Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-11-2008, 20:11:00

witam... jak jest po operacji??? długo wraca sie do takiego normalnego chodzenia,schylania,jazdy autem???? wacham sie czy isc na operacje czy na jakieś masaże .... mam przepukline jądra miażdżystego l4 l5 z przeniesieniem na s1 czy jakos tak, cciężko mi jest chodzic ,schylac sie .kierowac,nawet stac długo nie moge bo nogi mnie drentwieją albo plecy bolą.....
gość
18-11-2008, 20:13:00

długo sie jest w szpitalu na taką przepukline??????
gość
20-11-2008, 22:54:00

ja właśnie jestem po operacji bałem sie strasznie przed a miałem duza przepukline l4-l5 i dwie mniejsze po operacji nie czolem bolu wcale!!!naciecie mam na 2.5 cm i 5 szwów!!!po 2 dniach wstalem ze szpitalnego łóżka i poszłem na piechote do domu teraz po 3 tyg.po operacji jezdze samochodem i sam wkladam buty i skarpety oczywiscie bez dzwigania narszie.Grunt to sie oszczedzac prze ok 5-6 mcy po zabiegu jestem bardzo zadowolony operował mnie.prof.Maksymowicz pozdrawiam i dziękuję!!!
gość
23-11-2008, 11:34:00

Witam
Mój przedmówca jest szczęściarzem, skoro tak szybko wrócił do normalnego funkcjonowania.
Już wcześniej wypowiadałam się tu na forum ale napiszę jeszcze raz.
Miałam operację kręgosłupa L5/S1. Minęły 3 tygodnie od operacji.
Na 3 dzień po operacji zaczęłam odczuwać okropny ból. Być może to normalne, w końcu to operacja kręgosłupa. Pomogły sterydy i zrobiona blokada. Jak będzie później to się okaże. Po trzech tygodniach nadal odczuwam sztywny kręgosłup w odcinku lędźwiowym. schylać się niestety nie mogę. Jak mam potrzebę wykonać czynność wymagającą schylenia się, to niestety muszę przykucnąć. Jeśli chodzi o jazdę autem, to też mam problem. Utrudnieniem jest tu moja sztywność kręgosłupa. Raz spróbowałam i było kiepsko. W moim aucie fotel jest dosyć nisko więc źle mi się siedziało i obawiałam się, ze coś sobie uszkodzę no i ze skrętem tułowia miałam też problem przy cofaniu No chyba, ze ktoś przy cofaniu korzysta wyłącznie z lusterek, to może sobie poradzi.
Mam nadzieję, ze ta sztywność w końcu ustąpi i pozwoli mi normalnie funkcjonować.
Pamiętaj, że każdy to wszystko przechodzi inaczej, więc nie sugeruj się tym, co piszą inni.
Pozdrawiam.
gość
24-11-2008, 15:54:00

czesc mam pytanie jak sie odbywa przepyklina kręgosłupa,czeba miec operacje czy mozna ja wyleczyc jakas inna metoda.
gość
24-11-2008, 21:18:00

czy ktoś wie coś na temat neurochirurgii w warszawskim Instytuci e Psychiatrii i Neurologii na Sobieskiego 9. Czy może ktoś był tam operowany? jak "jakość" operacji? jak rechabilitacja ? dzieki za szybką podpowiedż .
gość
24-11-2008, 21:27:00

Oddział pod wodzą prof. Koszewskiego juz nie działa.
gość
24-11-2008, 22:22:00

ale klinika jako taka jest i działa - także operuje. pewnie zespoł ludzi też pozostał. Teraz szefuje chyba dr P. Nauman. Pytanie moje pozostaje aktualne - tzn.na temat " czy ktoś wie coś na temat neurochirurgii w warszawskim Instytuci e Psychiatrii i Neurologii na Sobieskiego 9. Czy może ktoś był tam operowany? jak "jakość" operacji? jak rechabilitacja ? dzieki za szybką podpowiedż ."
gość
25-11-2008, 09:04:00

Witam moja mama od miesiaca jest w strsznych bólach kręgosłupa całymi dniami leży w łóżku nie może się schylać podnosic rąk do góry ani podnosić ciężkich przedmiotów bo odczuwa straszny ból . Dostała skierowanie na rezons. Czy to może byc przepuklina kręgosłupa? Dodam ze jest 2 lata po urazie kolana
gość
26-11-2008, 09:52:00

Czy może ktoś ostatnio miał operację w Szpitalu w Otwocku?
Miałam tam już operację 6 lat temu, ale nie wspominam tego najlepiej, ponieważ po operacji musiałam leżeć 10 dni, nawet nie mogłam wstać z łóżka do toalety. Teraz ponownie mam skierowanie na operację i lekarze mówią, że powinien mnie operować ten sam lekarz. Dlatego jestem ciekawa czy w Otwocku mają wciąż te same metody , żeby tyle czasu leżeć po operacji.
Będę wdzięczna za odpowiedzi, pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: