Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-09-2013, 11:54:25

zawsze myślałam, że śpiączka jest spowodowana np. tragicznym wypadkiem a tutaj połknięciem tabletki http://kobiecyporadnik.pl/kat,1026347,title,Marianna-Janczarska-jej-siostra-od-13-lat-jest-w-spiaczce,wid,15908100,nasz_temat.html wszystkim zna historia Ewy Błaszczyk, paradoksalnie jest plus: założenie Budzika. Czy zadławienie jedzeniem też może spowodować takie skutki?
gość
17-09-2013, 17:42:17

A słyszeliście o wybudzeniu tej dziewczynki chyba 13-14 lat w fundacji A kogo?? Super sprawa, szkoda że dla dorosłych nie budują takich specjalistycznych ośrodków jak dla dzieci, wiem że to kropla w morzu potrzeb ale zawsze coś. Mam nadzieję że dla naszych śpioszków typowo dla nich kiedyś ktoś coś takiego pomyśli i wybuduje. Bo to co jest obecnie to taka pośrednia działalność trochę przy hospicjach, trochę przy zolach, trochę na oddziałach rehabilitacyjnych trzymią naszych najbliższych. W sumie nigdzie ich nie chcą, tak naprawdę nie wiadomo co my rodziny mamy robić. :)
gość
19-09-2013, 07:44:45

Czytałam o tej dziewczynce. Obudziła się po 2 miesiącach więc dosyć szybko. oby więcej takich powrotów!
gość
19-09-2013, 13:18:40

Tak czytałam, oglądałam rozmowę z Ewą Błaszczyk i jestem zachwycona kliniką Budzik, i jak szybko znaleźli się podopieczni nie do wiary Szkoda tylko że takie malutkie dzieci muszą też tak chorować jak nasze śpioszki. Teraz mam nadzieje na te Repty, liczę po cichu na to że stan taty poprawi się przynajmniej trochę, skoro po Poznaniu widać malutkie efekty, to tam myślę że będzie dużo lepiej. U nas bez zmian, tylko pogoda daje się trochę we znaki i dziś tato posypia cały dzień, ale jak wrócę z pracy to zrobimy mu kąpiel z bąbelkami ozonowymi, a mąż porządny masaż
W ogóle to załatwiłam sobie ten nocleg, tylko mam pytanie czy możliwe jest przedłużenie rehabilitacji bo z NFZ dostaliśmy 2 tygodnie, ale znajoma mówiła że jest coś takiego możliwe do 2 miesięcy podobno?? Czy ktoś kochani z was wie na ten temat?? Pozdrawiam cieplutko Bożenka
gość
19-09-2013, 16:55:08

Bozenko , jakbys popytala Gosie , ona ma Repty w jednym palcu jej malzonek przebywal tam nieprawdopodobna ilosc miesiecy, ponad pol roku.
A od siebie zaproponuje , zebys wziela ze soba dwa nieduze garnki i mikser , moglabys ugotowac co drugi dzien obiadek dla taty w hotelowym pokoju , sloiczek do lodowki na oddziale . Kuchenke nieduza elektryczna.
Czasu bedziecie miec z malzonkiem sporo , on moglby podjechac do miasta i kupic swiezego kurczaka , warzywa.
No to spokojnego pobytu i aby pomogli tacie , zeby wreszcie poprawil sie jego stan fizyczny , aby mogl sam fiunkcjonowac na razie z wasza pomoca.
Forumowiczka
20-09-2013, 21:13:57

Gość 2013-09-19 15:18:40 Tak czytałam, oglądałam rozmowę z Ewą Błaszczyk i jestem zachwycona kliniką Budzik, i jak szybko znaleźli się podopieczni nie do wiary Szkoda tylko że takie malutkie dzieci muszą też tak chorować jak nasze śpioszki. Teraz mam nadzieje na te Repty, liczę po cichu na to że stan taty poprawi się przynajmniej trochę, skoro po Poznaniu widać malutkie efekty, to tam myślę że będzie dużo lepiej. U nas bez zmian, tylko pogoda daje się trochę we znaki i dziś tato posypia cały dzień, ale jak wrócę z pracy to zrobimy mu kąpiel z bąbelkami ozonowymi, a mąż porządny masaż
W ogóle to załatwiłam sobie ten nocleg, tylko mam pytanie czy możliwe jest przedłużenie rehabilitacji bo z NFZ dostaliśmy 2 tygodnie, ale znajoma mówiła że jest coś takiego możliwe do 2 miesięcy podobno?? Czy ktoś kochani z was wie na ten temat?? Pozdrawiam cieplutko Bożenka
Witam , Bozenko ,juz Ci odpowiadam, wszystko jest mozliwe ,mój mąz był w Reptach pól roku ,a po pobycie w domu przez nastepne pół roku ,znowu tam pojechał ,ale niestety był tylko 6 tygoni ,bo wiecej nie chciał. Dlaczego tatko dostał tylko 2 tygodnie ,przeciez normalny turnus trwa 3 tygodnie. Proponuję abys jechała w wyznaczonym terminie i tam na miejscu wszystkiego się dowiesz ,a ile tatko będzie tam przebywał decyduje ordynator oddziału i to z nim /nią/ trzeba rozmawiac,ale nie zaraz w pierwszych dniach ,gdzies po tygodniu. Ja osobiscie jestem pełna podziwu dla personelu ,zwłaszcza pielęgniarki,sanitariusze ,no i oczywiście rehabilitańci,bo to Oni są na bieząco z pacjentem ,ale lekarze też sa wspaniali ,gdy tylko zgłaszałam jakis problem to natychmiast zjawiał się lekarz i robił wszystko ,aby go wyjasnić. Dzieki takim ludziom własnie ,mój mąż nie lezy jak roślina ,ale tupta ,je itp. Forumowiczowi ponizej dziekuje za pochwałę. A Ty Bozenko ,jezeli masz jeszcze jakieś pytania ,to chetnie odpowiem. Kiedy macie termin i na ,która neurologię. Głowa do góry ,będzie lepiej.
Początkująca
23-09-2013, 20:22:18

Witam wszystkich....U mojej mamy w porządku....Brala 2 tyg antybiotyk ale już wszystko ok...Jedynie nadal często się sluzuje i slabo mama odksztusza...wiec zaproponowali zmiane acc na pectodril...sami go kupiliśmy mimo ze na receptę ale sprzedali nam w aptece....widać sluzy mamie bo czasami wytrzymuje 3 godz bez odessania...niedługo moja mamcia ma imieniny i zastanawiałam się co kupic ...wiec kupiłam poduchę w kształcie serca i druga taka mieciutka bo to zawsze się przydaje.....za dobra opieke damy pania pielegniarka torcik i kawe bo jestem wdzieczna bo zawsze mama jest zadbana....czasem jak nadchodzi taki dzień jak imienimy lub dzień matki to ciężko na sercu .........ale co zrobić trzeba cieszyc się każdym dniem
gość
24-09-2013, 07:24:21

Witaj Goju!!!
Cieszę się bardzo że u mamy lepiej bo już się martwiłam, nie odzywałaś się. Poducha to dobry pomysł mój tato to jeszcze dostaje od rodzinki i znajomych pampersy lub środki do pielęgnacji, ostatnio mam zapas oliwek różnego rodzaju jak by się umówili, ale nie narzekam bo się przyda Tato jest w całkiem dobrej formie, ćwiczymy z nim jedzenie ciasteczek bez Nuby ale kiepsko nam idzie, za to z ćwiczeniem nie mamy problemów. Tato chętnie poddaje się gimnastyce. My teraz przygotowujemy się do wyjazdów do Repty, moja mama już o dziwo nie może się doczekać tego wyjazdu wcale jej się nie dziwie przynajmniej sama odpocznie, nie będzie musiała dźwigać, wyśpi się spokojnie.
Gosiu my też się zastanawiamy dlaczego tata dostał tylko 2 tygodnie rehabilitacji, nawet czytałam jeszcze raz to pismo i dzwoniłam pod podany tam numer i powiedzieli mi że 2 tygodnie z możliwością przedłużenia więc dzięki ci kochana za informację. Tak myślę że już kurtkę i ciepłe spodnie muszę tacie zabrać bo na spacerki jak chcemy chodzić to musimy to mieć. Znajoma krawcowa przerobiła mi ocieplane spodnie ogrodniczki tak dla taty jak dla niemowlaka - rozpinane w kroku, nawet fajnie się ubiera na leżąco, teraz jeszcze spodnie polarowe jej zaniosę by je tak przerobiła bo fajnie się obiera i tyle cię nie na dźwigamy, mniej kulania. Teraz to martwię się o dzieci bo na pierwszy tydzień jadę ja, potem wymieniamy się z mamą i ciotka - siostrą taty i na ostatnie 3-4 dni przyjadę ja jak by przedłużyli pobyt taty by dopiąć sytuację na ostatni guzik. Pozdrawiam Bożenka
gość
25-09-2013, 08:36:06

witam bozenke
gość
25-09-2013, 08:38:46

witam Bozenke czy pamietasz kobiete z blizniakami ktorej maz by po wypadku i w styczniu mial jechac do torunia do swiatelka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: