witam
dołączę się do cierpienia w bólu

(
lat 26, sam sobie zrobiłem przez głupotę ludzką to co mi teraz dolega od października 2007r

postaram się przedstawić diagnozy
prześwietlenie rentge
"obniżenie wysokości tarcz międzykręgowych na poziomie L4/ 5 / S1. Brak zrostu uku L5 i S1 " - jeżeli chodzi o brak zrostu to podobni nic złego
po tym wyniku otrzymałem skierowanie na Tomokomputer (TK)
" Na poziomie L3-L4 dwuboczne wypuklenie materiału tarczy międzykręgowej
Na poziomie L4 - L5 centralna
przepuklina materiału tarczy międzykręgowej, z impresją na worek oponowy centralnie.
Materiał tarczy migruje ku dołowi za tylko-górną krawędź trzonu L5 nieco na prawo od linii pośrodkowej w kierunku prawego zachyła korzeniowego.
Na poziomie L5 - S1 centralna i nieco lewostronna przepuklina materiału tarczy międzykręgowej migrująca nieco ku dołowi za tylną krawędź trzonu S1.
Niespojenie łuku S1""
tak to wygląda (chyba nie ciekawie)
jeżeli ktoś zna kogoś kto potrafi mi pomóc z woj Pomorskiego, byłbym bardzo wdzięczny
Medycynę w chwili obecnej odłożyłem na bok, dostałem skierowanie od neurologa do neurochirurga ale go nie odwiedziłem bo ortopeda powiedział mi jasno - operacja (nie teraz to wkrótce)
brałem zabiegi lasery, prądy, masaże - zero różnicy
jedynie brałem zabiegi u słynnego kręglarza i naprawdę ból znikał, ale jakikolwiek wysiłek fizyczny przywraca bóle
proszę o jakąkolwiek pomoc, bo sam nie wiem co z tym czynić, czy się rozglądać za operacją czy coś innego, słyszałem dobre słowa o Elblągu (nawet bardzo) i coś o Bydgoszczy
Daniel