Hej Wam . Cały czas staram się poszerzać wiedzę i Szukam różnych czynników które na to wpływają . Ataki mi się zdarzają ale w porównaniu z tym co było to są już małe ilości ;) . Czyli miało to jednak związek . Na obecną chwile zauważyłam że występują one podczas albo owulacji albo menstruacji czyli wygląda na to że następnym czynnikiem są hormony . Odstawiłam produkty mleczne i gluten . Mleko itp jest z krówek a krowy są karmione hormonami wzrostu aby zwiększyć produkcję mleka, co podwyższa również te hormony u człowieka . Podobnie jest z mięsem ale z tym to mi juz ciężko by je całkiem odstawić więc staram się jeść jedynie w malutkich ilościach . Zaczęłam ćwiczyć ,staram się robić to regularnie przed snem ,chodzi tu o dotlenienie mózgu bo ogólnie mamy bardzo płytki oddech .... Przytoczę pewien komentarz .." Całe zaburzenie zaczynają się od psychiki a częstym powodem jest przeciążenie
układu neuronowego. Jesli w naszym mózgu funkcjonują neurony odpowiedzialne za przekaz informacji to w momencie gdy w naszym organiźmie przeważają emocje typu strach, lęk czy gniew wtedy znacząco nasila się praca naszych komórek nerwowych co obciąza mózg w znacznym stopniu i powoduje zaburzenie przepływu impulsów. bardzo łatwo jest to sprawdzić na badaniu eeg. Jednak żaden lekarz znacząco nie zwraca uwagi na ćwiczenia oddechowe
które usprawniają pracę naszego mózgu i wzmacniają przekaźniki nerwowe jak i ćwiczenia relaksacyjne które to sprowadzają nasze fale do poziomu alfa i beta gdzie organizm rozpoczyna prace odbudowy komórek. " .. Dlatego tak wazny jest dla nas spokój ;) . Krótko mówiąc jeśli chodzi o poprawe zdrowia ,cały czas robię postępy . Proszę Was zainteresujcie sie tym to Wam też napewno pomoże . Callisto