Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-03-2009, 23:09:00

Witam wszystkich!
Pisałam już tutaj o swojej operacji, którą przeszłam w październiku ubiegłego roku. Na początku pisałam pozytywnie. cieszyłam się, ze jestem już po operacji i wydawało się, ze będzie ok. Teraz mija piaty miesiąc i jestem załamana. Ból wrócił. Z każdym dniem moje cierpienie jest coraz większe. Jestem już tym zmęczona. W kontrolnym rezonansie wyszło, że mam bliznowca. I co z tego, ze operacja się udała, skoro ja teraz cierpię bardziej niż przed operacją? Najgorsze jest to, ze lekarz mnie olewa! Pewnie zajmie się mną dopiero wtedy, gdy blizna zablokuje korzenie nerwowe, stopa opadnie, stracę czucie w nodze, stracę kontrole nad zwieraczami.. wtedy się zainteresuje, bo teraz?? Jego przecież nie boli!
ŻAŁUJĘ, ŻE PODDAŁAM SIĘ OPERACJI, BO CZUJĘ SIĘ ZDECYDOWANIE GORZEJ!!
gość
21-03-2009, 23:10:00

Witam wszystkich!
Pisałam już tutaj o swojej operacji, którą przeszłam w październiku ubiegłego roku. Na początku pisałam pozytywnie. cieszyłam się, ze jestem już po operacji i wydawało się, ze będzie ok. Teraz mija piaty miesiąc i jestem załamana. Ból wrócił. Z każdym dniem moje cierpienie jest coraz większe. Jestem już tym zmęczona. W kontrolnym rezonansie wyszło, że mam bliznowca. I co z tego, ze operacja się udała, skoro ja teraz cierpię bardziej niż przed operacją? Najgorsze jest to, ze lekarz mnie olewa! Pewnie zajmie się mną dopiero wtedy, gdy blizna zablokuje korzenie nerwowe, stopa opadnie, stracę czucie w nodze, stracę kontrole nad zwieraczami.. wtedy się zainteresuje, bo teraz?? Jego przecież nie boli!
ŻAŁUJĘ, ŻE PODDAŁAM SIĘ OPERACJI, BO CZUJĘ SIĘ ZDECYDOWANIE GORZEJ!!
gość
22-03-2009, 19:02:00

Witaj Gościu z bliznowcem.
Co prawda lędźwiowy to nie moja domena ale jestem mocno ,,zaprzyjaźniona'' z przewlwkłym bólem po dwóch udanych operacjach odcinkach szyjnego więc rozumiem doskonale co przeżywasz. Przy pogarszajacym się samopoczuciu żal zrozumiały ale przy bliznowcu każda kolejna ingerenacja neurochirugiczna może wiązać się z rozrostem kolejnych blizn .Stąd pewnie niechęć neurochirurgów do kolejnej operacji uwalniającej z blizn .Pewnie też z tego powodu ewentualna operacja jest odwlekana na wypadek pojawienia sie ubytków neurologicznych .
Moze jednak szczęśliwie jesli mozna tu mówić o jakimkolwiek szczęściu problem ograniczy się tylko do bólu.
Jesli bardzo cierpisz może warto skorzystać z pomocy dobrej poradni p. bólowej . Są przy wielu szpitalach , najszerszy zakres pomocy można uzyskać w zloklaizowanych przy szpitalach klinicznych i onkologicznych . Nie wiem czy w w onkologicznych prowadzą działalność dla wszystkich pacjentów.
http://www.ptbb.pl/page8.php
tu znajdziesz przykładowe ale nie jedyne adresy.
Po wpisaniu w google ADCON ŻEL( preparat o potencjanych własciwościach antyzrostowych) znajdziesz trochę informacji na temat postępu operacyjnego leczenia blizowca , może z czasem pojawi się coś w pełni skutecznego.
Przewlekły ból to ogromna destrukcja dla ciała i dla psychiki dlatego też niezależnie od kroków neurochirurgicznych radzę Ci skorzystać z poradni p. bólowej .Pozdrawiam

gość
23-03-2009, 10:25:00

Dziękuję!
Będę musiała wybrać się do poradni leczenia bólu, bo na dłuższą metę to nie do zniesienia jest.
Pozdrawiam.
gość
27-03-2009, 16:50:00

witam ponownie łącząc się w bólu
moje posty znajdują się w tym wątku
od półtory roku walczę z przepuklina kręgosłupa na 3 kręgach
to ile mam wydane pieniędzy na tą walkę przestałem już nawet liczyć, ale naprawdę sporo, bo wszystko prywatnie robiłem, ale nie jest to chyba najmądrzejsze, bo skutki są różne
coraz więcej słyszę o ludziach po operacjach tych przepuklin, sam już nawet taką decyzję rozpatruję bo co to za życie, w sumie czuję się jakbym od półtorej roku praktycznie nie żył ( w pewnym sensie) bo wszystko stoi w miejscu, kto takiego człowieka weźmie do pracy, jak nie może podnosić, ani dłużej siedzieć
zastanawiam się tylko czy operację robić w PL czy gdzieś za granicą
dobrą wiadomością jest to, iż są to już operacje na porządku dzienny, robionych jest ich ogromna ilość, kiedyś dobrze to opatentują i nie będzie takiego dużego ryzyka, no i technologicznie lepiej
najgorzej z bliznami, co z tego jak uda im się zabieg, a blizny nie dadzą funkcjonować, jest więcej niewiadomych niż wiadomych
tak samo jak to na ile lat będzie dobrze? z tego co czytam to kilka lat jest dobrze, a potem wracają bóle, a kolejne operacje nie są już takie łatwe i lekarze też nie chcą się podejmować
najciekawsze co mnie ostatnio zainteresowało to właśnie leczenie np zastrzykami?? gdzieś to już w necie też czytałem, ale w praktyce nie słyszałem o takim leczeniu, dlaczego go nie stosują?? czy są takie osoby które zwalczyły tą chorobę bez operacji wogule??
czasami nie rozumiem dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe
Daniel lat 26
Początkująca
28-03-2009, 15:30:00

POMOCY!!!!
mam miec operowany dysk c6-c7. dysk nieruchomy, biowchlanialny. ile czasu sie dochodzi po operacji . czy w 9 tyg bede w stanie wrocic dom szkoly do pracy jako n-l wfu?
pyt kieruje do tych osob ktore tez byly operowane. dojscie przednio-boczny jak dlugie ciecie i jak to wyglada z czasem? strasznie czy da sie czyms przesmarowac i zatuszowac? bylabym wdzieczna za opis jak to jest po.[addsig]
hell
Początkująca
29-03-2009, 13:09:00

Cześć od kilku dni boli mnie kręgosłup. Co mam robić?
malgorzata o.
gość
29-03-2009, 14:28:00

Wotam tak się złożyło, że mam przepuklinę dyskową. W związku z tym mam małe pytanko, Czy mógłby mi ktoś polecić dobrego specjalistę w okolicach Szczecina? Z góry serdecznie dziękuję
gość
29-03-2009, 17:40:00

Widzę, że niektórych bawi posiadanie przepukliny kręgosłupa, za kilka miesięcy nie będzie do śmiechu
do póki nie dowiedziałem się, że to mam, i nie przestało boleć po kilku miesiącach, to w sumie też do tego luźno podchodziłem
a już wogule rozwala mnie post, z pytaniem o blizny czy ich wielkość
ja mogę dać sobie pociąć całe plecy, niech wstawią tyle szwów ile mają nici, byle przestało boleć na dłużej
gość
30-03-2009, 12:44:00

Generalnie moim zdaniem jesli nie trzeba koniecznie poddac sie operacji to lepiej nie ingerowac... takie jest zdanie mojej siostry ktora jest po 2 operacjach a ja tez mam przepukline i wypukliny na razie cwicze i staram sie oszczedzac (ale nie watpie ze sa sytacje ktore wymagaja szybkiej operacji ucisk z paralizem...) pozdrawiam Wszystkich i podstawa to pozytywne myslenie polecam film i ksiazke Secret

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: