Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
20-07-2022, 11:59:10

Treść zablokowana przez moderatora

gość
28-07-2022, 19:43:44

Hej Wie ktoś może czy rzeczywiście na operacje kregozmyku w Bydgoszczy czeka się aż 2 lata Nie ma szans na szybszy termin
gość
27-10-2022, 18:37:12

Dostałam skierowanie na operację przepukliny na kręgosłupie. Czy długo się czeka i jak wyglada rehabilitacja po operacji?
gość
21-10-2024, 21:43:16

Siemka żyjecie? Co sądzicie o tych wynikach badan? Neurochirurg mówi, że jedynie operacja pomoże i mam termin za miesiąc, jednak nie wiem czy się na nią zdecydować. Wyniki badania TK:
"Na poziomie l5/s1
Prawoboczna ekstruzja krążka m-k powoduje stenozę kanału kręgowego o wymiarze AP szer do 4mm. Otwory mk niezwężone
Na pozostałych poziomach krązki m-k prawidłowej wysokości bez cech przepuklin, otwory m-k niezwężone.
Zmian w strukturze kości nie widać, stożek rdzenia bez zmian
RM:
Lordoza lędzwiowa zachowana
Dehydracja krążka miedzykręgowego L5/S1/ Na poziomie L5/S1 ekstrukcja krążka międzykręgowego do prawego zachyłka bocznego z jego stenozą i uciskiem korzenia rdzeniowego
Poza tym kanał kręgowy bez cech stenozy w wymiarze Ap. Na tym poziomie otwory międzykręgowe nieznacznie zwężone. Kanał kręgowy i otwory międzykręgowe niezwężone.
Co sądzicie o tych wynikach i czy obędzie się bez operacji? Do neurochirurga umówiony jestem na piątek i do tego czasu oszaleje przez tą niepewność ;/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: