Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-02-2017, 15:53:18

Mi pulsuje krew w żyłach koło ucha, ktoś możne zna przyczynę ?
gość
28-02-2017, 19:41:03

Witam, mam pulsowanie-brzęczenie w uchu w rytmie serca od 5 miesięcy. Laryngolog nie pomógł, neurolog (Doktor godna podziwu) położyła mnie w szpitalu na niecały tydzień. Zrobiono mi badanie ekg serca, rentgen kręgosłupa, rezonans głowy z kontrastem, podawano mi 2 razy dziennie kroplówkę Cavinton. Nic nie pomogło. Z badań nic nie wynikło. Problem trwa u mnie nadal. Dostałam skierowanie do poradni laryngologicznej i czekam na mój termin. Współczuję tym, co mają podobny problem do mnie. Przez to brzęczenie w rytmie serca cisza stała się moim utrapieniem.
gość
10-03-2017, 19:45:40

Witam. Mam to samo od ponadtygodnia i juz mnie to doprowadza do wariactwa a tu czytam ze niektorzy maja tak miesiacami...boze kiedy to stykanie pulsowanie przejdzie. W glowie tez juz mysli tysiac ze tetniak ze stwardnienie ze guz. Zwariuje....
gość
09-04-2017, 14:52:15

U mnie pojawił się ból głowy, chyba napięciowy. Trwał 12 dni. Wyladowalam na SORze bo poza paracetamolem i sporadycznie ibupromem z powodu karmienia piersią nie mogę nic brać. Zrobili TK, morfologie i wszystko ok. Rok temu z powodu boli głowy (krotszych) miałam rezonans głowy i odcinka szyjnego (prywatnie). W około 8smym dniu ciągłego bólu głowy (potylica, czubek głowy aż mnie piekl) zaczęło się dziwne uczucie tak jak w samolocie, czyli ucisk w gardle i podchodzące ciśnienie w uszach. Dochodzi do punktu kulminacyjnego i opada. I tak kilkanascie razy w ciągu godziny. Ból głowy po 12 dniach minął, te dziwne rzeczy w uszach są nadal (rzadziej). Nasilają się jak wstaje, siadam. Czasami bez przyczyny. Neurolog nic nie widzi. Fizjoterapeuta mówi że te zmiany niewielkie w kregoslupie aż takich objawów dawać nie powinny. Dodam, że póki co szumów nie mam. Nie wiem co dalej. Możecie coś poradzić? MM wrażenie że mi to ciśnienie napływające uszy rozsadzi i gardlo zacisnie. Ciśnienie krwi mam ok.
gość
23-04-2017, 09:37:18

Gość 2015-11-23 01:29:04
Gość 2015-02-28 01:34:40
52 lata. Stukanie w lewym uchu z prędkością karabinu maszynowego. Tylko i wyłącznie po spożyciu spirytusu "niewiadomego pochodzenia" o czystości Czda...oczywiście w formie drinka w proporcjach minimum fifty/fifty. I tak co wieczór od kilku dni kiedy następuje aplikacja w/w trunku. Po jakimś czasie mija. Czyli konkretnie jak się wyśpię i do następnej wieczornej"aplikacji" jest spokój. Nie marnowałem pieniędzy podatników na moje wykształcenie medyczne i nie będę marnował na płacenie obecnie wykształconym abnegatom medycznym. Do rana mi przejdzie i czuję że to ma jakiś związek z ciśnieniem. Ale to nie powód żeby sobie rozwalić wątrobę, nerki,trzustkę i żołądek pigułkami na obniżenie ciśnienia które zapewne zaordynuje 9 na 10 lekarzy których bym z tym problemem odwiedził. Już nawet pomijam koszty rezonansów i innych współczesnych tańców przy ognisku które finalnie do niczego nie prowadzą. Oczywiście poza zmianą proporcji portfela w relacji pacjent-lekarz.
Mam to samo. Po 2 piwach. Po 5 trwa do rana. Jestem pol roku po wstrzasie mozgu z krwawieniem podpajeczynkowym i zastanawiam czy czy jedno z drugim ma jakis zwiazek. Napisales, ze masz to od kilku dni, a post dodales w lutym. Moze od tego czasu ustapilo?
gość
23-04-2017, 09:47:25

Mam 56 lat i tez mam to samo od pół roku. Nigdy na nic nie chorowałam. 2 piwa albo 2 lampki wina i zaczyna sie galopujacy puls który przechodzi po kilku minutach. Jeśli dalej pije to wraca od nowa jesli przestane to jest spokój. Chcialabym wiedziec o przyczynie.
gość
03-05-2017, 12:58:59

Magnez I geriavit I po pukaniu SA to skurcze bebenka z braku magnezu
gość
05-05-2017, 18:53:50

A jak ktoś ma pulsowanie naczyń ,- tętnicy co daje wrażenie pilnowania w uchu ? U mnie te pulsowania występują przed i po krwawieniu z nosa. U mnie to problem naczyniowy. Jak to wyleczyć
gość
31-05-2017, 22:24:50

Ja mam takie pulsowanie od ponad roku 2 razy miałam zawroty głowy a tak to boli mnie głowa czasami nawet bez przerwy ok dni. TK nic nie wykazało. Neurolog stwierdził migrene ale coś mi się nie wydaje
Te dziwne pulsowanie w uszach jak tylko się położę mnie strasznie meczy jakbym swój puls slyszala i do tego ta glowa ten ból
gość
01-06-2017, 10:40:43

nie migrena idź tym tropem

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: