Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-11-2016, 22:20:26

Witam Jadwigo :) zagladam tu codziennie ale cos malo piszecie, u nas dobrze nawet bardzo dobrze tata wybudzony z pelna swiadomoscia :) rozumie wszystko wszystkich pamieta, zaczyna mowic nawet podal swoj pesel :) je i pije normal nie :) rece i nogi jeszcze slabe ale rusza nimi jest czucie :) cwiczy dzielnie chce wstawac :) wczoraj tata przez telèfon do mnie mowil :) lekarze mowia ze cud :)
gość
23-11-2016, 00:28:49

Ilonko to wspaniala wiadomosc ze tata odzyskal swiadomosc , ile radosci sprawil Wam mamusi i Tobie , ale wspanialy czlowiek , on staral sie , wiedzial ze chcieliscie aby byl z Wami , walczyl i odzyskal zdrowie ktorego chwilowo zabraklo, ciesze sie razem z Wami.
Jesli kiedys wspomniesz tatusiowi ze Jadwiga ma tetniaka , nie moze byc embolizowany , dlatego tak bardzo przezywalam z Wami losy taty, ciesze sie razem z Wami , cudownie ze jest coraz lepiej, bedzie wkrotce chodzic ale radosc, cudowna wiadomosc.Ja nie mieszkam w kraju a kazda taka dobra nowina cieszy mnie i podtrzymuje na duchu, moze mnie sie uda , moze nie peknie...Pozdrow mamusie, ucaluj tate jak przyjedziesz do kraju.
Pytalam gdzie tatus przebywa bo pisalas ze kazali w ciagu 3 tygodni tate zabrac ze szpitala.Jadwiga
gość
23-11-2016, 00:48:28

Jadwigo trzymam kciuki za ciebie wierze ze bedzie dobrze musi byc:) gdzie mieszkasz w jakim wieku jestes? Kazali zabrac tate ale jakies cudem udalo nam sie to wszystko przedluzyc a jak Stan zaczol sieypoprawiac to juz nikt nie mowil o wypisiey:) od paru dni jestesmy bez rurki tracho
gość
24-11-2016, 08:50:26

Witam wszystkich,
Chciałam prosić o radę/pomoc.Moj tato jest od dwóch tygodni w śpiączce mózgowej. Jest 58 letnim mężczyzna,który nie pije,nie pali,prowadzi zdrowy styl życia,po ablacji,która miał 3 tygodnie przed wypadkiem pojawiły się komplikacje -dziura w sercu i aorcie,konsekwencja tego było dostanie się bąbelków powietrza do mózgu co wywołało poważne zniszczenia. Wszystko utrudnia fakt ze mieszka na stałe w Australii,tam się nim zajmują (zdawać by się mogło dobrzy) lekarze,mam na bieżąca informacje z pierwszej ręki oś jego żony,tato wylizał się z tych dwóch operacji pomyślnie,organizm się dobrze regeneruje,ale nie odzyskuje świadomości 😞😞otwiera oczy,zależy od dnia rusza nogami bądź rękami ale jakby nieświadomie,nie reaguje na komendy😟😟ma robione masaże Talara,akupunktura,muzykoterapię,miał terapie tlenowe-2bo trzeba uważać z ciśnieniem,ale efekty są mizerne😩oni tam to najchętniej tatę wzięli już na organy !!czy znacie jakieś niekonwencjonalne metody,lekarstwa,Edyta - jego żona nawet aromateraupete wynajęła zobaczymy co to da ale tam lekarze podchodzą sceptycznie i uważają ze tato nie ma żadnych szans😰😰
gość
24-11-2016, 10:09:19

Witam szanse zawsze sa poki jest nadzieja, moj maz po dwoch latach pierwszy raz sie odezwal swiadomie :) musicie cwiczyc to najwazniejsze, moj maz ma 10-12godzin dziennie rechabilitacje, jak Stan taty bedzie stabilny zostanie wypisany ze szpitala I zona taty bedzie musiala zadecydowac Co dalej dom czy osrodek, radze poczytam cale forum ogrom wiedzy Roksana
gość
24-11-2016, 12:07:57

Dziękuje,10-12h?!to bardzo dużo,ale rodzina się tak zajmuje Pani mężem?czy profesjonalny rahbilitant?chyba trzeba będzie tacie znaleźć jakiś ośrodek ponieważ w szpitalu powoli zaczynaja obejm mowic😩Właśnie muszę tu sporo poczytać widziałam tylko kontrowersyjny wątek Talara,nawet u niego byliśmy-pół Polski z mężem przejechałam aby pokazać taty wyniki,miał się z żona taty konsultować,ale nie odebrał telefonu mimo,ze wizytę uważam za udaną,bo 2h nam wszystko tłumaczył co i jak dużo nadziei zrobił..
gość
24-11-2016, 14:48:38

Ilonko , ja mieszkam w Stanach, jestem w wieku Twojego taty, absolutnie nikt nie chce podjac sie embolizacji ze wzgledu na ryzyko , mowia" wiecej ryzyka niz korzysci "co mnie przytlacza.
Mialam operacje 3 listopada wyciecie polipow zatokowych czolowych, tez otolaryngolog mial obiekcje , kazal najpierw zabezpieczyc tetniak, ale po konsultacji z neurochirurgiem zrobil ta operacje, poszlo dobrze , jeszcze troszke podkrwawia ale nareszcie oddycham nosem.
Jaka ulga bez tej rurki tracheo , tata teraz ma komfort bo to niesamowicie gniecie, moj brat mial tez rurke /rak krtani.
Jak w takim tempie nastepuje poprawa zdrowia taty to radosc ogromna dla Waszej calej rodziny, zeby innym chorym tez tak wiodlo sie, tego wszystkim zycze Jadwiga
gość
24-11-2016, 21:36:20

Gość 2016-10-03 16:34:49
Witam
Proszę o jakiś namiar na książkę profesora Jana Talara "ŚPIĄCZKA MÓZGOWA - PRZYPADKI KLINICZNE"
link,skan czy nawet zdjęcia
Dzwoniłem dziś do profesora ale nakład się skończył a następny w przyszłym roku
Tato jest 24-ty dzień w śpiączce pod respiratorem,profesor coś mi tłumaczył ale przerywało i mało zrozumiałem a ćwiczeń jest sporo
Marek
Witaj ja mam tylko pare zdjęć z tej książki - warto się skontaktować z profe***m on dokładnie opisze co i jak,a nawetnpojechac do niego do Iławy -Gołębiego Dworu - tam nas przyjal i nam pokazal ten masaż . Pozdrawiam Marta
solista2@vp.pl
gość
24-11-2016, 21:41:48

Witajcie ponownie,czy ktoś się orientuje na temat terapii prądem??podobno to świetna stymulacja,ale nie chcą się na nią zgodzić w Australii, ze zbyt eksperymentalna,czy ktoś z Was wie czy u nas w Polsce ja wykonują??jakie są efekty??
gość
25-11-2016, 11:39:59

Gość 2016-11-24 13:07:57
Dziękuje,10-12h?!to bardzo dużo,ale rodzina się tak zajmuje Pani mężem?czy profesjonalny rahbilitant?chyba trzeba będzie tacie znaleźć jakiś ośrodek ponieważ w szpitalu powoli zaczynaja obejm mowic😩Właśnie muszę tu sporo poczytać widziałam tylko kontrowersyjny wątek Talara,nawet u niego byliśmy-pół Polski z mężem przejechałam aby pokazać taty wyniki,miał się z żona taty konsultować,ale nie odebrał telefonu mimo,ze wizytę uważam za udaną,bo 2h nam wszystko tłumaczył co i jak dużo nadziei zrobił..
witam ponownie tak tyle godzin ma moj maz rechabilitacje, przychodzi rechabilitant 3-4razy dziennie, efekty olbrzymie, moj maz jest w domu jestem z nim sama pisalam wczesniej o naszej sytuacji, zycze zdrowia tacie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: