Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-06-2015, 19:12:29

Do jakiego osrodka mozna oddac pacjenta w spiaczce , chodzi mi o calodobowa opieke lekarzy + rehabilitacje .....To wazne dla mnie!
gość
02-06-2015, 20:14:19

Moj maz lezal 3 miesiace w szpitalu i przez caly ten okres mial rehabilitacje Pierwsze dwa miesiace na oiom rehabilitacje bierna a pozniej na neurochirurgi stymulacje i pionizacje Kazdemu sie nalezy rehabilitacja u nas mozna bylo oprocz tego wziasc prywatnego do szpitala
gość
03-06-2015, 13:37:15

Witam serdecznie. Pisalam wam wczesniej o mojej babci . Babcia w czwartek wybudzila sie ze spiaczki , cieszylismy sie ogromnie . Nie potrafila mowic ale slyszala nas , reagowala . Wczoraj w nocy odeszla z powodu Miazdzycy . Zostal smutek i pustka tak bardzo ja kochalam . Byla wszystkim dla mnie
gość
09-06-2015, 07:27:54

Gość 2015-06-02 21:12:29
Do jakiego osrodka mozna oddac pacjenta w spiaczce , chodzi mi o calodobowa opieke lekarzy + rehabilitacje .....To wazne dla mnie!
W Krakowie Polskie Centrum Rehabilitacji Funkcjonalnej VOTUM. Prywatny ośrodek ale pomagją uzyskać środki na leczenie. Przyjmą pacjenta bod razu, bez czekania.
gość
13-06-2015, 11:24:23

Witam. Córka sąsiadów znajduje się już cztery miesiące w stanie śpiączki farmakologicznej. Znalazła się w szpitalu z powodu wrzodu żołądka, który pękł i paskudnie rozlał. Leży w szpitalu we Włoszech i znajduje się pod opieką tamtejszych lekarzy, którzy zdecydowali, że należy przewieźć ją do Polski i tu umieścić w hospicjum. Dziewczyna nie ma nowotworu, nie doznała też urazu głowy. Przyczyna jej stanu jest trudna do określenia. Co można zrobić żeby jej pomóc?
gość
16-06-2015, 12:38:41

Ale stan jest stabilny i można ją przetransportować? Mój brat był też w ciężkim stanie, wypadek na nartach i przebywał w szpitalu w Austrii. Ale udało się go przetransportować do PCRF VOTUM w Krakowie.Po tygodniu pobytu został wybudzony ze śpiączki i rozpoczął rehabilitację. Córka sąsiadów wymaga szybkiej rehabilitacji żeby mogła wrócić do "normalności".Polecam tych rehabilitantów ponieważ naprawdę działają cuda.
gość
17-06-2015, 18:19:38

Najlepszy ośrodek rehabilitacyjny specjalizujący się w wybudzaniu ze śpiączki jest szpital uniwersytecki im.Jurasza w Bydgoszczy na nfz i trzeba zrobić wszystko aby tam się dostać.Na prywatną rehabilitację będzie
jeszcze czas.Wczesna rehabilitacja daje duże możliwości i warto nawet trzeba z niej skorzystać,ponieważ można na niej przebywać nawet kilkanaście tygodni.Szpital z Bydgoszczy znam z pobytu rehabilitacyjnego swojego neurologicznego chorego i go polecam.Alina
gość
17-06-2015, 20:10:23

Witam ale z tego co mi wiadomo przyjmują tam od 12 punktów w skali Glasgow a osoba w śpiączce tyle napewno nie uzyska Monika
gość
18-06-2015, 16:09:59

Witam.Osoby w śpiączce przebywają w Juraszu,nie wiem ile trzeba mieć punktów aby tam się zakwalifikować,przyjmują tam ciężkie przypadki być może jeżeli ktoś z rodziny będzie uczestniczył w rehabilitacji.Niektóre ośrodki tego właśnie wymagają. Mój mąż przebywał tam na rehabilitacji po udarze mózgu,więc wiem o czym mówię.Taki warunek mi postawili na oddziale rehabilitacyjnym w Instytucie Psychiatrii i Neurologii w Warszawie -warto było.Tam też przyjmują ciężki przypadki ,wiem z własnego doświadczenia.Tam się dostać to graniczy z cudem ale warto. Alina
gość
18-06-2015, 18:25:43

Witam serdecznie,
od 11 miesięcy mam brata w śpiączce...przez ten czas przeszedł wiele infekcji i chorób, przez antybiotyki uszkodzono mu nerki i musi miec robione dializy otrzewnej, przez to żaden szpital nie chce Go przyjac na rehabilitacje.To ja i moja rodzina codziennie od 11 miesiecy dojezdzamy 1,5 h do Poznania do szpitala i Go rehabilitujemy tak jak mozemy... walczymy o Niego..a kazdy dzien przynosi nowe wiadomosci...lekarze podziwiaja to co dla Niego robimy..ale nikt nie chce nam pomoc by z oddzialu intensywnej terapi przeniesc Go na rehabilitacje..obdzwonilismy pelno szpitali,nawet Fundacja Swiatło miala na swojej liscie Marcina na 20 miejscu,jednak gdy dowiedzieli sie ze ma dializy nie chca Go juz przyjac...nie wiemy co robic, wspomne ze te 11 miesiecy to ogromny stres dla calej naszej rodziny,Marcin ma 29 lat i nie przysluguje mu żadna rehabilitacja.Nie mozemy juz normalnie zyc dlatego prosimy o pomoc...błagamy, bezsilne patrzenie na cierpienie brata pomimo ogromnej checi pomocy jest najgorsze:(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: