Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-12-2010, 20:30:32

Dziękuję że zechcieliście podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami. Ja mam właśnie jechać do Warszawy szpital brudnowski. Jak będę po napisze swoje wrażenia. Narazie jestem przerażona bo podobno trzeba chodzić w kołnierzu a ja mam problem z noszeniem czegokolwiek na szyi. Mam nadzieję że jakoś przetrwam. Pozdrawiam i do usłyszenia po zabiegu
gość
13-12-2010, 17:53:37

Witam! Dziekuję za wsparcie. Termin operaji mam na 31.12.2010 SYLWESTER Z FAJERWERKIEM Chyba nie mam wyjścia bo dolegliwości są coraz bardziej dokuczliwe doszedł mi od niedawna szczękościsk z którym nie mogę sobie za bardzo poradzić i nie mam zielonego pojęcia czy jest to z tym związane. Strach przed zabiegiem oczywiście towarzyszy ale staram się o tym nie myśleć. Mam prośbę może ktoś z Was opisałby mi na czym polega zabieg, jak długo leży się w szpitalu i ile traw rekonwalescencja. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Iza
gość
13-12-2010, 18:32:25

Iza niedawno sie wachalas co do decyzji odnosnie operacji a tymczasem szybciej odemnie bedziesz w szpitalu ja koniec stycznia .Nie wiem czy szczekoscisk ma cos wspolnego z kregoslupem ale rozne dziwne dolegliwosci maja chorzy ja tez.Trzymam kciuki za Ciebie i czekam na wiadomosc po operacji.Aha ja juz sie naczytalam tyle relacji szyjek ktore sa po ze naprawde duzo mniej sie boje.R
gość
16-12-2010, 16:36:04

kanlui 2008-03-05 22:55:00 ja dzisiaj dostałam skierowanie na operację kręgosłupa, mam dyskopatię L- S, zabieg jaki będę miała wykonywany to nukleoplastyka, mam wyznaczony termin na 27 sierpnia, waham się....zdania jak zwykle są podzielone czy ktoś z Was miał właśnie taką operację? bardzo proszę o Wasze opinie, będę bardzo wdzięczna [addsig]
gość
28-12-2010, 15:30:21

Gość 2010-01-29 20:00:37 Witam
Mój teść ma poważny problem z kręgosłupem. Tak przedstawia sie nadanie rezonansem. Jest to słowo w słowo opis jaki dostał. Bardzo prosze o odpowiedź. Może być na gg 4105924 lub adres mailowy j_sukiennik@wp.pl. Bardzo dziękuję, teść jest naprawdę wystraszony.
Badanie RM odcinka szyjnego kręgosłupa wykonano w obrazach T1 i T2 zależnych, w płaszczyznach strzałkowych, czołowych i osiowych. Lordoza szyjna zniesiona, odcinek C3 – C6 w ustawieniu kyfotycznym powodującym redukcję rezerwy płynowej na przedniej powierzchni rdzenia kręgowego. Kanał kręgowy w całym odcinku szyjnym wąski ok. 10mm na poziomie C3/C4 do 7mm na poziomie C5/C6. Dehydratacja k. m. w odcinku szyjnym. Na poziomie C2/C3 tylne uwypuklenie k. m. z cechami niewielkiej niestabilności, z modelowaniem worka oponowego znoszące rezerwę płynową przed rdzeniem. Na poziomie C3/C4 tylne uwypuklenie k. m. z modelowaniem worka oponowego i rdzenia kręgowego, znoszące rezerwę płynową przed rdzeniem, ze zwężeniem obustronnym otworów mk, także przez osteofity na tylnych krawędziach trzonów. Na poziomie C5/C6 uogólniona wypuklina k. m. silnie modelująca worek oponowy i rdzeń kręgowy, znosząca rezerwę płynową przed rdzeniem, zwężająca obustronnie otwory mk, silniej lewy. Na poziomie C6/C7 uogólniona wypuklina k. m. silnie modelująca worek oponowy i rdzeń kręgowy, znosząca rezerwę płynową przed rdzeniem, zwężająca obustronnie otwory mk. Na poziomie C7/Th1 wypuklina tylna modelująca worek oponowy z towarzyszącą pjm prawoboczną uciskającą prawy korzeń rdzeniowy w kanale korzeniowym. Niewielkie tylne uwypuklenie k. m. Th1/Th2 i Th2/Th3 z modelowaniem worka oponowego. Poza tym zarysy kanału kręgowego gładkie, sygnał rdzenia kręgowego i trzonów kręgów niezmieniony.
Jeden lekarz powiedział mu, że z tym już nic się nie da zrobić. :(
Początkująca
28-12-2010, 16:56:38

15 grudnia miałam zabieg usunięcia przepukliny kręgosłupa szynego z wstawieniem implantu. Operował mnie Sebastian Dzieżęcki ze szpitala Bródnowskiego. Bardzo jestem zadowolona. Jest ok. I byłam w szopitalu w sumie 5 dni. A ludzie prof. Ząbka i Górskiego leżą po dwa tygodnie. Czasami nie warto czeka na wielkie sławy bo oni często wpadają w rutynę i takie "błache" sprawy psują.
gość
30-12-2010, 18:27:28

Monika ciesze sie ze jestes po operacji zadowolona i czujesz sie dobrze.Takie wypowiedzi dodaja otuchy ja mam operacje za 3 tygodnie.Odpoczywaj i wracaj do zdrowka pozdrawiam R.
gość
31-12-2010, 17:04:37

Gość 2007-03-13 17:02:00 przepuklina kręgosłupa co to jest? poproszę o namiar na dobrego neurologa. pozd patapi
Nie szukaj neurologa, szukaj fizjoterapeuty. Nie zapomnij podać skąd jesteś
gość
31-12-2010, 17:07:16

Kto Cię tyle razy operował, powiedz nam a będziemy go omijać
gość
31-12-2010, 17:08:41

Gość 2008-02-22 17:23:00 Witam! Dziś odebrałam wynik rezonansu i jest tam napisane że mam przepuchlinę krążka L2-L3 Czy zawsze to schorzenie kończy się operacją? W Bydgoszczy świetnym neurochirururgiem jest dr Furtak też ze szpitala wojskowego

Stawia tak ale oczy w słup. Mnie uszkodził...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama:
Reklama:
Reklama: