer do P. Talara ale nie mam informacji dokładnych gdzie ta operacja i wg bo lekarze w szpitalu nie chcą nam nic dokładnego powiedzieć 😔 bo brat nikogo nie upoważnił. Czy ktoś miał tak czy ktoś zna kogoś kto wyszedł z tego.? Proszę pomóżcie...
Pozdrawiam Mini..
Jak najszybciej do sądu o ustawienie kurateli dla osoby niepełnosprawnej oraz poprosić sędziego aby w orzeczeniu napisał-orzeczenie jest nieprawomocne natychmiast wykonywalne! Przechodziliśmy z synem 2 lata temu to samo-i jak najszybciej do Talara. Nam szpital też załatwił naipierw Votum krakowskie-to były 2 miesiące stracone - i jak najszybciej złożyć papiery o niepełnosprawność! - Janek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: