Reklama:

Przepuklina kręgosłupa lędźwiowego - rehabilitacja, ćwiczenia (220)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-10-2017, 09:43:31

Ja czekam na operację w tym szpitalu, będę mieć w styczniu. Nie wiecie jak z rehabilitacją? Muszę czegoś prywatnie szukać żeby nie czekać pół roku na NFZ? Czytałam, że po takiej operacji warto jak najszybciej wrócić do sprawności.
gość
26-10-2017, 04:45:37

Witam. Chciałem się dowiedzieć jaki jest czas oczekiwania na operację przepukliny kręgosłupa lędźwiowego we Wrocławiu ?
gość
08-11-2017, 08:58:34

Jeśli szukacie trenera i chcecie porównać oferty, to polecam zajrzeć do tej wyszukiwarki trenerów i instruktorów: https://lepszytrener.pl/trening-personalny/wroclaw
Co ciekawe, można sprawdzić także kluby i obiekty sportowe i od razu rozpocząć współpracę :)
gość
08-11-2017, 22:35:53

W Gdańsku polecam fizjoterapię ortopedyczną na kręgi tu- https://www.trojmiasto.pl/Domowa-Rehabilitacja-o68647.html pomogli mi ćwiczonkami i nauczyli nawyków, bo profilaktyka potem jest ważna
gość
17-11-2017, 08:17:20

Jak moja mama miała rehabilitację po udarze to też prywatnie - w Constance Care. Gdyby rehabilitacja była możliwa na NFZ to i tak nie zdecydowałabym się na nią. Terminy są kosmiczne, a w naszym przypadku liczyło się szybkie podjęcie leczenia.
gość
06-12-2017, 21:45:47

Witam! Czy ktos mial zabieg endoskopowy kregoslupa ledzwiowego? Jestem przed podjeciem decyzji o takim zabiegu. Niewiem Czy sie bac! Od 11 miesiecy bol promieniujacy do posladka i lewej nogi.
gość
06-12-2017, 21:55:23

A moze ktos zna sport- kliniske w Żorach na Śląsku?tam wykonują zabiegi endoskopowe kręgosłupa
Mam przepuklinę L5/s1. Czy ktoś miał taka operacje?jakie są efekty?
Ludzie piszcie. Prawdziwe opinie bo to pomaga innym pozdrawiam wszystkich cierpiących z powodu bólu kręgosłupa
gość
19-01-2018, 23:48:15

Ćwiczenia są źle dobrane nie wykonuj ich . W trakcie ćwiczeń nie powinien dokuczać ból. po ćwiczeniach powinna być pewna ulga związana z rozluźnieniem, rozciągnięciem chorego obszaru, *** się w swój organizm w trakcie ćwiczeń. Żadne ćwiczenia moim zdanie nie zastąpią pływania. Poczytaj o metodzie leczenia ORTHOKINE mój lekarz poleca mi to ,chyba spróbuje.
gość
04-03-2018, 11:47:25

Jestem 3 dni po operacji,cierpialam 5 tygodni konajac w bolach,ratowalam sie tramalem,ketonalem,zeby funkcjonowac w pracy,nic nir pomagalo,najgorsze bole byly w nocy,horror.byl szpital w iniwroclawiu podali mi pyralgine I do domu,w cierpieniach zrobilam prywatnie rezonans za 400 zl,diagnoza szybko na stol,bo stan fatalny.bylam I jestem pod opieka doktora Krystiana Tomaszewskiego.czlowiek o wielkim sercu ,dziekuje kasia
gość
22-03-2018, 18:06:42

Witam.
Jestem po operacji 4 lata a mam 25 lat to znaczy skończę w grudniu po 2 latach było wszystko ok wrócił problem z podstawowymi czynnościami parę ćwiczeń i ból przeszedł a teraz po czterech latach był taki ból że zabrało mnie pogotowie niestety mam trzy chore kręgi ale lekarz mi powiedział że po miesiącu mam zrobić rezonans bo po miesiącu może ból puścić ale rezonans i tak trzeba zrobić. Dla mnie operacja była jedynym wyjściem bo był problem z chodzeniem przed operacją miałam niedowład lekki lewej stopy oczywiście też się bałam operacji ale to było konieczne, teraz też się boję ale operacja to szansa na normalne funkcjonowanie.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama: