Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-04-2008, 23:51:00

Witam
Mam 27lat,jestem z Wrocławia.W pażdzierniku przedżwignąłem się,kładłem pakunek wysoko, i wtedy poczułem ból w nodze (przeszedł prąd)prze udo,przez jądra.Od tamtej pory mam na codzień ból,kłucie pod jądrami(promieniujący ból wśrodku)drętwienie nogi,cierpnie po małym wysiłku.Byłem u urologa,usg jąder nic niewykazało.Zrobiłem rezonans Kręgosłupa/odcinek lędżwiowo/krzyżowy cyt;Badanie wykonano w sekwencjach T1,T2 zależnych oraz Spair,w projekcjach strzałkowych i poprzecznych.W zakresie odcinka LS kręgosłupa widoczne są cechy zwyrodnieniowych trzonów kregowych typu II Modica.W segmencie ruchowym L5-S1 widoczne jest obniżenie wysokości k/m z osłabieniem sygnalo,co świadczy o dehydratacji k/m.W badanych segmentach ruchowuch obecne sa zmiany typu bulging disc z cechami stenozy zachyłka bocznego na poziomie L3-4 po prawej stronie.W segmencie ruchowym L5-S1 widoczna jest tylno pośrodkowa przepuklina k/m z uciskiem na worek opony twardej od przodu.Po rezonansie Radiolog wystraszył mnie z operacją,trafiłem do neurochirurga,lekarz stwierdził że to nic takiego i na rehabilitacje nie dał mi skierowania,trafiłem do drugiego też mi nie dał skierowania.Chodze po lekarzach,i dalej nic niewiem do tej pory.Proszę O informacje ogólnie o moim wyniku badania,czy jest operacja konieczna,czy rehabilitacja a jak to jaka??? może mi pomóc?,zaleczyć.Widze na forum że większość ludzi trafia na operacje,a pózniej na drugą,ja bym chciał tego uniknąć,choć ból czasem jest straszny pod jądrami, i w klatce piersiowej,i w nodze.Nigdy wcześnie niemiałem problemów z kręgosłupem,teraz wiem co to za ból.Prosze was o wyżej wymienione informacje,może wy mi POMOŻECIE,bo naprawde nie wiem co dalej robić,od czego zacząć,bo lekarze mnie zbywają.To byl cios dla mnie a pracuje w handlu że wiecej niczego niepodniose,niepracuje już pół roku,boję się podnosić cokolwiek..Z góry DZIĘKUJE WAM
gość
06-05-2008, 21:07:00

Witam wszystkich ..Ja od wielu,wielu lat leczylam bole kregoslupa.rehabilitacja,akupunktura i inne nastawiania nie pomogły.jestem teraz po czwartej z kolei operacji - miałam dużą centralno-lewoboczną przepuklinę poprzerastaną żylakami,niedowłady nóg,opadanie stopy,nietrzymanie moczu,i ten okropny świdrujący ból.Mam wstawiony tytanowy stabilizator odcinka L-S.operacje niestety nie przyniosły żadnej ulgi bo do tego wszystkiego doszły zrosty wewnątrzkanałowe.Na dzień dzisiejszy nie mam już sił by dalej żyć w ciągłym bólu kręgosłupa,nóg nawet całego ciała,bo doszła depresja i przeczulica psychiczna.Najgorszemu wrogowi nie życzeę aby przechodził choć w części to co ja.Kochani przed podjęciem decyzji o operacji poradżcie się stu lekarzy i próbujcie miliona rehabilitacji.Zyczę Wam wszystkim zdrowia i ratujcie się przed opeacjami,bo czasami mogą się nie udać.Pozdrawiam .JOSA
gość
07-05-2008, 08:13:00

02-03-2008 o 20:23, gość :

26-02-2008 o 12:22, gość :
eresko
interesujące cię informacje znajdziesz na stronach

http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,0,102,44978
http://medigo.pl/forum/viewtopic.php?t=11144408

tam też wymieniamy się poglądami

Jestem 12 dni po operacji na odcinku S1-L5. Operował mnie jeden z najlepszych lekarzy w Polsce jak nie w Europie dr. Michalski. Na drugi dzień po zabiegu nawet trzeba chodzić.

WITAM WSZYSTKICH CHORYCH -POLECAM
Dr nauk med.FRANCISZEK ZAWIŚLAK
www.zawislak.pl
LECZENIE ---BEZOPERACYJNE
pytania-- mojej choroby pod Konwalia55@gmail.com

gość
07-05-2008, 08:15:00

eresko

Jestem 12 dni po operacji na odcinku S1-L5. Operował mnie jeden z najlepszych lekarzy w Polsce jak nie w Europie dr. Michalski. Na drugi dzień po zabiegu nawet trzeba chodzić.

www.zawislak.pl

gość
07-05-2008, 19:49:00

28-01-2008 o 20:36, gość :
Witam!Mam 24 lata i jestem po 2 operacjach przepukliny kregoslupa odcinka L4-S1,poprawa jest ale chwilowa...dzis odebralam wynik tomografi i okazalo sie ze przepuklina ponownie sie pojawila na tym samym odcinku...martwie sie co bedzie po wizycie u neurologa...czyzby kolejna operacja??!No ale cóz jakos to trzeba bedzie przezyc..........kolejny raz

WITAM JA mam to samo na tym samym odcinku niestety nie poddaje się pomagają mi zastrzyki w kręgosłup i naprawde nic potem nie boli a tak leżalam w łóżku 2 miesiące z okropnymi bólami mam 37 lat jeśli sie pani zdecyduje dam namiary na doktora Zawiślaka w ZIELENICACH KOLO STRZELINA bo sam ma tą chorobę pozdrawiam Ania . Naprawdę warto , przyjeżdżają do niego ludzie z całej Polski

gość
18-05-2008, 05:54:00

12-04-2007 o 12:02, gość :
Przepuklina kręgosłupa na "gruczoł" który wytwarza ucisk na kręgi i często na rdzeń kręgowy. Bardzo dobrzy i polecani neurochirurdzy z Warszawy:
Szpital na Szaserów: prof. Jan Podgórski, dr Wilk i dr Manowiec oraz prof. Skrzyński.
Szpital Bródnowski: prof. Ząbek i dr Górski
Pozdrawiam
Początkująca
18-05-2008, 11:03:00

witam/od kilku dni przegladam wpisy....mieszkam w warszawie, mam 53 lata. od wielu lat ambulatoryjnie leczona bylam z powodu bolu kregoslupa, dretwienia lewej reki, nawet podejrzenie padaczki skroniowej .w 1995 zdiagnozowano koksotrozis bilatreralis z powodu dysplazji stawow biodrowych w dziecinstwie. wrzesien 2006 operacja alloplastyka totalna stawu biodrowego prawego , wrzesien 2007 - alloplastyka totalna lewego biodra . obie typ ATHENA.dretwienie nog w nocy, dretwienie rąk. zglosilam sie do neuruloga. badania eeg, MRI odcinka szyjnego . skomplikowany opis i mielopatia szyjna . skierowanie do neurochirurga....jestem przerazona . nie mam juz sil udawac " dzielnej" . a jesli neurochirurg to gdzie . prosze o pomoc i ew, wskazowki
malgosia :- [addsig]
giga
gość
29-05-2008, 13:29:00

wiecie mozę czy przepuklina kręgoslupa jest poważna? prosze o szybką odpowiedz
gość
29-05-2008, 17:19:00

witam!Tak jest powazna.A na jakim odcinku ja masz??
gość
10-06-2008, 21:42:00

07-05-2008 o 10:15, gość :

eresko

www.zawislak.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: