Reklama:

Przepuklina kręgosłupa lędźwiowego - rehabilitacja, ćwiczenia (220)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-07-2017, 11:28:44

Witam, jestem 2 doby po operacji L4 L5. Już jestem w domku ( po dobie ). Dostałam nowe życie, nie bójcie się, nie warto. Za to warto znów cieszyć się życiem. Jestem najszczesliwszym czlowiekiem na ziemi, żałuję tylko, że tak długo zwlekalam.
gość
08-08-2017, 12:14:19

Potrzebuje nowego łóżka do rehabilitacji i potrzebuje opinii czy to się nadaje http://www.twojecentrum.com.pl/uroda-i-zdrowie/skuteczna-rehabilitacja-na-specjalnym-lozku/
gość
15-08-2017, 17:04:31

Również Polecam Pana Radziszewskiego z Wrocławia ! Od 2 lat chodziłem z Ciągłym bólem w odcinku lędźwiowym kręgosłupa. Setki wizyt u lekarzy oraz innych specjalistów. Jestem po trzeciej wizycie i... bólu nie ma...!!! Bardzo Bardzo Gorąco Polecam !!!
Pozdrawiam
Kamil Podgórniak
gość
20-08-2017, 10:28:22

Mi pomógł Pan Mateusz Grudniewski na pierwszej wizycie trafiłam na Rudnik i Pan Mateusz prowadził mnie od początku. Przed zabiegami wyszła mi na rezonansie przepuklina 8mm na poziomie L4/L5. Po trzech zabiegach nie było już promieniującego bólu do lewej nogi. Po roku prowadzenia masaży oraz ćwiczeń zrobiłam kontrolnie rezonans i przepuklina zmniejszyła się do 6,2mm , normalnie funkcjonuje jestem mega zadowolona :D pan Mateusz przyjmuje teraz w Skarżysku Kamiennej w Kombinacie Formy
gość
29-08-2017, 22:04:16

No to mnie pocieszyłas! Wlasnie dowiedziałam się, ze mam przepuklinę odcinka lędźwiowego . Stało się to nagle - tak mniej więcej jak u Ciebie - po prostu rano nie mogłam zejść po schodach - myślałam, ze mięsień ale po ilus tam wizytach u masażystki i innych "pomocach" okazało się to przepuklina lędźwiowa. Sama jakoś bym sobie dała radę ale mam psa uwielbiającego spacery!
No nic! Po prostu chciałam się wygadać bo sama nie bardzo wiem co mam dalej robić.36odjac
gość
27-09-2017, 06:34:42

Gość 2015-08-08 18:56:38
Czesc uniknalem operacji przepukliny !
Jesli lezysz w lozku z powodu przepukliny kregoslupa i wlasnie czytasz moj post to na wstepie Ci powiem ze masz *** , taka prawda.
U mnie wygladalo to tak 28.01.2015 po silowni nie moglem wstac juz z lozka
Bol 10/10 , szybka wizyta u znachora i zastrzyki 2 tygodnie , nic nie pomoglo
kolejna wizyta kolejne zastrzyki , bol masakryczny.
do maja ! chodzilem od 3 do 6 rano malymi kroczkami , bo tyle moglem zrobic z bolu, nie bylo mowy o zrywie jakims itd.
pozniej rehabilitacja w ramach prewencji ZUS , kriokomora, lasery,prady itd , nastapila delikatna poprawa bol wciaz odczuwalny ale juz 5 /10 :)
w miedzy czasie wizyty u osteopaty , wlasna rehabilitacja w domu ( odpowiednie cwiczenia ) nie nalezy sie z tym spieszyc !
czerwiec /lipiec/ sierpien oprocz cwiczen wieczorem , plywam co drugi dzien 30 basenow , plecy kraul , troszke zabka ( podobno niewskazane )
na dzien dziejszy moje zwolnienie trwa od 28 stycznia 2015 , jest znacznie lpeiej niz bylo , wydaje sie ze wracam do zdrowia.
Pamietajcie kregoslup potrzebuje w takim urazie duzo czasu, wlasciwej rehabilitacji i duzo samozaparcia.
Zalezy od urazu pewnie , jak jest na maxa za mocno to tylko operacja .
gość
27-09-2017, 06:41:22

Cześć mam pytanie czy miał ktoś operacje kręgosłupa? jeżeli tak to bardzo chciał bym wiedzieć jak wyglada ten zabieg i jakiego znieczulenia lub narkozy się uzywa i czy jest się świadomym czy może nie podczas operacji??
gość
27-09-2017, 09:40:49

Nie miałam operacji więc w tej kwestii nie pomogę, natomiast co do pomocy specjalistów to mi bardzo pomogły wizyty u fizjoterapeuty. Mogę polecić gabinet Reha Pro w Krakowie. Mi Pan Piotr bardzo pomógł.
gość
27-09-2017, 10:03:17

Gość 2016-04-26 22:49:02
Witam, ja jestem już po operacji, która miała miejsce 2 kwietnia. Do szpitala trafiłam z ostrym bólem lewej nogi. Na wyniki MRI wyszło wypadniecie jądra miazdzystego więc w trybie pilnym zakwalifikowana zostałam do operacji. Dzisiaj czuje się dobrze. Do posiłków siadam, samodzielnie rehabilituje się zgodnie z zaleceniami rehabilitanta że szpitala i ze po operacji pozostał mi ból w lewej nodze lekarz neurochirurg zalecił mi ćwiczenia na rowerku stacjonarnym. Gdyby nie rowerek to po samych ćwiczeniach nie udało by mi się pozbyć bólu z nogi. Na dzień dzisiejszy jest ok. Naprawdę. Zastanawiam się tylko, kiedy będę mogła kierować autem i wrócić do pracy biurowej. Jeżeli chodzi o operację, to myślę, że nie ma co zwlekać z bólem. Mnie bolało 2 miesiece i 4 raz w życiu rwa kulszowa z promieniowaniem do obu kończyn zamiennie. Co przyniesie czas, tego nie wie nikt. Dzisiaj wiemy,że życie bez bólu jest piękne😊 pozdrawiam wszystkich
Witam czy może Pani powiedzieć jak przebiega operacja i jakie znieczulenie miala Pani czy bylo to ogólne czy moze miejscowe??
gość
27-09-2017, 12:36:25

Czy ktoś miał operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie?!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: