Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
06-03-2008, 21:18:00

Jestem cztery miesiące po operacji przepukliny dysku C5-C6. mam wszczepioną klatkę międzytrzonową z substratem kości Do neurochirurga zgłosiłem się mając w ręku wynik badania MRI. w opisie mam "Znaczne uogólnione uwypuklenie krążka m_kręgowego, prawdopodobnie z centralną przepukliną jądra miażdżystego z towarzyszącymi zmianami zwyrodnieniowymi na krawędziach trzonów. zmiany powodują impresje na przednią powierzchnię rdzenia kręgowego. Pogrubienie i zwapnienie wiązadeł żółtych" . w tym już czasie miałem i mam do dzisiaj zanik mięśni kłębu lewej ręki z jednoczesnym drętwieniem i przykurczem palców IV iV. Zanik mięśni powiększył się. Dodam, że przed i po operacji bólu prawie nie odczuwałem, przynajmniej mi nie przeszkadzał. Mem takie pytanie czy ktoś może mi podpowiedziec co może byc tego przyczyną i jak to można zatrzymac. może znacie jakiegoś specjalistę zajmującego się zanikiem mięśni.[addsig]
waldi
gość
09-03-2008, 23:25:00

Ja mam przepukile na th7-8 niewielka, centralno-prawostronna powodjaca ucisk worka oponowego i nieznaczny przedniej powierzchni rdzenia piersiowego po prawej stronie.
Na odcinku th3-th8 stłuszczenie tylnej sciany kanalu kregowego o max. grubosci do 7m, nieznacznie uciskajace tylna sciane worka oponowego, zwlaszcza na poziomie th5-th6. Mam 18 lat i co mnie teraz czeka?? Pozdrawiam Mateusz
gość
09-03-2008, 23:58:00

Do Mateusza!A co mówia lekarze??/proponuja operacje czy leczenie zachowawcze??
gość
10-03-2008, 06:38:00

mam problemy z kregosłupem odc. szyjnego i ledźwiowego. stenozy z dyscopatią/ Ortopedzi - mają zupełnie inne poglądy niż neurochirurdzy. Gdzie radzicie sie zgłosić- kogo polecacie z neurochirurgów.?
gość
10-03-2008, 10:33:00

Gościu, napisz nieco więcej o wynikach MRI dotyczących poszczególnych odcinków kręgosłupa ,współistniejących objawów oraz skąd jesteś , łatwiej będzie radzić.
Stenoza kanału kręgowego współistnieje z uciskiem ,w tym wypadku raczej neurochirurg.
Pod postem umieść jakiś symbol rozpoznawczy żeby było wiadomo do czyjego pytania się odnosimy.
Z.
gość
10-03-2008, 22:28:00

Jak narazie mialem tylko badanie prywatne i czkam na lekarza i wtedy wszystko bede wiedzial to napisze. Mateusz
Początkująca
11-03-2008, 14:05:00

Mam ogromną prośbę do internautów o podanie mi adresu szpitala lub kliniki prywatnej na górnym śląsku lub w okolicach gdzie wykonują operację laserową,przepukliny kręgosłupa.Z góry dziękuję za wiadomość. Pozdrawiam Basia.
gość
12-03-2008, 09:51:00

Mam pytanie. Czy ktoś tu z obecnych był operowany w Otwocku na oddziale ortopedycznym. Czekam na operację właśnie tam i chciałabym zasięgnąć opinii. Mam przepuklinę L4/L5 i L5/S1 z uciskiem na worek oponowy. Pozdrawiam Asia
gość
12-03-2008, 09:53:00

Mam pytanie. Czy ktoś tu z obecnych był operowany w Otwocku na oddziale ortopedycznym. Czekam na operację właśnie tam i chciałabym zasięgnąć opinii. Mam przepuklinę L4/L5 i L5/S1 z uciskiem na worek oponowy. Pozdrawiam Asia
gość
18-03-2008, 08:12:00

Dr Skrzyński , Warszawa, Szaserów

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: