Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-07-2015, 10:33:15

Witam. Cewnik najlepszy jest ten platynowy na 6 tyg. Niestety nie, wojskowy szpital kliniczny, a Talar to też jest przereklamowany, choć powiem szczerze ze po Jego ćwiczeniach Waldek zaczął szybciej reagować na polecenia. Mąż po wybudzeniu był świadomy, Mąż lezał w szpitalu od lutego do maja, 12 maja trafił do Bydgoszczy był tam do 26 sierpnia i od tego czasu jest w domu czyli prawie rok. Przez ten rok zaszło wiele zmian małymi kroczkami ale do przodu. To prawda ze ludzie szybciej w domu dochodzą do siebie. Kontakt mam w sumie od początku ale nie werbalny porozumiewamy się za pomocą oczu i prawego kciuka oraz ruchy głową. Na szczęście Waldek nie ma przykurczy ani spastyki tylko takie napięcie które można wykorzystać podczas cwiczeń.Spróbujcie z botoxem(tzw jad kiełbasiany) podobnież pomaga. Mąż brał celebrolisyne ale ja nie widziałam jakiś spektakularnych efektów najlepiej podać ja do trzech miesięcy. Nie korzystam z żadnej firmy ubezpieczeniowej w jakim celu? Natomiast zapisałam Go do Avalonu ale jeszcze nie korzystałam z ich pomocy, Pozdrawiam Sylwia
gość
13-07-2015, 14:06:42

Witam pierwszy raz slysze o cewniku platynowym mozna wiecej informacji Moj maz tez mial zalozony cewnik zewnetrzny ale u nas spadal i i wyciekal mocz gora i wrocilismy do poprzedniego szkoda. U nas przykurcze sie zmniejszyly nie wiem czego to zasluga maz jest rehabilitowany i robimy talara oprocz tego bierze baclofen pozdrawiam monika
gość
14-07-2015, 08:53:58

Witam. Różne są te cewniki zewnętrzne, najlepsze są te silikonowe cienkie Rochester UltraFlex najlepsze. Pozdrawiam Sylwia
gość
14-07-2015, 12:10:51

Witam ponownie. Zastanawiamy się z mamą, czy nie wysłać taty do Torunia do fundacji światło. Jesteśmy z bardzo daleka, a wiadomo kontakty z rodziną są przecież bardzo ważne... Nie wiemy co robić. Pobyt tam kosztuje, bilety kosztują i jakbyśmy chcieli zostać z nim w weekendy to hotele też kosztują, musielibyśmy wygrać w totka, żeby to wszytko sfinansować, dlatego mam pytanie, czy nie znalezliby się wśród was ludzie, którzy mieszkają w okolicach Torunia i mogliby zapewnić mi nocleg w kilka weekendów? Wiem, prośba bardzo wymagająca, ale może akurat ktoś taki się znajdzie :) pozdrawiam Oliwia
gość
15-07-2015, 07:40:37

Witam. Pani Moniko, czy mogłaby mi pani podać numer telefonu do siebie, mama chciała z panią porozmawiać. Wiem, że nie będzie pani chciała wysłać na forum, dlatego podaje maila i czekam na odpowiedź :) oliwka11119@wp.pl
gość
16-07-2015, 21:36:44

Witam poczytajcie sobie o nowym "leku" nazywa sie nuraid do mnie dzis doszla paczuszka z kapsulkami i od poniedzialku ruszamy ... i czekamy na efekty pozdrawiam monika
gość
17-07-2015, 16:23:54

Witaj cie Moniko co za lek kupiliście go na własną reke czy przepisał neurolog i po jakim zdarzeniu jest chory. Jezeli po udarze to Pani Moniko krwotocznym czy niedokrwiennym . pozdrawiam
gość
17-07-2015, 21:49:04

Witam Maż jest po udarze mózgu niedokrwiennym. Kupiliśmy go na wlasna rękę Napisałam że to lek Ale jeszcze nie u nas w Polsce U nas jest zarejestrowany jako suplement diety Kilka rodzin chorych mi poleciło ten lek stosuje się go Max 3 miesiące więcej informacji na ich stronie Trzeba próbować wszystkiego Pozdrawiam Monika
gość
18-07-2015, 13:53:53

Witam Pani Moniko a ile mąż jest po udarze? I jaki obszar u nas niestety pien mozgu. Pozdrawiam
gość
18-07-2015, 15:03:26

Witam Mąż miał 8 lutego wypadek tzn mąż się przewrócił miał krwiaka i w konsekwencji dostał udaru i wodogłowia. Mój mąż też ma lekko naruszony pień mózgu tak nazwał to lekarz. Obok męża w szpitalu leżał na oiom pacjent który w ciągu miesiąca się wybudził po udarze pnia mózgu. A był to starszy mężczyzna z wieloma innymi chorobami neurologicznymi. pozdrawiam monika

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: