Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-07-2017, 14:27:44

Witajcie,
Beataa2505 Pytałaś czy mama jest w swojej śpiączce - tak jest w swojej. Minął już 3 tydzień jak jest nieprzytomna po pęknięciu tętniaka i wylewie podpajęczynówkowym. Wczoraj otworzyła lewe oko, ale nie wiem na ile jest to świadome, a na ile nie w każdym razie nie ruszała gałką oczną (źrenica na światło reagowała). Mogę być tylko godzinę przy mamie. Cały czas leży na oddziale intensywnej terapii. Jestem załamany, ale wiarę, że będzie dobrze muszę mieć.
gość
18-07-2017, 14:28:38

Pień mózgu jest Noe uszkodzony bo mama sama oddycha .oni sami nie są pewni na ile jest uszkodzony mózg ale dziś jak szłam na odwiedziny to widziałam ze robili przeswietlenie głowy to pewnie jutro mi coś powiedzą .Dziś mówiłam lekarzowi ze mama ziewala ale tak mocno ze już myślałam że oczy otworzy a on mi na to ze to nie dobry odruch co przez to rozumieć jak nie robiła odruchów to mówili ze bardzo źle a teraz jak zauważamy z rodziną ze ma tych odruchów więcej to nas tak dobijaja Powiśle jak podniosą to też porusza okiem
gość
18-07-2017, 16:51:26

Dlatego też widzisz sama jak to jest z lekarzami. Jak można informować rodzinę że jest w skali 3 jeśli sama oddycha i ma odruchy. Jak jest z odżywianiem (sonda)? Czy ma tracheotomie? Madzior
gość
18-07-2017, 16:57:47

Już mi mówili żebym zalatwiala sadownie opiekuna prawnego tak jak by już kreskę zrobili ze się nie wybudzi a ja w to wieżę ze otworzy oczy .Mama jest karmiona przez nos do żołądka tak miała robiona ta tracheotomie oddechu się zmieniły bo już nie ma płytkich tylko sama daje radę
gość
18-07-2017, 18:02:12

Moim zdaniem powinnaś załatwiać sprawę opiekuna prawnego, ponieważ trwa to długo, a potrzebne to będzie w załatwieniu wielu spraw, urzędnicy są bezduszni. Mama będzie na pewno wychodzić bo są dobre oznaki z tego co piszesz, ale uwierz będzie to trwało długo. Źle robi się szybko, a naprawia długo. Intensywna rehabilitacja i wsparcie rodziny i będzie ok. Lekarze wolą się asekurowac niż potem walczyć z rodziną gdy obiecają, że będzie dobrze, a stanie się źle. Pozdrawiam.
gość
19-07-2017, 20:50:33

Czy istnieje cos takiego jak spiaczka wtorna? Moj syn po wypadku zapadl w spiaczke , po miesiacu zaczal mrugac oczami , mial okresy czuwania i snu a teraz znow ciagle spi , jestesmy zalamani Ana-50
gość
19-07-2017, 21:30:22

Ana- czy napewno nikt mu nie podawał uspokajaczy? Często tak bywa że przy wybudzeniu pacjenci są przez kilka godzin na dobę bardzo pobudzeni....wtedy niektórzy lekarze wprowadzają leki uspokajające dość silne....U nas też tak było, dzień wcześniej brat byl mocno pobudzony I w miarę kontaktowy a następnego dnia spał i nie dało się go dobudzić.. ..na szczęście w porę zareagowaliśmy...zarządałam wglądu do karty iniekcji i leków . Kolejnego dnia było ok. My naprawde dużo zawdzięczamy lekarzom , ale zdarzały się różne rzeczy....dlatego pilnujcie swoich bliskich. Ano trzymaj się, nie poddawaj sie , TWÓJ Syn to młody organizm musi być dobrze. Madzior
gość
20-07-2017, 10:01:27

Witam Mam takie pytanie czy ja mogę poprosic ordynatora o dokumentację mojej mamy żebym mogła się konsultować z innymi lekarzami prywatnie bo może mi coś więcej powiedzą
gość
20-07-2017, 14:13:01

Oczywiście że możesz. Jeśli odmówią złóż pismo o udostępnienie pełnej dokumentacji medycznej. Madzior
gość
20-07-2017, 15:01:21

Madzior, moj syn mial wypadek 4 miesiace temu , po dwoch miesiacach zaczal miec okresy czuwania i snu . Od poltora tyg. ciagle ma zamkniete oczy . Miesiac temu przenieslismy go ze szpitala do osrodka . Jestem u niego codziennie , rano i wieczorem po kilka godz . Oni tutaj bardzo by chcieli aby ktos sie u nich obudzil , rozmawiam na biezaco z lekarzem , pytam sie co mu podaja , dbaja tu o swoich pacjentow , mowia ,ze to tak bywa - 2 kroki do przodu , jeden w tyl , bardzo sie martwie , zeby mu tak nie zostalo .Dziekuje ci , ze jestes tu z nami - Ana-50

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: