Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-07-2017, 18:09:43

zapomniałam się podpisać Madzior
gość
22-07-2017, 18:58:11

Madzior napisałam na emalia, nie wiem czy dotarło. Są tu różne historie i dramaty i każdy różnie to odczuwał, ale powiem Ci, że teraz gdy jesteśmy już na prostej to ja cały czas żyję w strachu. Jak mąż wyjedzie z synem na rehabilitację i słyszę karetkę od razu dzwonię czy dojechali. W nocy budzę się i sprawdzam czy syn oddycha, jak je lub pije boję się żeby się nie zachlysnął, można by mnożyć to. Iwa
gość
23-07-2017, 08:57:38

Iwo , nic do mnie nie doszło. Powtarzam emaila. magdagajda31@wp.pl
gość
23-07-2017, 09:35:58

Źle wpisalam adres, mam nadzieję, że teraz się udało. Iwa
gość
23-07-2017, 20:20:38

Mam 67 lat i opiekuje się córką która jest 11 lat w stanie częściowej świadomości.Czy mogę się dowiedzieć gdzie można kupić ten program Cogni Plus.Mam jeszcze pytanie co dajecie swoim śpiochom,kiedy nieraz wraca spastyka, jakich rzeczy ciekawych używacie do bodzcowania,co im podajecie aby uaktywnić mózg.
Pozdrawiam wszystkich ja już tyle lat walczę,ale mam nadzieje że córka przed moją śmiercią powie mi Cześć
Tato .
gość
23-07-2017, 20:43:28

Witam. Nie wiem czy pomogę, ale czytam ostatnio forum od początku to jest od 2007. Tam podają, że jest lek na spastyke, który podawali swoim bliskim i ona nie ustepowala, ale jak stopniowo zaczęli odstawiać ten lek to spastyka może nie całkiem ustepowala, ale się znacznie zmniejszala. Ja ze swojego doświadczenia mogę tylko napisać co robiłam. Największa była w dłoni, nadal jest, ale bardzo słaba. Masowanie, delikatne głaskanie, potem delikatnie rozprostowywanie każdego palca, na noc orteza. Często też kładłam rękę porażoną na brzuchu, a potem brałam drugą rękę i nią glaskalam. Potem sam sobie głaskal porażoną rękę i nadal tak robi i spastyka ustepowala. Tylko u mojego syna była wtedy świadomość i niedowlad polowiczny, więc nie wiem czy to się przyda, pozdrawiam Iwa.
gość
24-07-2017, 10:13:47

Witam
Mam pytanie mój mąż A dokładnie jego stam swiadomosci jest oceniany jako zamroczony ?
Czy ktoś wie co to oznacza ?
Aga
gość
24-07-2017, 18:06:44

Nie spotkałam się z tym terminem, nawet nikt tu na forum o tym nie pisał, poszukaj w necie. Może to oznacza, że nie jest już w śpiączce. Pozdrawiam Iwa
gość
26-07-2017, 18:19:50

Tak jest swiadomy wybudzony .
Ale jak dziecko ?
Nie wiem czy to minie ?
Nie mówi bo ma rurkę i sondę w nosie ,ale pomału go karmią papkami.
Tak to wygląda jakby zapomniał jak się pisze czyta chodzi itd i nie rozumie jak do niego mowie.
Aga
gość
26-07-2017, 19:13:19

Witaj.
Ile był w śpiączce, jest po wypadku? Jeśli kiedyś pozbędzie się rurki tracheo i zacznie mówić to będą zaniki pamięci, omamy jakby żył w innym świecie, też przez to przechodziłam. U nas to minęło tak po 2-3 miesiącach. Wszystkiego uczył się od początku. To Twój mąż miał jechać do Torunia? Trzymaj się będzie dobrze. Iwa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: