Reklama:

Rehabilitacja po udarze mózgu (302)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-09-2008, 19:01:00

Witam mam podobny przypadek z moja Mama a mianowicie jest po udarze
niedkrwiennym lewej strony ... a tak odemnie to sie przyda duzo cierpliwosci i pracy zeby z tego wyjsc pozdrawiam Wojtek ...
gość
04-10-2008, 18:37:00

Mam pytanie a jak postepuje sie w przypadku udaru w momencie gdy pacjent ma wade zastawki i jego stan nie pozwala na to by umieścic go w placówce rehabilitacyjnej gdyz nikt się nie podejmie rehabilitacji.
gość
12-10-2008, 17:46:00

Dzien dobry.Jestem juz 5 lat po udarze niedokwiennym lewostronnyn chodze sam z ale najgorsze to ze polowiczo widze i to jest ala mnie najgorsze czy ktos wie cos na temat komorek macierzystych z krwi z nosa gdzie takie rzeczy robia prosze adres i wiadomosc nawet prywatnie moze uzbieram na zabieg z renty pozdrawiam udarowcow i wszystkich piotr
gość
21-10-2008, 09:27:00

komórki macierzyste z krwi nosa... ja wiem że medycyna poszła do przodu ale nie aż tak niedowidzenie połowicze to nie najgorsze powikładnie udaru i myślę można z tym życ, ważne żeby pokochać swoją "udarową" strone i nie odrzucać jej, jeśli może pan się samodzielnie poruszać to już bardzo wiele po prostu musi być pan bardziej ostrożny....
gość
21-10-2008, 09:31:00

27-09-2008 o 21:01, gość :
Witam mam podobny przypadek z moja Mama a mianowicie jest po udarze
niedkrwiennym lewej strony ... a tak odemnie to sie przyda duzo cierpliwosci i pracy zeby z tego wyjsc pozdrawiam Wojtek ...

najważniejsze to nie poddawać się i nie ulegać schematycznycm ćwiczeniom, tzw machacze odpadają, trzeba dużo bodźców żeby przywrocić równowagę w organizmie - ale efekty są choć nieraz trudno je od razu dostrzec, pozdro mgr
gość
11-11-2008, 15:12:00

witam
2 miesiece temu moja mama miała udar niedokrwienny ma sparalizowana prawa strone ciała jest w centrum rechabilitacji juz dwa miesiace ale nic nie powrociło do normy.. czy jest szansa na odzyskanie władzy w nodze i rece?? prosze o odpowiedz czy moge starac sie na jakakolwiek pomoc od państwa? niewiem co moge załatwiac czy za wszystko musze sama płacic?
gość
13-11-2008, 04:33:00

witam
moja mama 2 dni temu miala lewostronny udar, ma sparalizowaną reke i noge a takze nie moze mówic. Mama ma niedocisnienie i nadcisnienie zmiennie. Chce jak najszybciej rozpocząc rehabilitacje w jakims specjalistycznym osrodku czy ktos wie ile np kosztuje miesiać w takim osrodku?? prosze o jakies przykladowe kwoty

gość
18-11-2008, 22:43:00

jestem po udarze lewostronnym już 3 lata proszę o pomoc w rechabilitacji na własną rękę
gość
28-02-2009, 18:17:00

Witaj. Mam pytanie moja mama jest po udarze...wypisali jak juz ze szpitala, teraz czeka nas rehabilitacja. Mama ie chodzi(ma paraliz lewostronny) i tu jest problem bo mama wazy ponad 100kg...i nikt ie chce jej rehabilitowac. Czy jest szansa ze mama mimo wagi, bedzie jeszcze chodzic? Drugi problem to odlezyny, ma czwarty stopien...moze ktos wie jak wyleczyc to?
gość
09-03-2009, 12:52:00

witam mam pytanko moj dziadek jest po udarze paraliz polowiczny i mam taki problem zaczol mu puchnac nadgastek i lokiec po stronie niewladniej co to moze byc prosze o szybka pomoc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: