Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-04-2013, 17:51:56

Agnieszko Twój Tata ma dużo szczęścia i jest przypadkiem godnym ujęcia w książkach. Jesli po tak krótkim czasie tyle odzyskał, to na pewno będzie całkowicie taki jak przedtem. Ja ju z walczę ponad trzy lata są postępy i poprawa, ale dużo wolniejsza niż u Ciebie. I tak wierzę , że się uda prawie całkowicei wyciagnąć z tej choroby.Na czwartek zamówiłam wizyt ę neuropsychologa na zrobienie testów i wyznaczenie mapy mózgu. Podobno po istniejących deficytach określa, które funkcje bedą się poprawiać a które na pewno nie. I jeszcze jak można wspomóc neuroprzekaźniki, które akurat w tym wypadku szwankują. Jestem ciekawa tej opini (bagatela za niemałe pieniądze) i ciekawe czy będzie ona zgodna z moimi obserwacjami. Poleciła mi ją Pani neurolog, którą cenię - zobaczymy
Pozdrawiam Ania
gość
16-04-2013, 03:31:05

Jak ja Ci Agnieszko zazdroszczę
Wtajemniczona
16-04-2013, 05:16:06

Agnieszko,faktycznie Twój tata miał dużo szczęścia. Cieszcie się tym i dalej ćwiczcie,a na pewno wszystkie funkcje wrócą U nas nie jest tak dobrze...Mój Tomek już 14miesięcy walczy,a ja razem z nim.Efety są,ale małe. Pozdrawiam
Wtajemniczona
16-04-2013, 05:22:15

Belfera,zaglądasz tu czasem? Jak się czuje Twój Miś? Tomaszek kilka dni miał podwyższoną temperaturę,teraz jest słaby.Robiliśmy mu badania krwi i CRP,wszystko w normie.Może to była temperatura z emocji??? W ostatnim tygodniu Tomka odwiedziło sporo gości-tych dawno nie widzianych-może na to tak zareagował...Poza tym u nas bez większych zmian.Pozdrawiam Was gorąco
Początkujący
17-04-2013, 08:11:34

Igulinka! Podaj nazwę tej lampy i typ, ewentualnie gdzie to można kupić. Pozdrawiam
Jarosław
http://spioszek.wordpress.com/
Wtajemniczona
17-04-2013, 09:51:02

Jest to lampa do KOLOROTERAPII BIO V2. Faktycznie chyba poprawia trawienie,bo wcześniej mieliśmy z wypróżnianiem ogromne problemy,a teraz ich nie ma Poza tym nasza córeczka miała na rączce dziwną czerwoną plamkę,lekarze nie byli zgodni co do tego,co to w ogóle jest.Leczyliśmy to i antybiotykiem i lekiem na grzybicę i nic.A po trzech naświetlaniach-co drugi dzień-plamka zniknęła Lampę można kupić na allegro-jest taniej,ale też w sklepach internetowych.Wpisz BIO V2 i na pewno znajdziesz. Pozdrawiam
Wtajemniczona
17-04-2013, 11:39:21

Jarosław,weszłam na Waszą stronę internetową. My chyba mieszkamy niedaleko siebie.No i mamy podobną sytuację,z tym,że to mój Tomaszek po pęknięciu tętniaka jest w stanie podobnym do stanu Twojej żony Trzymaj się dzielnie,my też się staramy.Pozdrawiam Wasza całą rodzinkę
Początkujący
18-04-2013, 16:48:42

Igulinka-Podaj namiary na meila.Pozdrawiam Jarosław
gość
18-04-2013, 16:51:25

Ingulinka przeczytałam co nieco o tej lampie i faktycznie może coś tam pomóc. My to mamy soluksa do naświetlania u taty, z różnymi kolorami szybek niebieska, i żółta a do tego podstawowa czerwona. Ale to właśnie do rozgrzewania stawów i przeciwbólowo działa. Fakt że ta lampa działa inaczej niż moja, ale może warto spróbować.
U nas 27 stopni w słoneczku, zabraliśmy tatę na pierwszy dłuższy spacerek jechaliśmy sobie spokojnie chodnikiem, tato rozglądał się po okolicy, fakt że nie widział naszej okolicy 2 lata wiec tym bardziej spacerek mu się przydał. Fakt tylko 15 min bo to ciepło nie jest jeszcze prawdziwe i boje się tatę przeziębić. Jutro przychodzi do nas logopedka poćwiczyć z tatą ma jakieś nowe ćwiczenia, podobno bardzo skuteczne i proste . Jutro też bierzemy od znajomych pieska będzie z nami do poniedziałku. Podczas spaceru stanęłam z tatą koło sąsiadki co ma pieska od razu tato zareagował pozytywnie na jego szczekanie, lekko się uśmiechnął. A tak to u nas bez zmian, ćwiczenia, jedzenie i spanie, no i nadzieja na lepsze jutro. Byle do lata Pozdrawiam Bożenka
Początkująca
19-04-2013, 20:38:16

Witam wszystkich! u nas każdy dzień wygląda tak samo, dlatego już nie wiem co pisać...Ciągle jestem zagoniona pomiędzy pracą a domem. U Michałka wszystko w porządku. Nie gorączkuje, coraz lepiej trzyma głowę, ma zdrowe oczka. Dziś była pani neurolog, która zajmuje się akupunkturą. Michał bardzo reaguje na wbijanie tych igieł, z resztą ja też, mimo że tylko patrzę z boku;) Na Śląsku wiosennie, ciepło, choć trochę deszczowo. Igulinko, jak tam terapia tą lampą? Bożenko, pozdrawiam cię gorąco!. Dobrze, że są osoby, które stale tu piszą. Mimo, że odzywam się dosyć rzadko, to stale śledzę to forum, chociażby przez komórke w pracy;) buziaki!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: