Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-12-2010, 20:30:32

Dziękuję że zechcieliście podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami. Ja mam właśnie jechać do Warszawy szpital brudnowski. Jak będę po napisze swoje wrażenia. Narazie jestem przerażona bo podobno trzeba chodzić w kołnierzu a ja mam problem z noszeniem czegokolwiek na szyi. Mam nadzieję że jakoś przetrwam. Pozdrawiam i do usłyszenia po zabiegu
gość
13-12-2010, 17:53:37

Witam! Dziekuję za wsparcie. Termin operaji mam na 31.12.2010 SYLWESTER Z FAJERWERKIEM Chyba nie mam wyjścia bo dolegliwości są coraz bardziej dokuczliwe doszedł mi od niedawna szczękościsk z którym nie mogę sobie za bardzo poradzić i nie mam zielonego pojęcia czy jest to z tym związane. Strach przed zabiegiem oczywiście towarzyszy ale staram się o tym nie myśleć. Mam prośbę może ktoś z Was opisałby mi na czym polega zabieg, jak długo leży się w szpitalu i ile traw rekonwalescencja. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Iza
gość
13-12-2010, 18:32:25

Iza niedawno sie wachalas co do decyzji odnosnie operacji a tymczasem szybciej odemnie bedziesz w szpitalu ja koniec stycznia .Nie wiem czy szczekoscisk ma cos wspolnego z kregoslupem ale rozne dziwne dolegliwosci maja chorzy ja tez.Trzymam kciuki za Ciebie i czekam na wiadomosc po operacji.Aha ja juz sie naczytalam tyle relacji szyjek ktore sa po ze naprawde duzo mniej sie boje.R
gość
16-12-2010, 16:36:04

kanlui 2008-03-05 22:55:00 ja dzisiaj dostałam skierowanie na operację kręgosłupa, mam dyskopatię L- S, zabieg jaki będę miała wykonywany to nukleoplastyka, mam wyznaczony termin na 27 sierpnia, waham się....zdania jak zwykle są podzielone czy ktoś z Was miał właśnie taką operację? bardzo proszę o Wasze opinie, będę bardzo wdzięczna [addsig]
gość
28-12-2010, 15:30:21

Gość 2010-01-29 20:00:37 Witam
Mój teść ma poważny problem z kręgosłupem. Tak przedstawia sie nadanie rezonansem. Jest to słowo w słowo opis jaki dostał. Bardzo prosze o odpowiedź. Może być na gg 4105924 lub adres mailowy j_sukiennik@wp.pl. Bardzo dziękuję, teść jest naprawdę wystraszony.
Badanie RM odcinka szyjnego kręgosłupa wykonano w obrazach T1 i T2 zależnych, w płaszczyznach strzałkowych, czołowych i osiowych. Lordoza szyjna zniesiona, odcinek C3 – C6 w ustawieniu kyfotycznym powodującym redukcję rezerwy płynowej na przedniej powierzchni rdzenia kręgowego. Kanał kręgowy w całym odcinku szyjnym wąski ok. 10mm na poziomie C3/C4 do 7mm na poziomie C5/C6. Dehydratacja k. m. w odcinku szyjnym. Na poziomie C2/C3 tylne uwypuklenie k. m. z cechami niewielkiej niestabilności, z modelowaniem worka oponowego znoszące rezerwę płynową przed rdzeniem. Na poziomie C3/C4 tylne uwypuklenie k. m. z modelowaniem worka oponowego i rdzenia kręgowego, znoszące rezerwę płynową przed rdzeniem, ze zwężeniem obustronnym otworów mk, także przez osteofity na tylnych krawędziach trzonów. Na poziomie C5/C6 uogólniona wypuklina k. m. silnie modelująca worek oponowy i rdzeń kręgowy, znosząca rezerwę płynową przed rdzeniem, zwężająca obustronnie otwory mk, silniej lewy. Na poziomie C6/C7 uogólniona wypuklina k. m. silnie modelująca worek oponowy i rdzeń kręgowy, znosząca rezerwę płynową przed rdzeniem, zwężająca obustronnie otwory mk. Na poziomie C7/Th1 wypuklina tylna modelująca worek oponowy z towarzyszącą pjm prawoboczną uciskającą prawy korzeń rdzeniowy w kanale korzeniowym. Niewielkie tylne uwypuklenie k. m. Th1/Th2 i Th2/Th3 z modelowaniem worka oponowego. Poza tym zarysy kanału kręgowego gładkie, sygnał rdzenia kręgowego i trzonów kręgów niezmieniony.
Jeden lekarz powiedział mu, że z tym już nic się nie da zrobić. :(
Początkująca
28-12-2010, 16:56:38

15 grudnia miałam zabieg usunięcia przepukliny kręgosłupa szynego z wstawieniem implantu. Operował mnie Sebastian Dzieżęcki ze szpitala Bródnowskiego. Bardzo jestem zadowolona. Jest ok. I byłam w szopitalu w sumie 5 dni. A ludzie prof. Ząbka i Górskiego leżą po dwa tygodnie. Czasami nie warto czeka na wielkie sławy bo oni często wpadają w rutynę i takie "błache" sprawy psują.
gość
30-12-2010, 18:27:28

Monika ciesze sie ze jestes po operacji zadowolona i czujesz sie dobrze.Takie wypowiedzi dodaja otuchy ja mam operacje za 3 tygodnie.Odpoczywaj i wracaj do zdrowka pozdrawiam R.
gość
31-12-2010, 17:04:37

Gość 2007-03-13 17:02:00 przepuklina kręgosłupa co to jest? poproszę o namiar na dobrego neurologa. pozd patapi
Nie szukaj neurologa, szukaj fizjoterapeuty. Nie zapomnij podać skąd jesteś
gość
31-12-2010, 17:07:16

Kto Cię tyle razy operował, powiedz nam a będziemy go omijać
gość
31-12-2010, 17:08:41

Gość 2008-02-22 17:23:00 Witam! Dziś odebrałam wynik rezonansu i jest tam napisane że mam przepuchlinę krążka L2-L3 Czy zawsze to schorzenie kończy się operacją? W Bydgoszczy świetnym neurochirururgiem jest dr Furtak też ze szpitala wojskowego

Stawia tak ale oczy w słup. Mnie uszkodził...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: