Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-12-2016, 15:10:36

witam ja też mam pulsowanie w lewym uchu ale nie jest związane z pulsem krwi, pulsowanie jest nieregularne o częstotliwości kilku herców do kilkunastu. Przypomina mi to drganie powieki i jest tak samo denerwujące(jak nie bardziej) . Jestem pewien że jest to sprawa neurologiczna. Piję dużo kawy (trzy dziennie) i łykam dużo preparatów magnezowo-potasowych. To pulsowanie mam wrażenie połączone jest często z bólami pleców (trochę się garbie). Jak się prostuję to trochę ustępuje.Mam 54 lata.
gość
16-12-2016, 18:57:03

W tym ostatnim przypadku to chyba niedobór magnezu
gość
18-12-2016, 11:12:37

myślę, że nawet wagon Mg nie pomoże jak nie usunie się przyczyny
gość
18-12-2016, 18:54:13

Póki co chyba nikt tej przyczyny nie znalazł mi pulsuje krew w żyle kolo ucha ale nie wiem czemu
gość
21-12-2016, 11:37:27

Ma ktoś takie objawy jak puls w lewym uchu nerwowosc.bol ucha przy polykaniu zwłaszcza?
gość
22-12-2016, 14:12:18

To może być początek choroby tynitus związane z szybkim życiem stresem itd.ta choroba dosięga coraz młodszego pokolenia trzeba zadbać o siebie
gość
10-01-2017, 13:28:09

Nie wierzę w leczenie przez internety, ale może moje doświadczenie komuś pomoże.
Męczyłam się z takim "stukaniem" od dwóch tygodniu. Można zwariować. Rzeczywiście pojawiały się u mnie również skurcze łydki i "pulsowanie powieki.
Poszłam w kierunku magnezu i potasu. Kupiłam Biovital. który zawsze w okresach osłabienia mi pomagał (mało snu, dużo pracy, stres, podróże). Piję również sok pomidorowy - bez przesady, ale staram się 1/2 litra dziennie.
Mnie pomogło. Wczoraj była pierwsza doba spokoju.
Idźcie do lekarza oczywiście, ale nikomu nie zaszkodzi trochę soku pomidorowego . A może pomoże.
gość
11-02-2017, 18:02:11

Mam to samo. Rezonans w porządku. Prawdopodobnie gdzieś jest ucisk( kręgosłup) na aortę. Ja mam silną skoliozę i być może kręgosłup uciska serce.
gość
13-02-2017, 10:17:37

jesteś blisko jednak trochę przeszczeliłeś
gość
17-02-2017, 23:32:13

Witam mam 30 lat i od jakis 6 miesiecy tez odczowam czasami nie regularne skurcze/ stuki/ pulsowanie w prawym uchu, najczesciej wieczorem tuz przed snem i jedyna mozliwoscia usniecia jest szczelne zatkanie ucha, wtedy ustaje, lub po prostu nie jest odczowalne. Ineczej nie da sie usnac. Na poczatku to olewalem ale teraz juz mnie to denerwuje. Moze ktos cos wie?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: