Reklama:

Pytanie i prosze o odp specjalisty ! (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
17-02-2009, 19:56:00

Poniewaz mama poszla do szpitala na uregolowanie lekow na parkinsona.Zrobiony zostal rezonas z problemami poniewaz bardzo ja trzeslo wiec zostaly podane leki uspokajajace i zostal on wykonany.Nastepnie byla ona w spiaczce przez 3dni i lekaze stwierdzili ze jest zaawansowana tarczyca ktora to wywolala.Spowodowala ona niewydolnosc nerek i obrzek pluc.Nestepnie smierc. Wiec mam pytanie czy tarczyca ktura byla prawdopodomnie od 1roku mogla spowodowac smierc w 3 dni?Czy spowodowaly to leki podane przy rezonancie? Ja mysle iz zostaly podane leki na kture byla uczulona mama poniewaz od podania tych lekow stan pogarszal sie az wkoncu doprowadzil do smierci(podany zostal wedlug lekazy walerin).
[addsig]
gość
18-02-2009, 09:04:00

Bardzo mi przykro z powodu twojej mamy,
Prawda jest taka że teraz jak coś lekarze nie spiepszą to jest wyjątek. Szpitale stały się umieralnią, niestety Polska rzeczywistość.

Nie oczekuj odpowiedzi od specjalisty bo się niedoczekasz - tu nikt ze specjalistów nie zagląda. A nawet jakby zajrzał to i tak ci nic nie napiszę bo nie będzie chciał wkopywać "kolegów lekarzy".
Jeśli masz wątpliwości - zarządaj sekcji zwłok i zgłoś sprawę w prokuraturze (niech sekcję przeprowadzi biegły sądowy). po prostu w prokuraturze powiedź że doszło do zaniedbań albo że podejrzewasz błąd w sztuce lekarskiej i niech to sprawdzą. Tylko nalegaj.

I mam prośbę - jeśli się zdecydujesz iść do prokjurtury to nieodpuszczaj. Jak ludzie cześciej by zgłaszali takie przypadki, to może lekarze zaczeli by się bać i zabrali by się do dobrej roboty.
Powodzenia - napisz jak to się zakończyło

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: