Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-12-2020, 03:43:33

Bardzo przykra sytuacja :( Dużo siły !
A odnośnie odlezyn - mam sprawdzone Mydło Aleppo Szamir 70% z olejem laurowym- rany zaczynaja sie goić!
gość
28-12-2020, 18:29:01

Witam was serdecznie w moja siostre dwa tygodnie temu wjechalo auto na pasach. Usunieta ma sledzione ,kawalek źoladka,pekniete 10 zeber ,płuca stłuczone a co najgorsze to czaszka peknieta w kilku miejscach,obrzek ktory niby juz zszedł krwiaczki tez ale operacji nie robili. Na dzien dzisiejszy reaguje na dotyk ,dzwieki ,unosi prawa reke,ma.niedowlad prawdo podobnie lewej strony,i zrobili jej Trqchotomie. A dzisiaj niby przyciska powieki nie chce otwierac oczu. Prosze mi powiedziec co dalej moze byc z nia. Czy wyjdzie z tego😔😔
gość
28-12-2020, 20:42:52

Modlitwa do Stworcy przyniesie nadzieje i ukojenie .
Oczywiscie ze polamana jest bardzo powaznie , ale najwazniejsze ze mozg jest w dobrym stanie poza krwiakiem , czaszka to przeciez kosci ktore zrosna sie , glowa do gory bedzie dobrze. A lekarze kaza czekac
gość
28-12-2020, 21:30:18

Tak tylko wiara ,nadzieja zostaje. I czas ktòry nam pokarze co dalej😔😔
gość
29-12-2020, 21:00:26

Oj jest bardzo ciężko ale wiara i nadzieja pomaga
gość
30-12-2020, 22:23:23

Witam czy moze ktos odpowiedziec na pytanie co oznacza wtòrne niedotlenienie mòzgu. Mojej siostrze zszedl obrzek,nieby wszystko jest dobrze ale na Tk wyszlo to . Co ozacza prosze o odpowiedz
gość
01-01-2021, 09:13:44

Wtórne czyli takie, które nie nastąpiło bezpośrednio po wypadku, tylko potem np spowodowane obrzękiem mózgu. Głowa do góry będzie dobrze, małe krwiaki się na pewno wchłoną, a niedowład też ustąpi dzięki rehabilitacji, jeśli niecałkowicie to częściowo. Tylko rehabilitacja powinna być wdrożona jak najszybciej. Pozdrawiam Iwa
gość
01-01-2021, 21:46:23

Dziekuje za informacje. Siostra otwiera oczy na zawołanie, reaguje dynamiczne na bòl ,na dzwieki tez ładnie reaguje. Czekamy dalej ale takie szczescie ze same dobre wiadomosci docieraja. Modlimy sie dalej i wierzymy ze bedzie dobrze
gość
06-01-2021, 17:08:03

Witam moja siostra wybudziła się ze śpiączki po 3 miesiącach nie pamięta dwóch lat, ale stawia pierwsze kroki przy delikatnym podtrzymywaniu jest w stanie chodzić, pisze, sama się siada,. Nurtuje mnie jednak kilka spraw dużo bije jak jest zła potrafi mocno uderzyć jedną ręką, ale jeśli się jej powie żeby tą ręke która bije trzymała to wtedy nie uderzy. Czy jest to możliwe żeby to bicie było nie świadome?
gość
13-01-2021, 11:25:33

Dzień dobry , Mój brat miał wypadek parę lat temu i zapadł w śpiączkę i nie chciał się obudzić. Sprowadziłem wtedy do niego Panią Kingę i ona go obudziła. Nie wiem jak to zrobiła ale lekarze byli w szoku . Nie wiem czy jeszcze się tym zajmuję ale jak coś podaje numer 691406645. Mam nadzieję że aktualny. Powodzenia życzę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: