Moja mama lezy w szpitalu w USA od 11.11.1009
...
Od poczatku otrzymala kroplowke (lezala 2 dni nieprzytomna zanim ja znalezlismy). Po wykonaniu wszystkich badan i przeswietlen, zostala skierowana na oddzial (...).
Miala niewladana prawa noge, prawa reke, spuchnieta prawa strone trarzy, niewidoczne oko, nie mowila, ale kontaktowala, rozpoznawala, pamietala wszystko...
Lekarz stwierdzil wielomiejscowy
wylew i rokowal bardzo zle. Od 5 dni zamieniamy sie dyzurami z cala
rodzina. Od pierwszej chwili wykonuje masaze stop, kolan i wierzchniej strony nog (nie wolno masowac zylakow i wezlow chlonnych!); masuje dlonie - masaz wykonuj zawsze w strone serca i masuj nie za silnie (osoby starsze wymagaja lekkiego masazu). Czytaj: "Podstawy masazu leczniczego"- Zygmunt Prochowicz, wydawnictwo lekarskie PZWL
Oczywiscie nie mozesz robic wszystkiego co oferuje ksiazka...
Mimo, ze lekarze rokowali zle, sa teraz bardzo zaskoczeni. Opuchlizna z twarzy zeszla w ciagu 2 dni (na to nie mielismy wplywu, ot "silne" cialo); na drugi dzien zauwazylam nieznaczne poruszanie palcami u nogi; na trzeci dzien bylo to juz bardzo widoczne.
Dzis jest 5-ty dzien w szpitalu. Mama sama podnosi obydwie nogi, mimo ze prawa wciaz jest gorsza; od czasu do czasu podnosi prawa reke (lewa jest O.K.)
sama podciaga sie na boki zdrowa reka.
Serce i tentno calkowicie sie ustabilizowalo, dlatego zaniechano wykonywania EKG itp. (ja sie nie znam na nazwach)...
Mam ci bardzo duzo do doradzenia.
Moja mama po pieciu dniach (z pomoca rehabilitantek) siedziala godzine w fotelu...
Lekarze sa sceptyczni, ale ja jestem pewna, ze bedzie chodzic, odzyska wladze w rece i bedzie mowic!
Internet jest teraz dla mnie kopalnia wiedzy wlozona tam przez doskonalych specjalistow.
Nie mam czasu pisac i czytac to forum, ale jezeli chcesz skutecznych rad, napisz do mnie na adres: ela0116@yahoo.com
Pamietaj, wiara w to co robisz i skuteczne, systematyczne dzialanie robia cuda.
Powodzenia.