Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-04-2017, 18:52:51

https://www.youtube.com/watch?v=kDAymK4NN74
gość
15-04-2017, 18:55:20

Witam, Jacku najlepsza jest płynna parafina. Pielęgniarki ją mają. Poproś o wypędzlowanie języka i ust tacie a napewno mu ulży i zabezpieczy przed wysychaniem. Skoro tata Cię uścisnął i rusz rękami to jest bardzo bardzo dobry znak. Zobaczysz napewno kolejne reakcje taty. Mów do taty dużo i zapewniaj go że wiesz że On cie slyszy. Mów mu że będzie wszystko dobrze i niedługo będzie w domu. Pozdrawiam i życze wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt. Madzior
gość
15-04-2017, 19:04:28

witam , to jest link do filmiku z profe***m Talarem , ale trzeba chyba go przepisać bo otwiera sie inna strona ,
gość
15-04-2017, 19:49:20

Gość 2017-04-14 21:46:37
Witam. Bardzo dziękuję "Madziorowi" za słowa wsparci. Mój tata nadal w śpiączce, na karcie lekarskiej pojawił się taki wpis " Encefalopatia niedotlenieniowo-niedokrwienna "Czy może ktoś się z tym spotkał? Do tego wszystkiego tata dostał zapalenia płuc. Tata ma 78 lat nigdy na nic nie chorował, nawet kataru a teraz wszystko na raz. Bardzo się boję że będzie bardzo źle.
Piotr
Piotrze, zwrot, o którym wspominasz został użyty w wypisie z jednego ze szpitali. Mój Tata, l. 62 miał zawał serca i od tamtej pory przebywa w stanie śpiączki. W wypisie jest sformułowanie: stan po szpitalnym zatrzymaniu krążenia, encefalopatia niedotlenieniowo-niedokrwienna, stan wegetatywny. Jest to określenie uszkodzenia mózgu.
Wtajemniczony
16-04-2017, 09:33:47

Gość 2017-04-15 19:11:13
Witam. U mojego taty nic dobrego, nadal w śpiączce. Leży na Banacha w warszawie, pielęgniarki różne ale przynajmniej jest myty i przekręcany co jakiś czas. Do szpitala z domu mam 5 minut spacerem, tak że często tam jestem i sprawdzam. Z lekarzem nie rozmawiałem bo go nie ma, wiadomo święta. Na stopach pojawiły się małe czerwone plamki, natychmiast posmarowałem, zobaczymy co będzie dalej. Rusza obiema rękami a pielęgniarki mówią że i nogami, może nie ma paraliżu? Modlę się o to. Gdy wycierałem mu ręce to ścisnął mi rękę i nie chciał puścić, dopiero po kilku minutach siła uścisku osłabła. Nie wiem czy to dobrze, a może on już do mnie wraca? Dla wszystkich zdrowych świąt.
Piotr
Witam.
Piotrze to że Tato porusza rekami i nogami to super wiadomość , jeśli będziesz rozmawiał z lekarzem to zasygnalizuj mu to co zauważyłeś --to że Tata cię uścisnął i długo ściskał nie puszczał --żeby oobserwowali może Tatę pod względem spastyki --- spastyczność mięśni to bardzo bolesna i dokuczliwa sprawa dla pacjentów i częsty przypadek po udarach --zapytaj lekarz -- ja nie jestem specjalistą ale zapytaj i powiedz o tym uścisku.
Mam nadzieję że wszystko będzie OK.
Trzymam za Was kciuki .
Pozdrawiam ...Jacek.
gość
16-04-2017, 10:05:00

maciekkrk 2016-12-02 10:15:58
Witam wszystkich,
Zaglądam tu sobie czasem jeszcze i wszystkim mocno kibicuję. Cieszę się, że akurat dziś przeczytałem pomyślne informacje. Powodzenia wszystkim, trzymam kciuki za Was i Waszych bliskich.
gość
16-04-2017, 10:06:49

Maćku jeśli jeszcze przeglądasz foru to prosze ko kontakt . Oferowałeś pewien suplement ja w tej sprawie. Pozdrawiam
gość
16-04-2017, 19:19:07

Witam. Dzisiaj mój tata niestety nie ściskał mi ręki, ciągle śpi. Bardzo dziękuję Madziorowi za tą płynną parafinę. Pielęgniarka podała mi takie " waciki" nasączone tym specyfikiem i pomału wyczyściłem cały język i usta z tych białych nalotów, teraz wszystko wygląda ładnie i świeżo. Do ust kupiłem wazelinę i teraz smaruję. Jak tatę odsysają to bardzo się krzywi, czy to dobrze?
Piotr
gość
16-04-2017, 20:48:09

Piotrze odsysanie to nieprzyjemna sprawa czasami bolesna, więc jeśli się krzywi to się ciesz bo to znaczy że czuje. Mów do taty i bardzo pilnuj odleżyn bo one potrafią sie szybko pojawić w niedostępnych miejscach typu kość ogonowa, łokcie, pięty. Proponuje abyś zakupił preparat przeciwodleżynowy PC30 oraz specjalną piankę do mycia w aptece. Są to bardzo dobre preparaty. Na pięty kupuje sie specjalne nakładki. Ja kupowałam jeszcze prepRat białkowy Protifar i podawałam z serkami danio bądź z blendowanym jedzeniem strzykawką. Protifar podawałam jak już bratu wyciągneli sondę. Ciesze się że mogłam Tobie pomóc. Madzior
gość
16-04-2017, 21:07:36

Piotrze a jak karmiony jest Twój tata? Jesli przez sonde to zapytaj ile kalorii? Przemysłowe jedzenie typu Nutrison jest bardzo dobre. Madzior

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: