Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-01-2021, 09:37:43

Kochani,
przeczytałam całe forum, szukając nadziei. Dwie godziny po sylwestrze tego roku mój tato miał NZK. Spędziliśmy wspaniały rodzinny wieczór i w nocy obudził mnie krzyk mamy.
Tato nagle przestał oddychać i mama szybko zareagowała - zadzwoniliśmy po pogotowie. Od ostatniego oddechu minęły jakieś 4 minuty i mąż zaczął resuscytacje. Pogotowie przyjechało po 10 min, a 3 min później serce ruszyło po zastrzyku i masażu serca. Myśleliśmy, że tato da rade.
Po 3 dniach był stabilny i przestali podawać leki sedujace i miał się wybudzić. Niestety nie odzyskał przytomności do dziś. Nie oddycha sam, ma mieć robioną tracheotomie. Nerki były w kiepskim stanie ale wyniki bardzo się poprawiły i mocz jest ok. Na chwile obecną nie ma żadnych leków podpiętych.
W reakcji na bodźce bólowe – zaciska powieki nieznacznie, jest odruch rogówkowy i reakcja źrenic, ale pozostaje jak to określają lekarze w stanie głębokiej nieprzytomności.
Nie pozwalają nam się z nim zobaczyć, z uwagi na obostrzenia covidowe i zagrożenie dla niego jakimkolwiek wirusem. Kontakt wyłącznie telefoniczny z lekarzami, którzy powtarzają że stan krytyczny, rokowania bardzo złe. I tak już 18 dzień.
Napiszcie proszę, nie wiem do końca co, ale proszę napiszcie.
Zosia
gość
18-01-2021, 13:23:02

Hej, jestem w podobnej sytuacji. Wpisz w wyszukaj covid-to jest moj post. Walczę, modlę się godzinami, godzinami. Proszę znajomych... Czekam życzę tobie wytrwałości i kończąc ten wpis pomodlę się za chorych, w tym twojego tatę.
gość
06-02-2021, 12:36:04

Witam moi drodzy, pisałam tutaj o moim bracie, ale nie dostałam niestety żadnej informacji. Pocieszę tych, którzy tak jak ja szukali pomocy. Brat w końcu się obudził. Lekarze twierdzili ze juz to nie nastąpi u będzie roślina. Z powodu co uda do szpitala nikt nie mógł wejść, ale mama załatwiła z pielęgniarkami rozmowę przez tel, przez słuchawki. Co wieczór mówiła do niego i stał się cud. Brat jest teraz w ośrodku rehabilitacyjnym. Ma ogromne luki w pamięci i chyba nawet do końca nie jest świadomy swojej sytuacji. Ale można z nim normalnie porozmawiać i nie pamięta parę lat wstecz, czasem ma przebłyski. Stawiają go tam na nogi. Jednak jeden główny poważny problem który Nas trapi... Brat prawdopodobnie nie widzi całkowicie, bądź częściowo. Ma uszkodzona które mózgu. I teraz pytanie do Was kochani... Ktoś się orientuję co dalej, jaki lekarz by mógł pomóc?
gość
06-02-2021, 16:47:58

Skoro mozna z nim normalnie porozmawiac to trzeba jego zapytac czy cos widzi , a jest tez okulista ktory wyda orzeczenie na podstawie badania czy brat widzi cokolwiek
gość
11-02-2021, 16:51:00

Odpowiada że nie widzi. Problem polega na tym,że brat jest nieobecny. Nie do końca jest świadomy sytuacji. Nie wiemy już co robić dalej.
gość
11-02-2021, 17:18:14

Chce pomoc .
Teraz znajdz strone 1543 / wstecz i odczytaj post matki ktory napisala 24 10 19 .
Jej corka tez po probie samobojczej. Byla testowana / badana na cyber oku i stwierdzono ze widzi .
Cyber oko maja w kilku osrodkach mozna znalec najblizej miejsca zamieszkania. JK
gość
15-02-2021, 18:48:44

Gość 2021-02-06 13:36:04
Witam moi drodzy, pisałam tutaj o moim bracie, ale nie dostałam niestety żadnej informacji. Pocieszę tych, którzy tak jak ja szukali pomocy. Brat w końcu się obudził. Lekarze twierdzili ze juz to nie nastąpi u będzie roślina. Z powodu co uda do szpitala nikt nie mógł wejść, ale mama załatwiła z pielęgniarkami rozmowę przez tel, przez słuchawki. Co wieczór mówiła do niego i stał się cud. Brat jest teraz w ośrodku rehabilitacyjnym. Ma ogromne luki w pamięci i chyba nawet do końca nie jest świadomy swojej sytuacji. Ale można z nim normalnie porozmawiać i nie pamięta parę lat wstecz, czasem ma przebłyski. Stawiają go tam na nogi. Jednak jeden główny poważny problem który Nas trapi... Brat prawdopodobnie nie widzi całkowicie, bądź częściowo. Ma uszkodzona które mózgu. I teraz pytanie do Was kochani... Ktoś się orientuję co dalej, jaki lekarz by mógł pomóc?
Życzę dużo zdrowia dla Brata.
Chciałam zapytać, w którym ośrodeku rehabilitacyjnym jesteście i czy to tam udało się Brata wybudzić?
gość
18-02-2021, 17:34:06

Witam wszystkich. Ostatnio pisalam ze siostra ulegla ciezkiemu wypadkowi. Po 2 miesiacach wybudzila sie. Mòwi słowa,poznaje wszystkich. Nie wolno nigdy tracic nadziei i wiary.
gość
22-02-2021, 19:48:41

Mozna wypozyczyc cyber oko 2 tyg ok 2500 zl
gość
22-02-2021, 22:19:10

Witam! Moj tato po covid dostal zawalu i niedotlenienie. Obecnie jest w ZOL nie mozna go odwiedzać. Lekarz mowi, ze mozemy go zabrac jak chcemy ale nie chce nam w tym za bardzo pomoc nie wiem co robic. Tata coraz gozej wyglada, ma odleżyny zalatwilam firme ktora zajmyje sie rezpiratorem i od odzywiania ale nie wiem co dalej. Za co bede odpowiedzialna finansowo, jaki lejarz mi potrzebny co robic. Jak tate tak zostawie to on umrze w samotnosci. W szpitalu patrzyl, ruszal ustami a teraz nic. Wychudzony, rece napuchniete. Jestem w rozpaczy. Prosze mi pomoc, prosze opisac jak wyglada opieka domowa od A do Z 😔
Anastazja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: