Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-12-2010, 17:11:49

Gość 2008-02-24 19:05:00 Nie jest to takie jednoznaczne do interpretacji.

Ważne są także objawy i dolegliwości oraz poziom tolerancji bólu i dyskomfortu i to od nich zalezy decyzja o ewentualnej operacji.

Jeżeli nie ma niedowładu kończynowego lub ewidentnego ucisku na nerw, to lekarze nie spieszą się z operacją. Zresztą - co lekarz to opinia. Rehabilitanci odradzają. Moim zdaniem ważna jest opinia lekarza, który opryje takie przypadki, bo on zna to od środka. Wierz mi, jeżeli brak ewidentnych wskazań do operacji, to nawet chirurdzy się nie spieszą (neurochirurdzy , ortopedzi chirurdzy)

Dobrze jest zapoznać się z jak największą ilością opinii i rozważyć to sobie w spokoju.

poczytaj sobie dokładnie na stronach

http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,0,102,44978

http://medigo.pl/forum/viewtopic.php?t=11144408

tam też wymieniamy się poglądami

POzdrawiam
gość
31-12-2010, 17:14:13

Kto Cię tyle razy operował? podaj nam nazwisko, bedziemy omijać szerokim łukiem
gość
31-12-2010, 17:18:08

Solux, interdyn, prądy to bujda. Nie działa. Tylko doświadczony fizjoterapeuta może Wam coś pomóc. SS
gość
02-01-2011, 21:54:06

Z czystym sumieniem mogę polecić dr Kitlińskiego z Bydgoszczy, jeszcze nigdy nie spotkałam takiego lekarza na swojej drodze. Wspaniały człowiek! Operował mnie na początku grudnia i wszystko przebiegło bez żadnych komplikacji. Strasznie się bałam, ale było warto. Zanim wrócę do normalnego życia i będę mogła wykonywać wszystkie czynności wiadomo,minie jeszcze sporo czasu, ale póki co nareszcie zapomniałam co to ból, nie drętwieją mi ręce, normalnie się wysypiam! Jeśli ktoś zastanawia się nad operacją to śmiało mogę napisać, że nie ma sensu dłużej cierpieć i warto oddać swój kręgosłup w ręce dr Kitlińskiego.
gość
04-01-2011, 13:02:39

Gość 2010-02-13 17:40:21 Witam
Dzisiaj wyszedlem ze szpitala po operacji na odcinku l4-l5. Dokładnie: fenestracja L4-L5 oraz Discektomia L4-L5 i foraminotomia L4 (co to oznacza nie wiem). Wiem natomiast, że usunięto mi całkowicie dysk i nie wstawiono w to miejsce żadnego "zamiennika". Czy jest ktoś kto może mi powiedzieć czy taka metoda jest dobra czy raczej powinienem mieć wstawiony np implant. Wg lekarza wykonującego zabieg nie ma takiej potrzeby ale w takim razie co z tym miejscem po dysku ?
gość
07-01-2011, 13:19:46

NAJLEPSZE EFEKTY DAJĄ - NATURALNE METODY TERAPII MANUALNYCH
www.masaz-kregoslupa-poznan.pl
www.kregarz-poznan.pl
www.rwakulszowa-poznan.pl
www.masaz-poznan.net.pl
www.terapie.poznan.pl
w kontuzjach sportowych-bólu stawów i zwyrodnieniach - przy skoliozach wynikających z braku symetrii miednicy - bólach kręgosłupa - rwie kulszowej - dyskopatii –przepuklinie jądra miażdżystego- tzw. ”wypadnięciach dysków” itp. aby nie trafić na operacje kręgosłupa i przestać truć się środkami przeciwbólowymi.
Musimy jednak chcieć coś zmienić – zaplanować terapie - bo tylko nasza systematyczna - praca z terapeutą oraz zmiany złych nawyków życiowych mogą uchronić nas od wiecznego bólu kręgosłupa - rwy kulszowej czy trwałej deformacji kręgosłupa a co za tym idzie TRWAŁEGO - INWALIDZTWA.
Im wcześniej rozpoczniemy terapie tym łatwiej ustępuje ból więc nie ma na co czekać i oszukiwać zmysły lekami przeciwbólowymi.

OPERACJA JEST OSTATECZNOŚCIĄ I POWODUJE TYLKO ŻE ZOSTANIEMY - INWA***MI
A BÓL I TAK TOWARZYSZYĆ NAM BĘDZIE DALEJ - BO NIE ELIMINUJEMY PRZYCZYNY POWSTANIA SCHORZENIA TYLKO OBJAW !!!!
gość
14-01-2011, 16:16:52

Witam szukam dobrego neurochirurga z Bydgoszczy może ktoś doradzi mi do jakiego mam się udać bo operacje mnie nie ominie :(
ps co myślicie na temat tych neurochirurgów:
- Prof. dr hab. n. med. MAREK HARAT
- Prof. dr hab. n. med. Beuth Wojciech
- dr n. med Kitliński Bogdan
specjalista neurochirurg
- dr n. med. Maciej Bierwagen
Moze kogoś z Was któryś z lekarzy operował jesli tak proszę o kontakt
tomasz-fordon@wp.pl
gość
15-01-2011, 17:51:20

Witam,

chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z obecnych na forum był operowany przez dr BIAŁOWĄSA w Stocerze (Konstancin)?

Po jakim czasie od operacji wstaje się z łóżka (metoda nie laserowa, lecz poprzez normalne, niewielkie nacięcie)?

Pozdrawiam.
Początkująca
16-01-2011, 10:23:43

Byłam operowana gdzie indziej ale też normalną metodą (odcinek lędźwiowy). Najczęściej następnego dnia po operacji lekarz przychodzi i "stawia" pacjenta. Tego dnia można spacerować około 15 minut. Każdy następny dzień to coraz dłuższe chodzenie. Generalnie chodzenie jest nawet wskazane.
Początkująca
16-01-2011, 11:32:15

Dziś mija miesiąc od operacji kręosłupa szynego. Przepuklina. Wstawiony mam implant. Trzy tygodnie po operacji złapała mnie kolka nerkowa . wiłam sie z bólu nie zważając na szyję. rochę mnie boli ale minimalnie. Ogólnie czuję się bardzo dobrze.Ręka jest władna. nie dręwieje.Moę podnieść do góry.Operował mnie dr. S.Dzierzęcki ze szpitala na Bródnie.Jestem zadowolona. Oczywiście dr Górski i Prof.Ząbek to sławy ale czy zawsze opłaca się czekać. Ja jestem innego zdania. Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: