Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
21-07-2015, 05:41:04

Dziewczyny jeśli któraś z Was chce porozmawiać to podaję swojego meila : ap.elblag@interia. pl . Tam podam telefon do mnie . Jeśli będę komuś mogła pomóc to zrobię to bardzo chętnie. Pozdrawiam Ania z Elbląga.
gość
23-07-2015, 19:55:59

Witam mój maż jest w śpiączce już 7 rok i robię wszystko co mogę i gdzie tylko słyszę,lek nuraid podawałam 2 lata temu przez 7 miesięcy,było widać efekty,zawsze coś do przodu na pewno lepszy kontakt,bo spastyka mało puściła,ostatnio zaryzykowaliśmy zabiegi w komorze hiperbarycznej i znowu do przodu małymi kroczkami .Za miesiąc chcemy pojechać na 2 tygodnie powtórzyć zabiegi w komorze plus rehabilitacja.Siódmy rok minie w pazdzierniku ,ale nadzieja i wyczekiwanie na super przebudzenie jest cały czas .Kilka lat już nie pisałam na forum bo czasami brak mi sił , życzę wszystkim wszystkiego dobrego a śpioszkom szybkiego wybudzenia pozdrawiam Katarzyna
gość
24-07-2015, 20:41:22

Witam .Gdzie korzystaliście z komory hiperbarycznej ,bardzo jestem tym zainteresowana ,ponieważ mam męża po udarze mózgu ponad 6 lat.Życzę dużo siły i wytrwałości Alina
gość
24-07-2015, 21:49:11

Witam korzystamy z komory w FizjoCenter w Krakowie na ul Szuwarowej jedziemy tam prywatnie dwa razy do roku na rehabilitację 4 godziny dziennie a teraz doszła tam komora.Super wykwalifikowany personel i czujemy się tam bardzo dobrze jeśli Pani ma ochotę porozmawiać to podam nr telefonu i wszystko powiem pozdrawiam Katarzyna tel 606 179 439
gość
26-07-2015, 12:12:54

Dzień dobry. Mój tata 3 lata temu uległ podtopieniu i w wyniku niedotlenienia do dziś pozostaje w stanie apalicznym. Jest w domu, pod opieką moją i mamy, ale jest bardzo ciężko. Całe życie zmieniło się o 180 stopni. Tato jest młodym człowiekiem, ma dopiero 44 lata, ale lekarze twierdzą, że na powrót nie ma szans. Boję się też o mamę, bo wiem, że osoby po niedotlenieniu mogą przebywać w takim stanie nawet kilkadziesiąt lat. Nie wiem jak sobie z tym poradzimy :( Na razie bardzo się staramy zapewnić tacie komfort i poczucie bezpieczeństwa. Wiem, że mu dobrze w domu, ale nie stać nas niestety na specjalistyczną rehabilitację. To tyle żalów ;)
Wiem, że są tu bardzo doświadczone osoby i dlatego może Wy mi pomożecie?
Po wypadku okazało się, że niedotlenienie spowodowało u taty padaczkę. Tata dostaje leki, ale raczej nie działają, bo ataki zdarzają się nawet kilka razy w tygodniu. Od ok. pół roku zauważyłam dziwne zachowanie taty - są takie momenty, że robi się na chwilę strasznie czerwony, a potem nagle całkowicie biały na twarzy. W tym samym czasie oczy poruszają się automatycznie w poziomie (jak u lalki). Lekarz rodzinny nie potrafi powiedzieć co to jest, neurolog twierdzi, że dopóki nie zobaczy, to nic nie powie. Do szpitala na żadną diagnostykę się nie dostaniemy. Ostatnio, jak tato miał EEG, to dowiedziałam się, że to zupełnie bez sensu, bo w takim stanie badanie nic nie wykaże. Boję się, że to może być niebezpieczne, bo wygląda to tak, jakby nagle krew uderzała do głowy i potem nagle odpływała. Czy ktoś wie co to może być?
Pozdrawiam, Kasia
gość
27-07-2015, 08:43:19

Witam wszystkich
dawno tu nie pisałam, ale zaglądam od czasu do czasu i zainteresowała mnie informacja na temat suplementu nuraid, który kosztuje potworne pieniądze ponad 2500 zł na miesiąc.
Ja wiem, że z braku altenrnatyw chwytamy się wszystkiego, Wiem też jak bardzo mało z nas nie musi się liczyć z kasą.
Przesyłam linka znalezionego w inernecie na temat tego preparatu, który jest jakimś wyciągiem z żuków, skorupiaków i rogu antylopy. Póki co był robiony tylko do 6 miesięcy po udarze i wg poniższego linka w zasadzie wykazał działanie porównywalne z placebo . Jakieś działanie wykazał tylko w ostrej fazie po udarze (czyli po przyjęciu do 48 godzin po wystąpieniu udaru), ale nie była to poprawa spetektakularna.
http://www.biomedical.pl/aktualnosci/medycyna-alternatywna-chinskie-lekarstwo-na-udar-mozgu-nie-jest-lepsze-niz-placebo-11298.html
A że statystyką mozna się bawić szczególnie jeśli ktoś nie bardzo sie na tym zna to podaję linka do firmy reklamującej ten preparat co i jak pisze o tych samych badaniach
http://www.moleac.com/pl/o-nas/wazne-wydarzenia
Nie dajmy się zwieść procentom, bo one bez głębszej analizy ilościowej i jakościowej mogą tylko zaburzyć rzetelny obraz. Uwierzcie mi gdyby to było coś spektakuralnego świat medyczny, naukowy dałby za to nobla.
Ja tez szukam czegoś dla swojego męża, który jest 5,5 roku po NZK, w śpiączce był krótko, ale borykamy się z innymi problemami poznawczymi: słabą pamięcią, zaburzeniami fukcji wykowawczych i innych.
Napisałam swoją opinię na ten temat. Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i życzę nam wszystkim wytrwałości i oby medycyna znalazła cos szybko na nasze troski.
Ponoć wiele rzeczy się dzieje w sferze badań, ale na to potrzeba czasu.
Ania
gość
27-07-2015, 09:44:19

Aniu, dziękuję za linki. Wczoraj znalazłam informacje nt. tego leku i chciałam zamówić dla taty. Próbowałam już wielu różnych rzeczy ściąganych z różnych części świata, ale nic nie pomogło. Ostatnio słyszałam o leku Cerebrolysin i też się zastanawiam, ale jestem ostrożna. Dodatkowo, to wszystko kosztuje strasznie dużo.
Pozdrawiam, Kasia.
gość
27-07-2015, 14:32:45

Celebrolizynę też przerabiałam bez rezultatów. Nie jest też obojetny dla organizmu. Moim zdaniem i z tego co o nim czytałam to naszym pacjentom nie pomoże. Lek wskazany w Alzchaimerze a to inny mechanizm działania. Ale to również moja opinia
Ania
gość
27-07-2015, 14:42:11

Aniu witam, Nuraid o ktorym piszesz jest pierwsza wersja , druga nuraid II jest mieszanka 9 ziol, podaje sie jaknajszybciej pacjentowi po wylewie, 72 godz, na niedokrwienny udar nie podaje sie, gdyz komorki mozgowe nie sa uszkodzone jak w w udarze krwotocznym.
Jesli do 6 miesiecuy nie nastapi poprawa dalsze podawanie nuraidu przestaje byc pomocne. To suplement sporzadzony z chinskich ziol
gość
27-07-2015, 16:10:57

Witam Aniu masz rację celebrolisine to placebo podane po trzech miesiącach od zdarzenia. Zastanawiam się nad komorą, ale Zientarski korzystał i jakiś spektakularnych efektów nie ma. Sama już nie wiem. Moniko a jak Ty uważasz widzisz jakieś efekty po podaniu nuraidu? Pozdrawiam wszystkich Sylwia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: