Reklama:

Rehabilitacja po udarze mózgu (302)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-01-2011, 22:59:08

Latawiec 2007-11-02 22:28:00 Moja Mama jest już 30 dni po udarze mózgu. Udar spowodował porażenie prawostronne kończyn, utraciła mowę, ciągle przebywa w szpitalu, jednak nie podjęto żadnej rehabilitacji. Robię to na wlasną ręke, proszę o informacje jak prowadzić taka rehabilitację, do jakiego stopnia można się posunąć gimanstykując kończyny oraz w jaki sposób stymulować jej odruchy gdy obecnie kontakt między nami jest wzrokowy i niekiedy potwierdza ruchami glowy na tak lub na nie. Być może jest jakiś podręcznik fachowy w sprawie takiej rehabilitacji i postępowania z chorym po udarze.
[addsig]
gość
25-01-2011, 22:59:55

Latawiec 2007-11-02 22:28:00 Moja Mama jest już 30 dni po udarze mózgu. Udar spowodował porażenie prawostronne kończyn, utraciła mowę, ciągle przebywa w szpitalu, jednak nie podjęto żadnej rehabilitacji. Robię to na wlasną ręke, proszę o informacje jak prowadzić taka rehabilitację, do jakiego stopnia można się posunąć gimanstykując kończyny oraz w jaki sposób stymulować jej odruchy gdy obecnie kontakt między nami jest wzrokowy i niekiedy potwierdza ruchami glowy na tak lub na nie. Być może jest jakiś podręcznik fachowy w sprawie takiej rehabilitacji i postępowania z chorym po udarze.
[addsig]
gość
21-02-2011, 20:43:28

Moja mama jest trzeci miesiąc po niedokrwiennym udarze. Ma porażenie mowy oraz prawej części ciała. Niedawno wyszła ze szpitala, oddział rehabilitacji. Oprócz oczywistych kłopotów z komunikacją okazało się, że nie ma istotne problemy z wydalaniem, przy czym najczęściej kończy się to braniem odchodów do buzi. Nie jesteśmy w stanie temu zapobiec, mimo starannej opieki i obserwacji. Czy ktoś wie, dlaczego tak się dzieje i czy można temu jakoś zaradzić?
Dziekuję.
Bogdan
gość
10-03-2011, 14:40:17

Indywidualna rehabilitacja neuropsychologiczna

Oferujemy indywidualną rehabilitację neuropsychologiczną dla osób po różnego rodzaju uszkodzeniach mózgowia, takich jak udary czy wypadki komunikacyjne.
Zajmujemy się rehabilitacją różnego typu zaburzeń, m.in. mowy, rozumienia mowy, anomii, pamięci, funkcji wykonawczych, uwagi, akalkulii czy pomijania stronnego.
Każdy pacjent jest traktowany indywidualnie, rehabilitacja jest planowana z uwzględnieniem osobistych potrzeb każdej zgłaszającej się osoby, jej trudności oraz możliwości, ale także zainteresowań czy charakteru pacjenta.

Terminy spotkań ustalane są indywidualnie. Indywidualna rehabilitacja neuropsychologiczna prowadzona jest przez psychologa Aleksandrę Zdunek.

www.instytut-ipro.pl
instytut@instytut-ipro.pl
22 812 52 36
Początkująca
13-03-2011, 12:28:59

Witam!
Moja mama po udarze została skierowana na rehabilitacje do Centrum Rehabilitacji Funkcjonalnej w Gdansku, tak kompleksowa opieka, porada i wsparcie dla nas.. rewelacja.
gość
31-03-2011, 19:52:50

Witam,
poszukuje dobrego ośrodka rehabilitacyjnego (woj.mazowieckie) dla mojej mamy, która jest po udarze i ma sparaliżowaną lewą stronę ciała.
Jak na razie rehabilitacja w szpitalu nie przynosi efektów. Będę wdzięczna za pomoc i wsparcie.
gość
23-05-2011, 10:35:08

Witam,
Jestem fizjoterapeutką (mgr)ukończyłam także kurs metody PNF. Oferują rehabilitację domową na terenie Warszawy.
kontakt: piasecka.srem@gmail.com
gość
13-06-2011, 21:18:15

Gość 2010-12-07 11:00:04
[addsig]
gość
26-06-2011, 16:46:40

Poszukuję dobrego ośrodka rehabilitacyjnego dla osób po udarze na terenie woj. łódzkiego. Lekarz prowadzący zaproponował skierowanie do Stanisławowa k. Łowicza. Moze ktoś miał do czynienia z tym ośrodkiem i może coś doradzić?
gość
01-07-2011, 09:27:27

Gość 2008-10-04 20:37:00 Mam pytanie a jak postepuje sie w przypadku udaru w momencie gdy pacjent ma wade zastawki i jego stan nie pozwala na to by umieścic go w placówce rehabilitacyjnej gdyz nikt się nie podejmie rehabilitacji.

Potrzebna jest opinia kardiologa, który wystawia zaświadczenie czy pacjent jest wstanie wykonywać ćwiczenia, ewentualnie podje przeciwwskazania.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: