Reklama:

Rehabilitacja po udarze mózgu (302)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-03-2010, 12:47:42

Witam. Mój tata przeszedł kilkanascie lat temu udar . Nie wiem jaki był typ tergo udaru. Kilka miesięc leżał w szpitalu. Tata nie mówi ma lekko sparalizowaną prawą stronę. Jakiś czas po wyjściu ze szpitala chodził na rehabilitację . Jednak zaraz przerwał, w zasadzie żadnej poprawy nie było. Mam jednak zapytanie czy jest sens po tylu latach spróbować poprawić jego stan. Znajomy polecił wizytę u logopedy . Co Wy na to?
gość
09-03-2010, 21:23:17

Witam mój tata miał udar 4 dni temu. Nie mówi i ma niedowład prawej strony ciała. Jednak chodzi ale bardzo powoli.Chciałabym się dowiedzieć coś więcej na ten temat. Jak może długo potrwać rehabilitacja i jak ćwiczyć mowę. Tata ma 47lat. Proszę o wiadomości związane z tą chorobą to moje gg 10492876

POZDRAWIAM MAGDA

Czekam na wiadomości
gość
10-03-2010, 06:38:00

Nawet wiele lat
Ja się rehabilituję prawie 1,5 roku
Początkująca
15-03-2010, 10:33:07

Witam wszystkich .Moja mama miała udar niedokrwienny Trzy tygodnie temu .
Efekt-niedowład lewej strony.Jest rehabilitowana sama siedzi ,je .Problem zaczyna się w nocy.nie może spać.
proszę o poradę w tej kwestii.Co można podawać na sen osobie po udarze żeby jej nie pobudzało a usypiało?
gość
15-03-2010, 22:32:52

Witam wszystkich.Proszę o pomoc dla mojej mamy.Moja mama miała udar niedokrwienny w październiku 2009r była na rehabilitacji.Potrafi sama się poruszać o kuli.Niedowład pozostał w lewej ręce.Największy problem zaczyna się w nocy wszystko ją boli, ból jest nie do zniesienia.Środki przeciwbólowe nie pomagają.Moja mama bardzo cierpi i widzę że traci nadzieję.
gość
25-03-2010, 09:10:14

Jestem po udarze w pniu mozgu i mozdzka. Od samego poczatku miałam rehabilitacje.Po roku od udaru wrocilam do pracy.
gość
25-03-2010, 12:01:03

To masz szczęście
bo ja rehabilituję się 1,5 roku (po takim samym udarze)
jestem na rencie i jeszcze mi trochę
brakuje
MW
gość
06-04-2010, 20:19:29

Gość 2009-03-09 13:52:00 witam mam pytanko moj dziadek jest po udarze paraliz polowiczny i mam taki problem zaczol mu puchnac nadgastek i lokiec po stronie niewladniej co to moze byc prosze o szybka pomoc
gość
09-04-2010, 08:47:22

Dużo informacji o udarze jest na

www.udarowcy.com.pl

Polecam

Ela W.
gość
17-05-2010, 09:54:35

Gość 2009-11-16 19:42:02 Witam. Mam na imię Ania. Mój tata od 5 listopada leży w szpitalu po udarze niedokrwiennym. Ma sparaliżowną prawą stronę. Na rehabilitację na NFZ trzeba czekać do maja. Prosiłabym o pomoc w znalezieniu jakiegoś ośrodka rehabilitacji gdzie przyjmą tatę prywatnie. Bardzo mi zależy na dobrym, sprawdzonym ośrodku w kotlinie kłodzkiej bądź na terenie WRocławia, ale jeżeli ktoś zna inny prywatny ośrodek wart polecenia to byłabym też wdzięczna za pomoc. Mój gg to 7376649 bądź mail rejs@poczta.onet.pl. BARDZO PROSZĘ O POMOC

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama: