Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-09-2018, 18:10:24

Prof. Talar ma prywatna klinike, bardzo droga:( Leki celebrolizyna; amantix. Pewnie niedlugo wypisza mame ze szpitala i bedziesz musiala cos dla niej znalezc albo zabrac ja do domu.
gość
06-09-2018, 19:40:01

Monia moi rodzice byli byli nie tak dawno u profesora,jak najbardziej możesz umówić sie na wizyte przyjmuje pod Iława. Głównie pokaże Ci jak należy masowac,stymulowac osobę w śpiączce. Trzeba sie przygotować i nagrywać to. Najlepiej jechać z wynikami,tomografami. Z resztą jak zadzw.się umówić doktor Ci wszystko powie. Ile lat ma Twoja mama? Ja też jestem ciekawa jak skończyły się historie tu opisywane. U nas bez zmian zero reakcji ma cokolwiek. Ty się nie poddawaj bo dużo może się zmienić.
Pysia
gość
06-09-2018, 21:59:16

Mama ma 52 lata dopiero. Zadzwonię i postaram się umówić jak najszybciej. Dzięki. Nie poddaje się, ale łatwo nie jest patrzeć na te smutne i pełne bólu oczy. Mamie będą zakładać PEGa. Wiem ze niedługo będą się chcieli jej pozbyć. Nie wiem co robić. Bardzo bym chciała aby była w domu- ale niestety mama mieszka z babcią ( lat 75) i z bratem ( pracuje od rana do 16). Chyba nie mogę tak obciążać babci- ona się bardzo boi. Nawet jak będę u nich przez pół dnia- to i tak wszystko na ramionach babci. A ZOLi się tez obawiam. Niestety zadko kTo poleca opiekę tam. Przekichane- doradźcie coś. Powoli dobijam do 200 strony. Pozdrawiam wszyskich- śpiochy budźcie się, bez was jest tak ciężko.
gość
07-09-2018, 18:24:39

Monia to wszystko są ciężkie decyzje, wiadomo że chciałoby się jak najlepiej i oddać,zrobić wszystko ale po prostu niekiedy nie da rady,przekracza to nasze możliwości. Wiem jak jest 😢my też niedługo bedziemy musieli umieścić brata w ZOLu. Twoja mama jest w wieku mojej. Monia jak przeczytałeś już te 200 stron,doszlas może do końca czyjejś histori jak się zakończyło? Monia gdzie Twoja mama jest w jakim szpitalu?
gość
07-09-2018, 19:01:46

Madzior czy jestes jeszcze na forum opisywalas przypadek swojego brata, czy dasz maila do siebie?
Pysia
gość
08-09-2018, 12:18:19

Mama leży w j-biu, koniecznie muszę umówić się na wizytę do prof. Talara. Mama podczas wczorajszego masażu powiedziała AŁAa . Na 200 stronie wszyscy są na tym samym etapie Edyta, Aniania, Ula, Agnieszka oraz Justyna i jej siostra. Wiem ze Michała mama ( albo tata- trochę mi się już mieszają te historie) odzyskuje świadomość i jest znacznie lepiej. No i pojawiła się Mariolka która długo spała a się obudziła , tak samo jak jeden jesCE Pan ale nie pamietam jak się nazywa. Jestem uzależniona od tego forum. A jak tam wasze śpiochy???
gość
08-09-2018, 19:20:36

Śpiączka
– najgłębszy stan zaburzeń przytomności, spowodowanej uszkodzeniem pnia mózgu. Pacjenci w takim stanie żyją krótko: najwyżej kilka tygodni. Niektórzy błędnie nazywają „śpiączką” także zupełnie inną chorobę: stan wegetatywny.
Stan wegetatywny
– pacjenci mogą być w nim pogrążeni nawet przez wiele lat. Ten stan nie jest tak głęboki, jak prawdziwa śpiączka. Ma też inną przyczynę: uszkodzenie półkul mózgowych albo zaburzenie komunikacji między półkulami a pniem mózgu.
gość
09-09-2018, 07:26:37

Jacek od Marychaj zaczął reagować na polecenia ( strona 200 ileś- w śpiączce był ponad 20 miesięcy) . Nie miałam wczoraj więcej czasu aby czytać, ale to pozytywna wiadomość. pozdrawiam Monia
gość
09-09-2018, 16:31:06

Jeżeli mamę mają wypisywać do domu ,to musisz zadbač o to żeby lekarz wypisał potrzebne skierowania do por specjalistycznych i na reh ,musisz po kolei załatwiać rentę ,orzeczenie o niepełnosprawności, łóżko rehabilitacyjne.,itp. pielęgniarską opiekę długoterminową,pielęgniarkę środowiskową i opiekunke itd.,pobrać druki i załatwiać , pozdrawiam i życzę zdrowia. Qlawy.
gość
12-09-2018, 09:11:57

Monia a pamiętasz co było przyczyną śpiączki u Jacka, ale na prawdę udaję się. Ja muszę zacząc więcej czytać😛ciężko na telefonie się wertuje te strony,bo nie można przejść do konkretnej 😒. U mojego brata bez zmian...brak odruchów,najgorsze,ze on nie oddycha sam.
Pysia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: