Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-12-2008, 11:58:00

Odpowiedź dla MŁODEGO
W każdym szpitalu jest chyba inaczej...
Ja byłam 8 dni. Już tego samego dnia, 6 godz. po operacji jest pierwszy "przemarsz" do toalety Na drugi dzień już można wstawać ale nie przesadzać. Nikt nie kazał leżeć przez 3 doby, jedynie odpoczywać i oszczędzać się. U mnie w ogóle nie było rehabilitanta i nie zalecono mi żadnych ćwiczeń. Dopiero teraz zaczęłam rehabilitację. Tylko, ze nie wyobrażam sobie wcześniej ćwiczyć. Mnie bolało. Po operacji kręgosłup bolał okropnie, tak, jakbym miała w niego powtykane mocno naostrzone brzytwy. Każdy ruch tułowia sprawiał ogromny ból. Siadanie, wstawanie itd to był bolesny koszmar! Najwyraźniej każdy przypadek jest inny. Każdy to przechodzi, odczuwa inaczej. Może też inaczej działały leki przeciwbólowe..
A jakie dostawałeś leki przeciwbólowe? Ketonal? Tramal?
Dopiero teraz jest u mnie lepiej. Sztywność kręgosłupa powoli ustępuje, chociaż jeszcze jest. Założenie skarpetek nadal sprawia kłopot, chociaż jest i z tym dużo lepiej, niż było dotąd. Kręgosłup boli jak wykonam jakiś ruch ale nie zawsze.
Ja prawie cały miesiąc po operacji w domu przeleżałam. O siedzeniu nie było mowy, bo po kilku minutach bolało. Jedynie, to mogłam chodzić po domu. Rana w szpitalu bolała. Leży się na niej, to trudno żeby było inaczej...
Było okropnie ale minęło i teraz mam nadzieję, że będzie jedynie lepiej.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Napisz jakie dostawałeś leki w szpitalu???
gość
13-12-2008, 11:32:00

www.grzegorzjablonski.pl w razie pytan perek696@wp.pl
gość
13-12-2008, 11:32:00

gość
13-12-2008, 11:33:00

gość
13-12-2008, 19:28:00

MŁODY odpowiedź c.d
Ponownie witam serdecznie
Leki przeciwbólowe jakie dostawałem to KETONAL, wcześniej ich nie brałem więc może dlatego nieźle zwalczały ból.Kiedy wyszłaś ze szpitala i jaki się tera czujesz???
gość
14-12-2008, 00:15:00

Do MŁODEGO c.d.
Witaj! Ze szpitala wyszłam 7.XI. - 8 dni po operacji. Teraz czuję się dużo lepiej niż tuż po operacji ale gorzej niż jakiś czas temu. Cały miesiąc po operacji oszczędzałam się na maxa. Dużo leżałam, trochę chodziłam po pokoju, siedziałam bardzo mało np. przy jedzeniu. Teraz już zaczęłam jeździć na rehabilitację, ale na razie mam jedynie laser na bliznę. Ból wrócił! Boli oczywiście tylko kręgosłup i tylko wtedy, jak się poruszę, zmienię pozycję, wstaję z pozycji leżącej itp. Ból jest dosyć ostry.
Nie wiem dlaczego i od czego. Nie wiem, czy to normalna kolej rzeczy podczas rekonwalescencji, czy nie?? Może teraz jest gorzej, bo przestałam się oszczędzać. Więcej chodzę, siedzę, nawet ze względu na rehabilitację (trzeba dojechać). Ale martwi mnie to a do kontroli dopiero idę za 3 tygodnie. Myślałam, że to będę przechodzić krócej
i łagodniej, ale wcale nie jest tak różowo. Teraz już wiem, że okres rekonwalescencji trochę potrwa.
Wspominałeś, że rehabilitant zalecił Tobie jakieś ćwiczenia, napisz jakie? Jak Ty się czujesz?
Mój E-mail : margo670@wp.pl
Pozdrawiam
gość
16-12-2008, 00:02:00

Witam.Stwierdzono u mnie przepukline dyskowa po wykonaniu rezonansu magnetycznego.Poddaje sie ozonoterapii(metoda DISCOSAN dr Verga/Mediolan-iniekcje mieszanki tlenu-ozonu w chore miejsca).Wiem, ze jest w Warszawie uczennica protagonisty tej medody.Polecam wszystkim poszukujacym alternatywnych, bezoperacyjnych sposobow leczenia.
gość
16-12-2008, 20:09:00

MŁODY
A czy ta metoda jest bardzo kosztowna i czy są kolejki do zabiegów?
gość
18-12-2008, 19:33:00

pozdrawiam wszystkich jestem po operacji przepukliny l5 s1 niemogłem jusz chodzic lezec ani spac byłem operowany dwa lata temu po operacji troszke bolało ale na 2 dzien mnie postawiono na nogi ,jak bym sie niedał z operowac jezdzil bymteraz na wózku . ale znowu mi się odnawia ,czekam na rezonans i zobaczymy ? ja byłem oerowany w kaliszu jest tam niezły zespół neuro chirurgiczny (wiem po sobie )
gość
18-12-2008, 19:41:00

czy metoda jest droga niewiem bo byłem operpwany na k. chorych i czekałem 2 tygodnie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: