Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-04-2008, 16:17:00

Daniel jesli poszukujesz dobrego specjalisty w woj.pomorskim moge polecic Docenta Kloca z Gdanska
gość
16-04-2008, 21:08:00

słyszałem o Klocu z akademii w Gdańsku
lecz niezbyt dużo dobrego przeważnie same nie dobre historie
pierwsze co mi odradzali lekarze to - akademia w Gdańsku
mnie w sumie zastanawia jedna rzecz, mianowicie
czy jest jakaś szansa, że dolegliwości ustaną i kręgosłup przestanie boleć,
czy poprostu nie ma takiej szansy i lepiej zawczasu szukać szpitala do operacji ( w sensie że nie będzie gorzej - typu jakieś powikłania poważne)
narazie zabrałem się za ćwiczenia wzmocnienia mięśni brzucha i kręgosłupa, co prawda, boli bardziej - no ale zobaczę co będzie po miesiącu ćwiczeń
Daniel
gość
17-04-2008, 18:53:00

Nio to smutne,ze nie slyszales Daniel nic dobrego na temat docenta kloca,ja jestem od paru lat pod jego "nadzorem"i naprawde nie moge narzekac.Jestem po 2 operacjach ale powiem Ci,ze dolegliwosci nigdy nie ustapia tak do konca.Teraz czekam na kolejna.Bede miala wszczepione inplanty i prawdopodobnie ma byc duzo lepiej...ja w to wierze.pozdrawiam
gość
17-04-2008, 20:46:00

smutne to jest jak się czyta, że ktoś miał już więcej niż jedną operację na kręgosłup i czeka na kolejną, nie wiem co Ci było co prawda, ale nie specjalnie jak już 2 były (zawsze to ryzyko -wiadomo czego)
do Kloca ja nic nie mam, tylko szczerze nic dobrego nie słyszałem na temat woj. szpitala w gda, a on jakby nie było jest pod jego oddziałem, oczywiście nie mówię, że szpital woj jest do bani, tylko w kręgosłupach - porażka
w najbliższym czasie mam zamiar poważnie się zabrać za mój przypadek, padnie na wakacje najprawdopodobniej
gość
17-04-2008, 21:42:00

Mam przepukline,ktora byla juz dwa razy usuwana ale ciagle nawraca i uciska na nerwy,dlatego musz ja usuwac.Mam nadzieje jak wczesniej pisalam,ze wszczepienie inplantow da duza poprawe.A co szpitala wojewodzkiego to tez slyszalam kilka malo ciekawych informacji ale tak dla pocieszenia powiem Ci,ze szpital Kolejowy z wojewodzkim sie polaczyl a swego czasu wlasnie w kolejowym byl oddzial na,ktorym docent mial swoja siedzibe.Teraz te dwa szpitale sa brane ogolnikowo i stad moze takie opinie.A jesli moge dac Ci jakos rade to powiem Zebys jak najpredzej skonsultowal swoj przypadek z jakims fachowcem bo potem moze byc naprawde za pozno.Mi przed pierwsza operacja dali gora 2 tygodnie jak przepuklina wejdzie na rdzen kregowy i mogl mnie czekac wozek ale na szczescie wszytsko dobrze sie skonczylo i jestem szczesliwa,ze moge zyc jak inni,choc czasem z dyskkom***m(bol)pozdrawiam Cie i szybciutko bierz sie za siebie.Beata
gość
18-04-2008, 06:34:00

hmmm ciekawe, ostatni neurolog u jakiego byłem w grudniu, skierował mnie do neurochirurga (właśnie do kolejowego miałem iść)
nie bardzo rozumiem skąd u kobiety przepuklina (hmmm) ja zrobiłem ją sobie sam przez "niewiedzę" tzn jakoś nietrafnie wskoczyłem na samochód po czym dostałem "skurczu mięśni pleców" - nie ciekawe uczucie, podaję to jako przestroga dla innych aby wiedzieli jak ich coś takiego spotka to niech nic nie podnoszą, najlepiej chyba do wyra tylko że mnie to spotkało w pracy (fizycznej) po czym dostaliśmy dostawę materiału do firmy i trzeba było rozładować, było tego coś ponad 2 tony, w częściach po 70kg i dokładnie wtedy jak nie działały prawidłowo mięśnie pleców, dostałem tej przepukliny kręgosłupa co objawiło się "odstającą" skórą-tłuszczykiem na kręgosłupie (po prostu widać to gołym okiem) a było to w październiku 07r i od tego czasu mam bóle przy siedzeniu (dzięki Bogu nie leżeniu - bo mogę spać)
jako że ostatnio dość ostro zacząłem ćwiczyć mięśnie brzucha i kręgosłupa - zauważam sporą poprawę na plecach - co prawda bóle są ale troszkę inne, w moim przypadku jeszcze mam ciągnięcie do lewej nogi ;/
ostatnio dostałem wizytówkę do "Revimed" niejaki neurolog Jacek Rafało - zbiera bardzo dobre noty, mam zamiar się tam zarejestrować (tylko cena nie ciekawa;/)
Daniel
Początkująca
18-04-2008, 18:19:00

26-04-2007 o 09:28, gość :
witam mialam przepukline kregoslupa. jadro miazdzyste dysku miedzykregowego wysuwa sie i uciska ne nerwy. u mnie zakonczylo sie to operacja choc mam dopiero 19 lat zycze powodzenia

Czy mozesz opisac jej przebieg i to jak dlugo sie po niej rehabilitowalas?Mam na odcinku C3_C7 przepukline i panicznie boje sie operacji.e.ania@wp.pl
gość
18-04-2008, 20:41:00

Witaj
Przeczytaj na forum wątek,,Dyskopatia kregosłupa szyjnego a operacja''
http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,44978

Sporo informacji od osób po przejściach.
gość
25-04-2008, 21:23:00

cztery przepukliny dwie uciskaja na oponea jedna na rdzen jakie mam sznse na zmnieszenie bolu
gość
25-04-2008, 23:02:00

..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: