Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-04-2017, 19:48:06

Jeszcze jedno po wubudzeniu mimo kontaktu słownego mój brat nie wykonywał poleceń w ogole. Dwa dni później braciszek wykonywał polecenia ale tylko moje na lekarzy nie reagował w ogóle. Myśle że dlatego bo mamy niesamowitą więź emocjonalną a po za tym jak mówiłam do niego to zawsze odpowiednim tembrem głosu chwytałam go za ręce i patrzyłam mu w oczy. Dlatego On sie koncentrował . Po pewnej wizycie konsultacyjnej neurologa który rzucił mu dwa niewyraźne zdania i stwierdzil że nie reaguje wpadłam we wścieklizne na lekarza przyprowadziłam go z powrotem do brata i udowodniłam że nie ma racji. Więc Agnieszko to Ty przedewszystkim musisz pilnować reakcji i oceniać męża i udowadniać lekarzom. Gdybym nie udowodniła wtedy neurologowi że się myli brat nie byłby zakwalifikowany na szybką rehabilitacje. Podejście neurologa mnie zatrwożyło bo jeśli ma się 3 minuty na konsultacje takiego pacjenta przy czym padają pytania z jego ust z prędkością karabinu maszynowego to w jaki sposób zdezorientowany pacjent ma temu podołać. Żaden lekarz ani żadna pielęgniarka nie zauważą tego co Ty u męża. Zatem walcz Agnieszko o każdą chwilę z mężem. I nie daj sobie wmówić że U Twojego męża nie ma postępów. Trzymam kciuki Aga
gość
13-04-2017, 19:51:21

Ja też zapomniałam się podpisać pod wcześniejszymi postami Madzior
Wtajemniczony
14-04-2017, 11:41:07

Witam Was dziewczyny ponownie.
Agnieszko ja wiem że łatwo jest pisać i mówić --ale posłuchaj --potrzeba cierpliwości i czasu --ja tak miałem , jak pisze Magda jej brat tak miał i tak jest z twoim mężem -- nie wolno Ci stracić wiary i nadziei bo wtedy skażesz swego męża --baż silna ,on to czuje , ja czułem , ja wyczuwałem co się dzieje wokół mnie , zauważył to mój syn ,wyczuwałem i dobry i zły nastrój wokół mnie i wierz mi , uwierz osobie która to przeszła --tak jak wiara w sukces dodaje siły ,tak jej brak , chwile zwątpienia i załamania --odbierają chęć do walki -- jeszcze sporo potu i łez przed Wami --ale nie wolno zwątpić , tak pisałem magdzie i jak widzisz jej braciszek jest już w lepszym stanie i będzie w coraz lepszym ...i tak samo bedzie z Twoim mężem --ja w to wierzę , a skoro ja obcy dla Was człowiek mam tą wiarę to musisz mieć ją i Ty , ja doskonale zdaję sobie sprawę co przeżywasz --Aga ale ja i Magda siostra Łukasza --jesteśmy z Tobą i wierzymy , ja wierzę że jeszcze kiedyś wszyscy spotkamy się gdzieś i będziemy się cieszyć że byliśmy razem w tych trudnych chwilach.
Pozdrawiam serdecznie i wesołych świąt...Jacek.
gość
14-04-2017, 19:46:37

Witam. Bardzo dziękuję "Madziorowi" za słowa wsparci. Mój tata nadal w śpiączce, na karcie lekarskiej pojawił się taki wpis " Encefalopatia niedotlenieniowo-niedokrwienna "Czy może ktoś się z tym spotkał? Do tego wszystkiego tata dostał zapalenia płuc. Tata ma 78 lat nigdy na nic nie chorował, nawet kataru a teraz wszystko na raz. Bardzo się boję że będzie bardzo źle.
Piotr
gość
14-04-2017, 19:54:10

Piotrze u mojego brata podejrzewali encefalopatie niedotlenioną ale tylko podejrzewali i taku wpis nigdzie sie nie pojawil jedynie mówiono o takich podejrzeniach. Taką diagnoze z tego co się orientowałam u lekarzy jest bardzo trudno postawić. Wiec Piotrze dowiedz sie czy to jest diagnoza czy podejrzenia.
gość
14-04-2017, 20:26:17

Piotrze sprawdź czy pobrano popłuczyny z płuc i co wychodowano i na jakie antybiotyki jest wrażliwe. Szpitalna bakteria Zapalenia płuc to standart i co drugi pacjent to przechodzi. Napisz czy Twój tata był wcześniej zdrowy jaką ma morfologie. To wszystko ma znaczenie. Jeślu miał silny organizm przed chorobą to ja myśle że z zapaleniem sobie poradzi. Może zapytaj lekarzy o bronchofiberoskopie i toalete drzewa oskrzelowego. Ja nie jestem lekarzem ale mam spore "doświadczenie szpitalne" do wszystkiego czasami sama docierałam i dlatego podpowiadam. Nie bój się pytać lekarzy nawet jeśli nie jesteś czegoś pewien, naciskaj niech Ci powiedzą czy taka toaleta drzewa była robiona i czy pomoże jeśli chodzi o to zapalenie
gość
14-04-2017, 20:37:44

Sprostowanie u brata padło podejrzenie encefalopatie pourazową a nie niedotlenioną. Przepr za pomyłkę . Piotrze działaj - zapytaj czy możesz tate oklepywać i w ogóle co możesz robić. Pamiętaj że ludzie w wieku Twojego taty to silne zahartowane roczniki . Madzior . Trzymam kciuki.
gość
15-04-2017, 04:46:49

Witam.Agnieszko wrocilyśmy z rehabilitacji i jeśli chodzi o książkę to nie wiem jak to zrobić ja mieszkam w Tarnowskich Górach do twojej miejscowości jest 60 km gdybyś mogła po nią przyjechać albo podaj mi twój numer tel.lub napisz maila malgorzatawojcicka@poczta.onet.pl Pozdrawiam
gość
15-04-2017, 17:11:13

Witam. U mojego taty nic dobrego, nadal w śpiączce. Leży na Banacha w warszawie, pielęgniarki różne ale przynajmniej jest myty i przekręcany co jakiś czas. Do szpitala z domu mam 5 minut spacerem, tak że często tam jestem i sprawdzam. Z lekarzem nie rozmawiałem bo go nie ma, wiadomo święta. Na stopach pojawiły się małe czerwone plamki, natychmiast posmarowałem, zobaczymy co będzie dalej. Rusza obiema rękami a pielęgniarki mówią że i nogami, może nie ma paraliżu? Modlę się o to. Gdy wycierałem mu ręce to ścisnął mi rękę i nie chciał puścić, dopiero po kilku minutach siła uścisku osłabła. Nie wiem czy to dobrze, a może on już do mnie wraca? Dla wszystkich zdrowych świąt.
Piotr
gość
15-04-2017, 17:21:14

Jeszcze raz ja. Mój tata ma bardzo suchy język, pielęgniarka powiedziała aby przykładać nawilżoną gazą. Nie wiem czy to dobry sposób?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: