Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-07-2017, 20:29:33

Witam. Podaje namiary na przedstawiciela Cogni plus. To jest Pan Maciej Kotynia nr tel 601811199. Bardzo miły człowiek. Gdyby ktoś z Państwa potrzebował szczegółów udostepnie na meila. pozdrawiam Madzior.
gość
27-07-2017, 08:28:42

Witam Trafiłam na to forum bo szukam dobrego zakładu opieki w mazowieckim (NAWET PRYWATNIE aby szybciej ) ,(ja z okolic Siedlec)Młoda osoba 38 lat,po niedotlenieniu 9 tygodni.
Mam jeszcze pytanie Czy trzeba mieć ustanowionego opiekuna prawnego żeby móc umieścić taką osobę w prywatnym ośrodku(bo te sprawy sądowe to chyba długo to będzie)
Agata
gość
27-07-2017, 12:45:03

Witam. Agata z tego co się orientuję to nie trzeba opiekuna prawnego do umieszczenia w ośrodkach, potrzebny będzie do spraw urzędowych. Wiem tylko o Konstancinie w tamtych okolicach.
gość
27-07-2017, 13:23:41

Hej Iwa 😊
Tak jesteśmy w Toruniu.
Jest teraz 3 miesiące po wypadku zaczol się wybudzic .
A teraz jest taki jak opisałam wcześniej .
Pozdrawiam.
Aga
gość
27-07-2017, 14:05:16

Aga chyba jesteś zadowolona z tego ośrodka. Dobrze, że jest uczony jedzenia. Napiszę coś motywujacego. W grudniu ubiegłego roku chyba w teleekspresie pokazywali 19 letnią dziewczynę po ciężkim wypadku, długo była w śpiączce i w Toruniu na początku grudnia się wzbudziła, stawiała z rehabilitantem pierwsze kroki samodzielne z asekuracją. Chód oczywiście neurologiczny, taneczny jak określił jej ojciec. Jeśli tam jesteś z mężem to w wolnym czasie od rehabilitacji, nawet gdy będzie spał dotykaj, masuj, czytaj gazety. Do tej pory pamiętam jak trzymalam tableta, z kabaretami lub meczami, wydawało się, że brak reakcji, ale po miesiącu skręcił głowę w bok żeby oglądać, a głowę miał porażoną, wogole nią nie ruszał. Pozdrawiam, trzymam kciuki Iwa 😃
Początkująca
27-07-2017, 15:25:32

Aga ile czasu czekaliście na Toruń?
gość
27-07-2017, 16:54:59

Konstancin ,a dokładniej jaki ośrodek?To jakie dokumenty trzeba żeby umieścić osobę w śpiączce w jakimś ośrodku?
Agata
gość
27-07-2017, 17:05:09

Trzy tygodnie czekałam.
Iwa A jak teraz sytuacja i Ciebie czy twój bliski ,jest całkowicie świadomy i czy przypomniał sobie wszystko ?
AGA
gość
27-07-2017, 17:19:23

Agata wiem tylko to co słyszałam, że jest oddział opiekuńczy i rehabilitacyjny na NFZ i prywatnie, a dokumenty jak wszędzie, wypisy ze szpitala, skierowane od lekarz, myślę, że znajdziesz w necie tam będzie tel.
Aga u mojego syna jest 17 miesięcy od wypadku. Było ciężko,ale teraz jest w miarę ok. Nie ma zanikow pamięci, całkowicie świadomy, chodzi samodzielnie bez żadnego oprzyrządowania, utrzymuje się jeszcze lekki niedowlad lewostronny, cały czas się rehabilituje, jeździ na turnusy, dużo w domu sam pracuje: ćwiczenia oddechowe, gałek ocznych, głośne czytanie, pisanie dyktowanego tekstu, ćwiczenia lewej ręki, rotor na ręce, rower rehabilitacyjny,spacer. I tak to wygląda. Iwa
gość
27-07-2017, 17:30:57

Dzięki
Mój też ma niedowlad ,prawej strony.
Ale czy przypomniał sobie życie z przed wypadku ?
Czy mu mosialas mówić bo nie pamiętał ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: