Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-03-2008, 12:18:00

Witam,
potrzebuje pilnie informacje i opinie na temat prof. Słoniewskiego (Gdańsk) i prof. Ząbek (Warszawa). Czy to dobrzy specjalisci i w czym specjalizuja sie najwiecej. Potrzebuje dobrego lekarza, który pomoze przy:
- dolegliwosciach zw. z kręgosłupem (zmiany zwyrodnieniowe, łuszczycowe zapalenie stawów, dyskopatia c4/c5, naczyniaki),
- dolegliwosciach bolowych zw. z obwichnietym barkiem (uraz barku po wypadku komunikacyjnym)
Potrzebuje pomocy dla mamy, która cierpi od ponad 10 lat od wypadku komunikacyjnego. Jej choroby i dolegliwości nakładają się i nikt nie chce bądź nie potrafi jej pomóc...
Będę wdzięczna za informacje i pomoc
Magda
gość
20-03-2008, 06:47:00

witaj Magdo
poczytaj to forum - może coś znajdziesz
http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,44978
gość
20-03-2008, 13:06:00

Od kilku dni śledze wypowiedzi forumowiczów,niestety na tmój problem nikt nie odpowiedził,dlatego pozwole sobie dołaczyc do dyskusji w ten sposób,może dostane jakies informacje.Zgóry dziekuję.Prosze o porade,czy opisane niżej informacje z wypisu szpitalnego kwalifikują się na opreracje czy wystarczy rehabilitacja:
na wysokości przestrzeni kręgowej L4-L5 lewostronna wypuklina krązka miedzykregowego,uciskająca nieznacznie przednią powierzchnieworka oponowego i znacząco lewy korzeń rdzeniowy L4,. Na wysokości przestrzeni miedzykręgowej L5-S1 duża,centralno-prawostronna wypuklina krazka miedzykregowego o charakterze protruzji,uciskajaca przednia powierzchnie worka oonowego i prawy korzen rdzeniowy L5.Byłbym wdzieczny za polecenie jakiegoś dobrego neurochirurga z terenu Dolnego Śląska lu Poznania.Pozdrawiam
Początkująca
21-03-2008, 20:27:00

Oby zdrówko dopisało,
by jajeczko smakowało,
by babeczka nie tuczyła,
atmosfera miła była,
by zajączek uśmiechnięty
przyniósł radość w ten dzień święty!!!
Pirania
gość
26-03-2008, 14:18:00

Witam gdzie moge zasiegnac fachowej porady mam wynik rezonansu ale tak naprawde bez gotowki zaden lek nie chce udzielic szczegolowych inf i wskazowek co robic dalej...dziekuje
gość
26-03-2008, 17:53:00

Napisz skąd jesteś ,może ktoś z forumowiczów posłuży swoimi kontaktami.
Możesz poszukac też inforacji na forum
http://213.17.192.132/phorum/list.php?25
Niektórzy z nas na podstawie własnych doświadczeń mogą podzielić się wiedzą ale to informacje amatorskie.
Jesli nie masz innej mozliwości to może spróbuj w przyszpitalnym punkcie konsultacyjnym- potrzebne jest skierownie i zwykle dłuższy czas oczekaiwania na wizytę.
gość
26-03-2008, 18:08:00

Lekarze faktycznie niewiele mówią i ja tak naprawdę dowiedziałam się co mi jest od rehabilitantów, a w szczególności od masażystów.
Wszędzie pytałam co mi jest, aż w końcu skleciłam sobie z tego pogląd na schorzenie i zrozumiałam co mi dolega i dlaczego
gość
10-04-2008, 14:04:00

Czy można to jakoś leczyć nie wydając na leczenie zbyt wielu pieniędzy?? Jeżeli tak to gdzie?? Bardzo proszę o namiary
gość
15-04-2008, 20:25:00

witam
dołączę się do cierpienia w bólu (
lat 26, sam sobie zrobiłem przez głupotę ludzką to co mi teraz dolega od października 2007r postaram się przedstawić diagnozy
prześwietlenie rentge
"obniżenie wysokości tarcz międzykręgowych na poziomie L4/ 5 / S1. Brak zrostu uku L5 i S1 " - jeżeli chodzi o brak zrostu to podobni nic złego
po tym wyniku otrzymałem skierowanie na Tomokomputer (TK)
" Na poziomie L3-L4 dwuboczne wypuklenie materiału tarczy międzykręgowej
Na poziomie L4 - L5 centralna przepuklina materiału tarczy międzykręgowej, z impresją na worek oponowy centralnie.
Materiał tarczy migruje ku dołowi za tylko-górną krawędź trzonu L5 nieco na prawo od linii pośrodkowej w kierunku prawego zachyła korzeniowego.
Na poziomie L5 - S1 centralna i nieco lewostronna przepuklina materiału tarczy międzykręgowej migrująca nieco ku dołowi za tylną krawędź trzonu S1.
Niespojenie łuku S1""

tak to wygląda (chyba nie ciekawie)
jeżeli ktoś zna kogoś kto potrafi mi pomóc z woj Pomorskiego, byłbym bardzo wdzięczny
Medycynę w chwili obecnej odłożyłem na bok, dostałem skierowanie od neurologa do neurochirurga ale go nie odwiedziłem bo ortopeda powiedział mi jasno - operacja (nie teraz to wkrótce)
brałem zabiegi lasery, prądy, masaże - zero różnicy
jedynie brałem zabiegi u słynnego kręglarza i naprawdę ból znikał, ale jakikolwiek wysiłek fizyczny przywraca bóle
proszę o jakąkolwiek pomoc, bo sam nie wiem co z tym czynić, czy się rozglądać za operacją czy coś innego, słyszałem dobre słowa o Elblągu (nawet bardzo) i coś o Bydgoszczy
Daniel
gość
16-04-2008, 11:19:00

Witam moze tak w skrócie..gram zawodowo w siatkowke i niestety mi ostatnio lekarz powiedzial zeby skonczył grac bo źle na ty wyjde.Mam 28 lat i ostatnio dostałem wyniki z rezonansu oto takie: -Drobne osteoficyty na krawędziach trzonów L4-S1. Niski sygnał tarcz międzykręgowych L4/L5/S1 - zmiany zwyrodnieniowe dehydratacyjne. -Na poziomie L3/L4 niewielkie centralne uwypuklenia jądra miażdzystego tarczy międzykręgowej z minimalnym uciskiem worka oponowego i korzeni w lewym otworze międzykregowym -Na poziomieL4/L5 nieco wieksze uwypuklenia centralne z nieduzym uciskiem worka oponowego i korzeni, nieco wiekszym w lewym otworze miedzykregowym -Na poziomieL5/S1 uwypuklenia centralne z nieduzym uciekiem przedniej powierzchni worka oponowego, otwory miedzykregowe wolne -W trzonie Th1 dobrze odgraniczone ognisko wysokiego sygnału średnicy ok 15mm - najpewniej naczyniak Mozna powiedziec tylko "tyle" dla mnie to załamka dla mnie siata bylo najwazniejsza!!Pracuje jako wf-ista wiec musze byc jeszce dosc dlugo sprawny!!!co doradzilibiscie mi gdzie? czy jest szansa jescze grac?(rwie mnie juz do uda)gdzie? i czy ktos mial juz taki przypadek? z gory dzieki za odpowedz na emiel pozdrawiam i zycze Wam powrotu do zdrowia))

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: