Mam pytanie moj maz ma przepukline na kregoslupie i lekarze nie bardzo chca ja operowac czy jesli on nie podda sie operacji to czy cos mu grozi
Gość 2016-04-20 11:14:42
Jeżeli przepuklina jest więsza niż 5mm to żaden fizjoterapeuta czy masażysta nie pomoże(dobry specjalista nawet sie tego nie podejmuje bo można doprowadzić człowieka do trwałego i nieodwracalnego kalectwa)Witwa,u mnie w styczniu t tego roku zdiagnozowano przepuklinę kręgosłupa lędźwiowego o wymiarze 7 i 4 milimetra z uciskiem na nerw kulszowy lewostronny . Po 3 tygodniowym pobycie w szpitalu na oddziale neurologii na jakiś czas ból minął. Po dwóch i pół miesiąca podczas kasłania ból powrócił i to z takim efektem że przez dwa tygodnie to miałem tylko pięć sześć godzin snu. Brałem kilka rodzai zastrzyków i wiele różnych tabletek nic nie pomagało bym był tak silny że czasami to nawet nie wiedziałem gdzie jestem. Spe.edu.pl Znalazłem w internecie lekarza specjalistę doktora Łukawski ortopeda który pracuje w szpitalu klinicznym w Otwocku ( super specjalista super Szpital Kliniczny super obsługa polecam) Po pierwszej wizycie w prywatnym gabinecie lekarz skierował mnie od razu na oddział, gdzie zostałem przyjęty trzeciej dobie po wizycie prywatnej. Postęp w badaniach drugiego dnia trafiłem na stół operacyjny. Operacja trwała około godziny. Po przebudzeniu na sali pooperacyjnej nie odczuwałem żadnego bólu jakby ktoś wzioł jakieś wyłącznik i go wyłączył. Następnej doby przewieziono mnie na salę na oddział tej samej dobry po założeniu pasa ortopedycznego postawiono mnie na nogi i kazano chodzić. Obecnie jestem w 12 dobę po operacji i nie odczuwam żadnego bólu, nie biorę żadnych leków przeciwbólowych ani zastrzyku jest po prostu super. Czeka mnie Co prawda jeszcze dużo rehabilitacji i ćwiczeń, ale lekarz który mnie operował i prowadzi mnie teraz w przychodni ortopedycznej( kolejny przykład super specjalisty doktor Kucharczyk który też pracuję w klinice specjalistycznej w Otwocku polecam polecam polecam) powiedział mi że po około pięciu pięciu miesiącach do pół roku mogę powrócić do wykonywanego zawodu czyli w moim przypadku ciężkiej pracy fizycznej. Z mojego doświadczenia wiem że operacja była jedynym i najlepszym wyjściem z sytuacji Nie ma się czego bać bo to wcale nie jest tak straszne jak opisują co niektórzy Proponuję poszukać dogry specjalistów i poddać się operacji Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia O
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.