Reklama:

śpiaczka (15628)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-01-2019, 11:42:48

Wszystkie są dobre, u mnie sprawdzał się plaster miodu, ale rurowe też używałem , tylko kwestia ceny, te najtańsze , nie wytrzyma długo ,ok rok i dziura. Qlawy.
gość
25-01-2019, 07:48:55

Witajcie. Długo czytałam forum, bo na początku grudnia bliska mi osoba doznała urazu głowy i leżała ponad dwie godziny bez pomocy w kałuży własnej krwi. Lekarze praktycznie nie dawali szans na przeżycie. Dwa dni temu, nagle, po prawie dwóch miesiącach chory zaczął drapać się po głowie, otwierać oczy i mówić!!! Mówić z sensem, pytać o bliskich. To się stało tak niespodziewanie... Opłacało się siedzieć godzinami przy łóżku i opowiadać, wierzyć. Trzymam kciuki za waszych bliskich, grunt to nadzieja, bo w jednej chwili wszystko może wrócić!!!
Pozdrawiam, Natalia
gość
25-01-2019, 07:49:58

Treść zablokowana przez moderatora

gość
29-01-2019, 15:23:48

Witam, w grudniu kupiłam książkę Talara śpiączka, a tzw śmierć mózgu, niesamowicie ciekawa, mnóstwo ciekawych tematów dla nas, których bliskich dotknęła śpiączka, mój tata już nie żyje, ale książka była mi bardzo pomocna w zrozumieniu tego co się dzieje, rehabilitacji i zagadnieniach etycznych. Teraz wystawiłam ją na olx, jeśli ktoś chciałby kupić w tańszej cenie, gdy ja kupowałam, nie znalazłam nigdzie takiej używanej książki do odkupienia. Polecam, wystawiona w mieście Płock.
gość
18-02-2019, 11:43:40

Witajcie kochane Dziewczyny. od dwóch dni nadrabiam forum. Pysiu pytalas o mojego meila magdagajda31@wp.pl.
Ana-50, Aga, Agnieszka, Iwa (z Iwą mam konrakt), Beata co y Waszych najbliższych. Monia, Pysia , Beata, Aldi i wszystkie inne kobietki , napiszcie Ci i Waszych bliskich. Do mnie odezwalo się kilka osób , które czytały to forum ale nie udzielały się w nim. To pokazuje jak bardzo ważne jest to miejsce. ŚCISKAM WAS. U mojego brata w porządku. Urodził mu się synek. Także Dziewczyny nie poddawajcie się. Myślę o Was i wspieram modlitwą. MADZIOR
gość
26-02-2019, 16:09:26

Cześć. Czytam to forum od jakiegoś czasu. Mój chłopak miał wypadek 1 lutego - na przejściu dla pieszych potrącił go samochód. Nie doznał żadnych urazów, oprócz urazu glowy, bardzo poważnego.. krwiaki, rozległy obrzęk, uraz płata czołowego. Natychmiast po wypadku trafił na stół operacyjny, usłyszałam że lekarze zrobili co mogli.. pozostał krwiak nadtwardowkowy i ogromny obrzęk, który długo się nie wchłaniał. Chłopak podtrzymywany był w śpiączce, po dwóch tygodniach zaczęli zmniejszać dawki leków usypiających. W 19 dniu okazało się że zaczął reagować na polecenia lekarzy, podnosił rękę , nogę , myśleliśmy że to cud , że najgorsze minęło. Po paru dniach zaczęliśmy się martwić , że coś jest chyba nie tak, nikt nic nam nie mowi- najgorsze w tym wszystkim jest to że w szpitalu trwa zakaz odwiedzin ze względu na grypę. Ja od wypadku, widziałam mojego chłopaka tylko raz, przez pół minuty, zabroniono mi do niego podchodzić, mówić cokolwiek.. z ostatnich informacji wynika, że nie jest to stan wybudzenia. Obrzęk zszedł, krwiak jest dalej, pojawił się wodniak, teraz czekamy na decyzję czy konieczna będzie kolejna operacja.. ta bezsilność jest najgorsza.. i to że nie mogę przy nim być, chwycić go za rękę, powiedzieć jak bardzo go kocham, że czekam i wierzę w to że do mnie wróci.. pozostaje tylko wiara i modlitwa o to, żeby w końcu było dobrze. JA WIERZĘ ! Pozdrawiam, Patrycja
gość
27-02-2019, 15:47:28

Witam wszystkie osoby nieprzytomne i ich opiekunów. Ja byłem osobą nieprzytomną od 20 września 1999r. do 24 czerwca 2000r. Jestem po wypadku samochodowym miałem urazu glowy, bardzo poważnego.. krwiaki środmózgowe rozległy obrzęk, i chciałbym powiedzieć że rehabilitacja w ŚPIĄCZCE jest bardzo ważna nie wolno doprowadzić do przykurczy i zaciskania dłoni w pięść trzeba w zaciśniętą pięść wkładać piłeczkę rehabilitacyjną żeby pobudzić receptory które są w dłoni...Mój emajl to goplo8@wp.pl
Pozdrawiam wszystkie osoby Michał
gość
09-03-2019, 20:54:05

Dalej bez poprawy.. wodniak nie zmniejsza się, a operacja niesie ryzyko krwotoku. Do tego ciągle utrzymująca się gorączka, której przyczyna jest nieznana, bo infekcja ustępuje, lekarze nie wiedzą co może ją powodować. Nie wiem czy ktoś to czyta, ale jakoś tak chciałam tu napisać.. Patrycja
09-03-2019, 21:11:03

Ja przezylem krwiaka,ktoregp mi usunirto,wylew o miesiczna spiaczke i dopiero 16 lat po wylewie zaczely sie powazne problemy z widzeniem w lewym oku.Powodzenia!!!
Rafal / Wbrew pozorom w 2019 r. mam 42 lata
gość
10-03-2019, 07:36:07

Rafał, nie dziękuję żeby nie zapeszyć.. dobrze usłyszeć że komuś się udało .. Patrycja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: