Reklama:

Przepuklina kręgosłupa lędźwiowego - rehabilitacja, ćwiczenia (220)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-08-2015, 09:53:15

Ja uważam, że w terapii kręgosłupa równie istotną rolę co ruch, odgrywa jakościowy wypoczynek. Ważnym jego elementem jest miejsce, w którym śpimy - nie może to być składana sofa, wersalka czy inny wynalazek. Kiedy ma się problemy z kręgosłupem lub chce się ich uniknąć w przyszłości, należy wręcz sypiać na dobrej jakości materacu. W naszej pracowni testowaliśmy przeróżne materiały i najlepiej sprawdza się pianka wykorzystywana do produkcji materaców Viscotherapy Art Medic. Te właśnie materace i poduszki ortopedyczne polecamy naszym pacjentom -są one, jak wspomniałem - bardzo ważną częścią terapii kręgosłupa.
gość
08-09-2015, 14:56:13

Witam. Stosował ktoś podczas rehabilitacji wyciąg lędźwiowy z pozytywnym skutkiem? Zamierzam nabyć SAUNDERS LHT który może nie kosztuje majątku ale jednak dla mnie 2 tyś to sporo kasy. Mam przepuklinę 5mm L5/S1 i daje w kość z każdym rokiem coraz bardziej.
Początkujący
10-09-2015, 14:55:13

Gość 2015-09-08 16:56:13
Witam. Stosował ktoś podczas rehabilitacji wyciąg lędźwiowy z pozytywnym skutkiem? Zamierzam nabyć SAUNDERS LHT który może nie kosztuje majątku ale jednak dla mnie 2 tyś to sporo kasy. Mam przepuklinę 5mm L5/S1 i daje w kość z każdym rokiem coraz bardziej.
Rusz tyłek i weź się za rehabilitację. Żadne wyciągi nie dadzą efektów.
Przepuklina krążka: L4/L5 i L5/S1, Kręgozmyk 2*, stenoza kanału kręgowego SKUTECZNA REHABILITACJA (bez operacji) - Zdrowy kręgosłup od 2013r.
gość
16-09-2015, 13:32:26

cześć. Jestem już 3 tygodnie po operacji L5S1. i powiem ci tyle nie bój się!
Operowali mnie w Krynicy Zdrój dr Pokrywka.
Polecam
Po operacji budzisz się i dochodzisz do siebie. Nie boli tak że sikasz pod siebie:)
Od razu masz kroplówe i potem leki przeciwbólowe jeśli cię poolewa, Ale to nie jest tak że leżysz i umierasz:) Serio dużo ludzi dramatyzuje, robi z tego wielką sprawę....kurde. ludzie...szpital to nie zakład porzebowy:)
gość
16-09-2015, 18:52:36

TomekNawrot 2015-09-10 16:55:13
Co masz na myśli pisząc rehabilitację? Przecież trakcja kręgosłupa to też rehabilitacja. Miałem już masaże, lasery, krioterapię. Bez efektu. Od takich zabiegów przepuklina raczej się nie zmniejszy. Próbuję McKenziego ale póki co bez wielkiej poprawy.
Początkujący
17-09-2015, 14:02:57

Gość 2015-09-16 20:52:36
Co masz na myśli pisząc rehabilitację? Przecież trakcja kręgosłupa to też rehabilitacja. Miałem już masaże, lasery, krioterapię. Bez efektu. Od takich zabiegów przepuklina raczej się nie zmniejszy. Próbuję McKenziego ale póki co bez wielkiej poprawy.
Aparaty do trakcji to porażka. Nie działa, tym bardziej jak ktoś chce Ci taki aparat sprzedać za 2 tyś. Szmery, bajery, lasery też nie działają. Ja miałem na początku terapię manualną (ale nie nastawianie), potem rehabilitację - ćwiczenia stabilizacyjne. Dużo pracy, ale teraz jest OK.
Jest to bardziej proste niż sie wydaje.
Efekt jest zależny od przychodni, właściwie od fizjoterapeuty. Jest wielu oszołomów a tylko nieliczni mają fach i doświadczenie w rękach.
Przepuklina krążka: L4/L5 i L5/S1, Kręgozmyk 2*, stenoza kanału kręgowego SKUTECZNA REHABILITACJA (bez operacji) - Zdrowy kręgosłup od 2013r.
gość
18-09-2015, 22:31:38

Tomen to napisz u kogo, gdzie i jakie zabiegi rehabilitacyjne lub ćwiczenia miałeś robione
gość
18-09-2015, 22:39:31

TomekNawrot 2015-09-17 16:02:57
Gość 2015-09-16 20:52:36
Aparaty do trakcji to porażka. Nie działa, tym bardziej jak ktoś chce Ci taki aparat sprzedać za 2 tyś. Szmery, bajery, lasery też nie działają. Ja miałem na początku terapię manualną (ale nie nastawianie), potem rehabilitację - ćwiczenia stabilizacyjne. Dużo pracy, ale teraz jest OK.
Jest to bardziej proste niż sie wydaje.
Efekt jest zależny od przychodni, właściwie od fizjoterapeuty. Jest wielu oszołomów a tylko nieliczni mają fach i doświadczenie w rękach.
TOMEK to napisz u kogo, gdzie i jakie zabiegi rehabilitacyjne lub ćwiczenia miałaś robione ?
gość
20-09-2015, 20:24:46

Witam serdecznie,dołączam do Was z dyskopatiá. 5 tyg temu miałam operacje,potwierdzam operacja nie taka straszna,najgorszy to pierwsze 2 tyg bo trzeba się oszczędzać,dzisiaj jestem już wstanie zrobić obiad :) co prawda z przerwami na leżenie. Czekam z utęsknieniem na czas aż bdde5 zupełnie samodzielna.
gość
20-09-2015, 20:30:42

Gość 2014-12-09 18:00:56
Witam
Jestem już kilka dni po przyjeździe ze szpitala rehabilitacyjnego (24 dni) i tak naprawdę nie jest lepiej. Lekarz neurolog zarówno z rehabilitacji, jak i mój prowadzący stwierdzili jednoznacznie, że potrzebny będzie rezonans, bo powinna być już poprawa. Podejrzewają krwiaka :( w obrębie miejsca operacyjnego. Miałam nadzieję, że wrócę do pracy 7 stycznia, ale w chwili obecnej jest to niemożliwe. Jutro składam papiery o zasiłek rehabilitacyjny :( chociaż dwa miesiące....jak ten czas szybko leci. Dołuję się gdy czytam, że ktoś po miesiącu od operacji jedzie na wesele... nie ważne, czy tańczy, czy nie, sam fakt, że pojechał. Tyle było we mnie optymizmu, gdzie on się podział? Na rehabilitacjach ciągle powtarzali, że nastawienie, motywacja, pozytywne myślenie działa cuda. Ja o tym wiem, ale, gdy człowiek nie widzi poprawy...
Nic, wmawiam sobie, że musi być dobrze :) i biję się z myślami. Wygrana będzie po mojej stronie :) pytanie tylko kiedy???
Pozytywnego myślenia
Anka
Witam,ja również jestem po operacji. Jak się teraz czujesz?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: