Reklama:

Przepuklina kręgosłupa lędźwiowego - rehabilitacja, ćwiczenia (220)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-08-2016, 05:51:19

Dzień dobry,od kilku tygodni czytam forum szukając porady.Zaczełam odczuwać silne bóle w okolicy ledzwiowej od dwóch lat ale dopiero w te wakacje ból zaczał promieniować do lewej nogi, odczuwam drętwienie jej, do tego pieczenie w okolicy kregosłupa. Bardzo mnie boli przy dłuzszym spacerze powyżej pół godziny, przy siedzeniu również.Dretwieje mi rowniez lewa ręka.Dowiedziałam sie, ze mam dwie przepukliny piersiową i lędzwiową.O rety pomyslalam , a ja zawsze zrzucałam ból na chore korzonki.Po za tym jestem od dwudziestu lat chora na RZS. Biore laser ale szukam dobrego rehabilitanta z Łodzi.Czy ktos z was może ma namiary na specjaliste, będe bardzo wdzięczna
gość
05-08-2016, 11:08:35

witam serdecznie jestem z Płocka i po 4 miesiącach ketanolu i zastrzyków oraz postępujący nie dowład nogi lewej i po zabiegach doraźnych niestety bez skutków poprawy operacja w trybie pilnym obecnie jestem po operacji jest coraz lepiej a cięcie lekarz neurochirurga Rzeczkowskiego zegarmistrzowskie czuję się coraz lepiej i cieszę się że się zgodziłam
gość
22-09-2016, 18:18:00

Witam, 12 lat temu miałam operowana przepukline miedzykregowa L5s1, od lipca tego roku ból ledzwi z promieniowaniem do lewej nogi. Po badaniu MRI nawrotowa przepuklina z wydzielaniem sekwestru I uciskiem na nerw. Na razie rehabilitację się .Neurochirurdzy jednogłośnie operacja!
Czy jest ktoś kto był w podobnej sytuacji i uniknął operacji? Nie wiem co robic
gość
23-09-2016, 11:53:06

to nie problem, problemem jest życie
gość
25-09-2016, 11:31:25

Witajcie mam pytanie do wszystkich po operacjii przepukliny w odcinku ledzwiowym. Ja walczylam z choroba przez 7 lat na wlasna reke gdyz nikt nie umial mnie zdiagnozowac twierdzili ze mam lumbago i tyle. Dopiero w maju tego roku dostalam kolejny atak bolu zablokowalo mi lewa noge i posladek bol przykul mnie do lozka ale nawet wtedy nie chcieli nic zrobic dopiero bo rezonansie lekarz stwierdzil ze to przpuklina najpierw lwki przeciwzapalne potem bylo coraz gorzej wiec i psychotropy poszly w ruch a na koniec morfina po ktorej zyc sie nie chcialo ciagle wymioty a bol bez zmian . w lipcu kiedy juz stracilam prace podjeli decyzje o podaniu blokady sterydowej ale i to nie pomoglo a co najgorsze to ze bylo gorzej. PO 8 TYG TELEFONICZNIE POINFORMOWANO MNIE ZE JUZ NIC SIE NIE DA ZROBIC ZE BEDZIE OPERACJA NA 15 PAZDZIERNIKA MAM WIZYTE U NEUROCHIRURGA I BARDZO SIE BOJE NO ALE NIE OPERACJI BOJE SIE TEGO ZE NIE BEDE MOGLA PO NIEJ NORMALNIE FUNKCJONOWAC TAK JAK KIEDYS. JESTEM BARDZO AKTYWNA CWICZE CHODZE NA SILOWNIE JESLI TYLKO MNIE NIE BOLI POL ROKU TEMU BIEGALAM TERAZ JUZ NIE DA RADY OD JAKIEGOS TYGODNIA NIE JESTEM WSTANIE NAWET SIEDZIEC I CHODZIC ZA DLUGO BO NOGA BOLI STRASZNIE. DAJCIE ZNAC CZY KTORES Z WAS KOCHANI WROCILO DO PELNEJ SPRAWNOSCI DAJCIE CHOC TROCHE NADZIEJI. NIE WYOBRAZAM SOBIE ZYCIA BEZ SPORTU. POZDRAWIAM WSZYTKICH CIERPIACYCH I ZYCZE DUZO ZDROWKA ASIA.
gość
25-09-2016, 13:15:52

wrócisz ale na jak długo?
gość
27-09-2016, 14:33:23

Gość 2016-05-23 09:49:12
Witam,mam 32 lata i 17.05.2016 poddałem się operacji wypukliny,czyli jestem 6-tą dobę po. Objawy miałem bardzo podobne,jeżeli nie gorsze-dopiero 20 zastrzyków domięśniowych przeciwbólowych i przeciwzapalnych przyniosło ukojenie bólu. Ryzyko powikłań pooperacyjnych jest już niewielkie, a ryzyko nie poddania się operacji już większe-niedowład kończyny,porażenie nerwów,nietrzymanie moczu itd... Długo borykałem się z podjęciem decyzji,próbowałem masaży i różnych ćwiczeń jednak nic nie pomagało,dziś 6-ty dzień po operacji i czuję się dobrze(narazie) bez leków przeciwbólowych/ Oczywiście przez pierwsze 3 tyg więcej odpoczynku i leżenia,ale to normalne w takiej sytuacji. Po 4 tygodniach kontrol u neurochirurga i po 2-3 miesiącach powrót do pracy bez żadnych przeciwskazań-tak głosi teoria. Z perspektywy czasu nie żałuję decyzji i mam nadzieję,że proces leczenia będzie przebiegał tak jaj do tej pory-moja rada-żaden fizjoterapeuta nie powinien podejmować za Panią decyzji-najlepiej posłuchać neurochirurga-to najbardziej kompetentna osoba. W szpitalu w Gdańsku spędziłem 2 doby, na 3 dzień dostałem wypis i wróciłem do domu autem prawie 250 km,moje odczucia co do operacji są pozytywne,jeżeli nic nie pomaga to proszę się zdecydować-polecam szpital MSWiA w Gdańsku i prof Słoniewskiego, jeszcze jedna rada-młody wiek i pozytywne nastawienie bardzo pomagają w okresie leczenia pooperacyjnego.Pozdrawiam i głowa do góry- Kuba.
gość
27-09-2016, 14:50:52

Witam :) jestem z Białegostoku dostałam skierowanie do szpitala na operacje kregoslupa lędźwiowego . Od czterech ms jestem na zwolnieniu odbiera mi dwie nogi mam drętwienie ledwo sie poruszam . Cierpię na to juz od kilku lat zastrzyki leki sanatorium nic nie pomogło . Termin na ktory mi wyznaczono operacje to kwiecień 2019 rok. Pojechałam do Gdanska tez do profesora Sloniewskiego za 6 dni czeka mnie operacja . Bardzo sie boje na trzecia dobę mam wyjść ze szpitala a czeka mnie do przejechania ponad 500 km nie wiem czy dam rade .ale mimo ze jestem jeszcze przed operacja nie wiem jak potem bede sie czyla to i tak juz z gory jestem wdzięczna doktorowi ze w Białymstoku na operacje trzeba czekac trzy lata a u doktora Sloniewskiego dwa tyg . Napisz mi prosze czy bol po operacjii jest straszny i czy bede w stanie przejechać tyle km . Pozdrawiam
Początkująca
29-09-2016, 06:30:58

Ja też borykam się z przepukliną od 2 lat. Chodziłam na różne rehabilitacje i zabiegi jednak nic nie przynosiło efektów. Na operację się nie kwalifikuje mimo że mam przepuklinę w 3 dyskach ale każda po około 3 mm. Lekarka sama zaproponowała mi zabiegi polem magnetycznym w tym miejscu [url=http://google.pl/]http://miastokobiet.eu/[/url] . To przyniosło dużą ulgę. W sumie nawet jakbym miała mieć operację to nie wiem czy bym się zdecydowała
gość
29-09-2016, 08:56:49

z operacją zawsze można poczekać, a jak się zrobi to już po wszystkim, można też zrobić jak z rakiem sutka uciąć obie piersi, tak na wszelki wypadek jak by miał powstać

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: