Witam
Mam 27lat,jestem z Wrocławia.W pażdzierniku przedżwignąłem się,kładłem pakunek wysoko, i wtedy poczułem ból w nodze (przeszedł prąd)prze udo,przez jądra.Od tamtej pory mam na codzień ból,kłucie pod jądrami(promieniujący ból wśrodku)drętwienie nogi,cierpnie po małym wysiłku.Byłem u urologa,usg jąder nic niewykazało.Zrobiłem rezonans Kręgosłupa/odcinek lędżwiowo/krzyżowy cyt;Badanie wykonano w sekwencjach T1,T2 zależnych oraz Spair,w projekcjach strzałkowych i poprzecznych.W zakresie odcinka LS kręgosłupa widoczne są cechy zwyrodnieniowych trzonów kregowych typu II Modica.W segmencie ruchowym L5-S1 widoczne jest obniżenie wysokości k/m z osłabieniem sygnalo,co świadczy o dehydratacji k/m.W badanych segmentach ruchowuch obecne sa zmiany typu bulging disc z cechami stenozy zachyłka bocznego na poziomie L3-4 po prawej stronie.W segmencie ruchowym L5-S1 widoczna jest tylno pośrodkowa przepuklina k/m z uciskiem na worek opony twardej od przodu.Po rezonansie Radiolog wystraszył mnie z operacją,trafiłem do neurochirurga,lekarz stwierdził że to nic takiego i na rehabilitacje nie dał mi skierowania,trafiłem do drugiego też mi nie dał skierowania.Chodze po lekarzach,i dalej nic niewiem do tej pory.Proszę O informacje ogólnie o moim wyniku badania,czy jest operacja konieczna,czy rehabilitacja a jak to jaka??? może mi pomóc?,zaleczyć.Widze na forum że większość ludzi trafia na operacje,a pózniej na drugą,ja bym chciał tego uniknąć,choć ból czasem jest straszny pod jądrami, i w klatce piersiowej,i w nodze.Nigdy wcześnie niemiałem problemów z kręgosłupem,teraz wiem co to za ból.Prosze was o wyżej wymienione informacje,może wy mi POMOŻECIE,bo naprawde nie wiem co dalej robić,od czego zacząć,bo lekarze mnie zbywają.To byl cios dla mnie a pracuje w handlu że wiecej niczego niepodniose,niepracuje już pół roku,boję się podnosić cokolwiek..Z góry DZIĘKUJE WAM