Reklama:

Przepuklina kręgosłupa lędźwiowego - rehabilitacja, ćwiczenia (220)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-04-2018, 09:57:37

Ostatnio zaczęłam chodzić na rehabilitację do gabinetu Rosadzińskiego i jestem zadowolona po pierwszych sesjach. To jest niesamowite, ale przez 2 lata nikt nie był mi w stanie pomóc inaczej niż przepisując przeciwzapalne, a po dwuch spotkaniach z doktorem bez żadnych prochów, maści i innych czuję ulgę!
gość
25-04-2018, 11:00:06

Czesc Wam ;)
Mam pytanie, za jakis tydzien/ dwa bede mial przeprowadzona mikrodiscektomie bo przepuklina na poziomie l5s1 uciska korzen nerwowy i bywa srednio. Aktualnie bol ustapil, minimalnie rwie lydeczka ;) problemem jest natomiast oslabiona sila miesni po stronie przepuchliny... Bolec nie boli ale i tak kuleje bo nie mam sily w lydce. I tu pytanie: czy po operacji, wiadomo sropniowo, wroci sila miesniowa czy sa to juz zmiany nieodwracalne? Jak to bylo u Was?
gość
08-05-2018, 08:15:35

Pan Rosadziński na mnie dobre wrażenie zrobił, jestme po pierwszej rozmowie i nabrałam dużo nadziei po tym spotkaniu że w końcu mi ktoś tak naprawdę pomoże z moim bólem kręgosłupa.
gość
23-05-2018, 20:48:06

Czy wam tez syczy w tyle głowy od przepuklin szyjnych ?Mam trzy plus wypuklinę . Umordowały mnie wcześniej bólami głowy ,pieczeniem czaszki ,sciskaniem w gardle . Neurochirurdzy mówią ,zeby operowac bo mogę miec niedowłady kończyn . Ja się boje ,bo wsadzenie implantów stałych plus płyta plus śruby ,jakoś mnie przerazają .Czy ktoś z Was tak ma?
gość
26-05-2018, 05:23:02

Witam.To mój wynik rezonansu magnetycznego. Wypukliny uciskające cętralnie worek oponowa y na poziomie L2L3 L3L4 L4L5 L5SI dechydratacja kręgozmyk ok 3 4 mm na pozimie L5SI. Ostatni raz byłem u lekarza i w aptece w 2006 r .Nie byłem operowany ,nie odczuwam żadnego bólu kręgosłupa tylko lekkie drętwienie palców stup są jeszcze inne metody leczenia kręgosłupa wcale nie kosztowne .Płace 200zł miesięcznine , zamiast śrub i implantów które mi obiecywano czy warto to doceni człowiek który doznał bólu kręgosłupa którego nie można uśmieżyć .
gość
08-06-2018, 07:49:03

Ja jestem w trakcie rehabilitacji i właśnie na lędźwie mam sandersa i jest dobry
gość
08-06-2018, 21:40:55

A co jeśli po delikatnym masażu i trakcji L-S ból się nasilił? Lasek ujemny. Ból przy skłonie
gość
23-07-2018, 13:20:13

Ja bym podpowiedziała centrum Pomorski Rehabilitant ze strony pomorskirehabilitant.pl, są dostępni w Gdańsku. Przez lata nie wiedziałam skąd ból w barku, wiązałam go ze zmianami pogody ale ostatnio był tak mocny i częsty że już pogodą go nie mogłam wymówić :P Dobrze mi tutaj postawili diagnozę i w sumie z dnia na dzień zajęli się rehabilitacją.
gość
01-08-2018, 08:13:25

Z tym samym problemem co autor, chodzę od kilku lat na terapię manualną do Rehapro. Zabiegi są rzadko, ale regularnie, dzięki czemu nie łapie mnie przejściowy ból i mogę uprawiać sport.
gość
05-08-2018, 11:58:45

Dzien dobry Panstwu,
chcialbym sie podzielic i udostepnic kazdej cierpiacej osobie nasze doswiadczenie i wiedze na temat pozbycia sie choroby kregoslupa. Wiedze i doswiadczenie zdobylismy z koniecznosci, poniewaz jeszcze nie tak dawno temu moja Zona byla osoba bardzo cierpiaca majac problemy z chorym kregoslupem a dokladnie ucisk na nerw tzw. zespol korzeniowy lędzwiowy. Wielomiesieczne konsultacje lekarskie i terapeutyczne nie przynosily poprawy, a wrecz przeciwnie.
Wydalismy mnostwo pieniedzy, bo chcac bez kolejek trzeba bylo za wszystko placic.
Celem uzupelnienie i zrozumienia, dlaczego „udalo” nam sie przez przypadek znalezc pozytywne rozwiazanie i pomoc, musze dodac, ze przez 39 lat mieszkalismy w Niemczech i dopiero od niedawna w Polsce. W naszej domowej bibiotece znajdowala sie ksiazka, ktora zmienila wszystko. Zapomnielismy o tej ksiazke, kupionej przed laty. Teraz okazala sie bardzo przydatna.
Autor ksiazki, znany na swiecie niemiecki specjalista w dziedzinie leczenia ukladu kostnego a przede wszystkiem schorzen kregoslupa, opisuje sprawdzona i jedyna w swoim rodzaju metode, stosowana w Jego Klinikach w Niemczech, ktora juz pomogla tysiacom ludzi oraz moje Zonie rowniez.
Nie musze dodawac, ze metoda ta nie jest stosowana w Polsce.
Nawiazalismy kontakt z Klinika w Niemczech. Termin konsultacji wyznaczono za trzy dni.
Zaraz po konsultacji otrzymalismy dwa pierwsze terminy zabiegow w krotkich odstepach czasowych. Zabieg trwal okolo 15 minut i jest praktycznie bezbolesny. Po zabiegu 20 minutowa obserwacja pacjenta i do domu.
W zaleznosci od stopnia doleglowosci, przewidywane sa 4 do 8 zabiegow.
W przypadku moje Zony juz po pierwszym zabiegu nastapila poprawa do tego stopnia, ze nie musiala przyjmowac od dlugiego czasu zadnych lekartw przeciwbolowych,bez ktorych wczesniej po prostu „nie funkcjonowala”.
Szukalismy mozliwosci leczenia na terenie Polski, lecz wszystkie nasze zapytania do wyspecjalizowanych klinik jak i konsultacje lekarskie sprowadzaly sie do operacji kregoslupa, ktore:
- sa metodami bardzo inwazyjnymi z negatywnymi skutkami ubocznymi
- nie gwarantuja calkowitego wyleczenia
- zwiazane z duzymi kosztami
- zwiazane z bardzo dlugim okresem wyczekiwania na termin operacji
- dlugotrwalym, zmudnym i kosztownym okresie rekonwalescencji
Dlatego wybralismy inna droge, ktora okazala sie byc w kazdym punkcie lepsza.
Na koniec jeszcze mala dygresja: calkowity koszt leczenia w Niemczech sfinansowany zostal przez Narodowy Fundusz Zdrowia (NFZ) na podstawie dokumentacji oraz zlozonego wniosku.
Zainteresowanym, chorym i cierpiacym ze wzgl. na problemy z kregoslupem, chetnie wskaze droge, ktora wyzej opisalem.
EduardoEd@web.de

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: