Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
23-05-2015, 04:39:24

hej,
przede wszystkim bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedzi. ciezko znalezc jakiekolwiek informacje w internecie,a tu jestescie wy, ktorzy z tym nieszczesciem jestescie tak blisko.
wczoraj rozmawialismy z sasiadami dziadka w pokoju o rehabilitacji ze szpitala, przychodzi pan i oklepie dziadka, ale na 4osobowy pokoj poswieca jakies 30 minut, wiecej zatem dziadek dostaje od nas podczas codziennych wizyt :( znalazlam rehabilitanta prywatnego zacznie do dziadka przychodzic od przyszlego tygodnia, pracował w budziku m.in. nie mogłam znaleźć kogoś kto zajmowałby się stricte rehabilitacją wuybudzeniową.
Staramy się o ośrodek, ale ten który na m odpowiada ma czas oczekiwania od miesiąca :( w szpitalu wystąpili do sądu o pozwolenie na operację by założyć dziadkowi peg. i pewnie po założeniu będą chcieli się nas pozbyć. nie wiem co dalej.....
dziadek ma potężną odleżynę na pupie - czego mogę wymagać od szpitala i czego od nas by mu z nia pomóc? jest szansa by dość ciężka leżąca osoba odleżyny nie dostała?
dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi.
m.
Początkująca
23-05-2015, 04:44:07

i jeszcze jedno w naszym odczuciu dziadek słyszy... niejednokrotnie otwiera oczy na nasze słowa. na ojomie otwierał oczy i skakało mu ciśnienie, tu nie jest podłączony do aparatury więc tego nie wiemy. zdaje nam się że pomaga nam jak masujemy rękę - nie jest taka bezwładna, przy goleniu odkęcał twarz....
lekarze mówią co innego: stan wegetatywny, stabilny, cięzki.... jak mantra...
gość
23-05-2015, 11:28:00

Witam serdecznie. Moja babcia jest w
Spiaczce o. 7 tyg , jest po niedokrwiennym udarze. Po prawie 6 tyg z oiomu wypisali ja, do osrodka pielegnacyjno leczniczego (rehabilitacyjnego) niewiem co bedzie , lekarze ciezko to widza , martwie sie juz bym chciala by sie wybudzila choc na jej wybudzenie sie nie daja szans..... . Ma zalozonego pega ... czy byly u was przypadki takie gdzie lekarz. Widzieli ta sytuacje ciezko a bliscy wyszli z tego? Jak dlugo wasi byli w spiaczce? czy powinna byc rehabilitowana? Prosze o odpowiedzi babcia musi wyjsc z tego ... tak bardzo ja kocham , mam tylko ją. Pozdrawiam
gość
25-05-2015, 08:13:03

Gość 2015-05-22 20:48:57
Zachwalasz Votum ! reklamujesz ! uzywajac obrzydliwego sloganu , ze" pieniadze nie maja zadnego znaczenia "
Owszem maja , nie kazdy ma morgi I nie kazdy kase czerpie z hektarow tak jak Ty.
Napomagalas nie ma co !
I po co te wykrzykniki? Jeśli w tym Votum pomogli to takie straszne, że trzeba było zapłacić? Proszę w takim razie wskazać placówkę, która pomoże za darmo i ma "od ręki" wolne łóżka, bo może się komuś przydadzą namiary na nią.
gość
25-05-2015, 08:53:17

milenamroz 2015-05-23 06:39:24
hej,
przede wszystkim bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedzi. ciezko znalezc jakiekolwiek informacje w internecie,a tu jestescie wy, ktorzy z tym nieszczesciem jestescie tak blisko.
wczoraj rozmawialismy z sasiadami dziadka w pokoju o rehabilitacji ze szpitala, przychodzi pan i oklepie dziadka, ale na 4osobowy pokoj poswieca jakies 30 minut, wiecej zatem dziadek dostaje od nas podczas codziennych wizyt :( znalazlam rehabilitanta prywatnego zacznie do dziadka przychodzic od przyszlego tygodnia, pracował w budziku m.in. nie mogłam znaleźć kogoś kto zajmowałby się stricte rehabilitacją wuybudzeniową.
Staramy się o ośrodek, ale ten który na m odpowiada ma czas oczekiwania od miesiąca :( w szpitalu wystąpili do sądu o pozwolenie na operację by założyć dziadkowi peg. i pewnie po założeniu będą chcieli się nas pozbyć. nie wiem co dalej.....
dziadek ma potężną odleżynę na pupie - czego mogę wymagać od szpitala i czego od nas by mu z nia pomóc? jest szansa by dość ciężka leżąca osoba odleżyny nie dostała?
dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi.
m.
mój tata leży 4 lata w spiączce i nie ma żadnych odleżyn - po tym jak zaleczyłysmy okropną odleżyne której sie nabawił po MIESIĘCZNYM pobycie w szpitalu....
nie mam pojecia jak oni to robią w tych szpitalach /ośreodkach ze odleżyny sie robia ale nie musi tak być.
Jeśli dziadek ma odlezyne prosze dzialac by ją wyleczyć bo to bardzo groźna sprawa
gość
25-05-2015, 18:59:13

Witam, moja ukochana babcia, po zawale i po wprowadzeniu w stan śpiączki farmakologicznej, nie odzyskała świadomości. Jest mi cholernie smutno. Ta wiadomość dotarła do nas dzisiaj. Lekarz powiedział żebyśmy sie zastanowili czy do domu czy do ośrodka...... Masakra jakaś
Początkująca
25-05-2015, 21:26:49

pisałam do was w sobotę rano i w sobotę rano dziadzio zamknął powieki na zawsze....
powodzenia dla waszych spiochow, doceniajcie kazda chwile z nimi.
gość
27-05-2015, 09:14:05

Witam poszukuje numeru telefonu do kliniki profesora Talara ponieważ chcialbym porozmawiać z nim na temat mojego Taty który ok tydzień temu mial zatrzymanie krążenia i niedotlenienie mózgu :( proszę o pomoc!
gość
27-05-2015, 16:54:13

Profesor Jan Talar tel. 0604-449-599 Dom - 0 52 346 12 41 jantalar@jantalar.pl
Jeśli chcesz wysłać do niego ojca, miej świadomość, że jest bardzo drogi, sama chciałam posłać do niego swojego tatę, ale musiałabym wziąć spory kredyt...
gość
02-06-2015, 19:10:07

Moj brat od 9 miesiecy jest w spiaczce i znajduje sie w szpitalu...czy przysluguje Mu rehabilitant? Czy NFZ finansuje rehabilitacje osob w spiaczce znajdujacych sie w szpitalu?prosze pomozcie!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: