Reklama:

śpiaczka (15629)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-07-2015, 14:41:03

Odnosnie nuraid II, gdyby byl robiony w Polsce to bylaby to mieszanka ziol z polskich lak, nie ma znaczenia skad wzieli ziola, przeciez to suplement a nie lek. Nie podaje sie po udarach niedokrwiennych , tylko w krwotocznych zaraz po 72 godzinach , jesli w ciagu 6 miesiecy nie ma poprawy to dalsze podawanie nie ma sensu.
gość
30-07-2015, 16:41:58

Dla ludzi po udarze mózgu jest prowadzony program lekowy z nfz ;leczenie spastyczności kończyny górnej.
gość
30-07-2015, 17:22:16

Ah, to nie dla nas, tata miał wypadek samochodowy.
gość
30-07-2015, 20:34:00

Widzę,że temat nuraid się ciągnie opinii jest dużo. My używamy dopiero tydzień napisze wam po miesiącu podawania czy będę widzieć efekty. Podaje się go maksymalnie 3 miesiące. Natknęła się ostatnio na Stowarzyszenie Motyl jest to stowarzyszenie na które składają się rodziny które opiekują się osobami w spiaczce albo które już wyszły z niej. Dzwoniła tam dowiedziała się o ośrodkach które przyjmują takie osoby na NFZ i prywatnie polecam wejść na stronę a w razie pytań dzwonić lub pisać do nich. Pozdrawia Monika
gość
31-07-2015, 07:04:59

Oczywiście chodzi mi o rehabilitację a nie zol Monika
gość
31-07-2015, 21:25:03

Witam. 2 dni temu kupiliśmy tacie pulsoksymer do mierzenia wysycenia krwi tlenem. Chcemy wyciągnąć rurkę. Lekarz kazał ćwiczyć płuca i zatykac rurę, a gdy saturacja spadnie poniżej 95 odetkac ją. Problem w tym, że jego normalny poziom saturacji to 94...po zatkaniu rurki wydaje się nic nie zmieniać, nie wiemy co teraz robić
gość
03-08-2015, 16:16:31

Witam saturacja na poziomie 94 jest dobra nie może spaść poniżej 92 proszę się nie martwić Pozdrawiam Sylwia
gość
03-08-2015, 17:03:15

witam, mam na iimie Paulina,Dawid moj narzeczony mial NZK lezy w spiaczce farmakologicznej juz 10 dni, zmniejszyli mu dawki usypiajac ale nie bylo z nim kontaktu, jak spi ziewa ruszA nogAmi rekami, strasznie sie boje, on ma dopiero 32 lata, moze mi ktos pomoc,co robic?
gość
03-08-2015, 19:37:00

To dobre oznaki, bądź do dobrej myśli, to dopiero kilka dni. :)
gość
03-08-2015, 19:40:17

Dziękuję pani Sylwio, teraz jestem spokojna, pulmonolog początkowo mówił o poziomie 95, ale znów go zapytalam i powiedział to co pani.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: