Reklama:

Poznajmy się (581)

Forum: Padaczka

Początkująca
28-04-2017, 15:29:23

Cześć a jednak dużo osób tutaj jest i się wypowiada Marcinie
gość
30-04-2017, 12:45:13

Witam z tej str Marcin :)Na poczatku forum jak napisalem o sobie i chorobie nie spodziewalem sie ze ktos odpisze. A dzisiaj przeczytalem ile osob tu sie odezwalo jestem w szoku. Wszyscy tutaj siebie wspieraja, pomagaja nawet do spotkania doszlo moze cos z tego bedzie :) Bardzo sie ciesze ze tak duzo pomoglem i tyle osob sie poznalo , wspiera Trzymajmy sie caly czas razem i oby nas bylo wiecej na forum.Nad spotkaniem trzeba pomyslec musi byc wiecej chetnych osob min 5 moze min 10 tak mi sie wydaje Nom i odezwijcie sie co slychac jak zdowko U mnie srednio przez ost 4 dni mam dziwne ataki kilkanascie wydaje mi sie ze w nocy tez Podczas snu bo sie budzilem dwa razy z tabletkami nic sie nie zmienilo 5 tabletek razy dziennie Biore rano i wieczorem a co do atakow to dawno nie mialem nie mam pojecia skad sie wziely czy ze stresu z nerwow Nie wiem jak cos chcecie wiedziec pytajcie i piszcie o wszystkim smialo od tego jest to forum poznajmy sie :)
Początkująca
30-04-2017, 15:53:36

Spotkać się spotkaliśmy ale tylko ja z Tomkiem 😃.ale tak jak pisałam może większość się wkoncu spotka .dobrze że się wszyscy trzymamy i mamy w sobie wsparcie w nas jest nadzieja bo zdrowi ludzie unikają nas może nie wszyscy ale tak jest a my wiemy jak to jest ,wiemy jak się żyje z tą chorobą,to może Marcinie idź do lekarza zrób sobie badania.
Marzenko opowiedz nam coś o sobie czekamy na twoją wypowiedź 😃
gość
30-04-2017, 16:44:21

Hej Aldonko z Warszawy xd jak pojde zrobic badania to nic nie zmieni. Lekarz powie ze wyniki pozytywne i to wszystko te ataki same mina. Rano mialem ostatni do teraz jest wszystko dobrze i oby tak zostalo. Marzenko odezwij sie :)
Początkująca
30-04-2017, 17:10:14

Mogą tak powiedzieć ja np. Ataków nie mam ale zdarza się że mam taką aurę ataku i też mi pow że jest wszystko ok a co Sue stało że dopiero teraz się odezwałeś do nas na forum opowiedz coś o sobie
Komentatorka
30-04-2017, 18:37:05

Super Marcin ze się w końcu odezwałas. Już myślałam że nad opuściłes. Mam nadzieję że miną ci te ataki, ale mimo wszystko badania dobrze zrobić tak dla świętego spokoju.
Aldona szczerze to zazdroszczę tej aury, przynajmniej możesz się położyć czy coś, ja przed nie czuję nic a nic. Ale od 3tyg cisza i oby tak zostało. Gdyby tylko te leki tak na mnie nie działały...
[url=https://lilypie.com][img]https://lb2f.lilypie.com/bRB8p2.png[/img][/url]
gość
30-04-2017, 19:25:45

Aldonko na pierwszej stronie napisalem coś o sobie mozesz przeczytac :). A badania moze zrobie
gość
01-05-2017, 09:25:32

Witam Ciebie Marcin To po pierwsze, a po drugie bardzo dobrze, że założyłeś taki temat. Wydaje mi się, że taki wątek jest bardzo potrzebny. W końcu wiele osób cierpi na epilepsję i wiele z nas chciałoby podzielić się z innymi swoimi myślami. Także pomysł trafiony
Dokładnie wytworzyła się grupa wsparcia, i po cichu liczę, że uda się nam kiedyś zebrać w większym gronie i zwyczajnie pogadać.
Marcinie przeczytałem Twój pierwszy wpis i doskonale Ciebie rozumiem w kwestii pracy i zrozumienia. My chorzy na epi jesteśmy w takiej patowej sytuacji. Jak chcesz legalnie zdobyć pracę to usłyszysz milion powodów dla których nie możesz pracować. Z kolei jak posłużysz się kłamstwem to w razie ewentualnego wypadku w trakcie pracy, zostaniesz pociągnięty do odpowiedzialności karnej. To wszystko sprawia, że trzeba niejednokrotnie kombinować i ryzykować, co już w jakiś sposób powoduje stres, a co z kolei w połączeniu z frustracją - że państwo nie chce być nam przychylne, tylko ten stres pogłębia, nerwy zresztą też. Też czasami mnie to dobija, zresztą pewnie wielu z nas odczuwa czasem taki stan, ale zawsze wtedy sobie powtarzam, że nie mogę się poddać i najzwyczajniej muszę spróbować powalczyć dalej. Wierzę też, że może kiedyś to nasze kochane państwo w końcu dostrzeże nasz problem i zacznie coś w tej kwestii działać.
Sandra, to super, że już trzy tygodnie bez epizodów, życzę aby już nigdy nie było takich epizodów Zresztą sobie i pozostałym życzę tego samego
Fakt taka aura, jak opisuje Aldona, to przydatna "właściwość", ale cóż każdy z nas ma trochę inną padaczkę i inne objawy. Tu nawiążę do rozmowy z Aldoną, ja niestety pytałem się mojej mamy czy kiedykolwiek taką aurę miałem, i u mnie tego nie było. Po prostu raptownie traciłem kontakt i dostawałem ataku. Niestety szkoda, że choroba nie jest mniej zróżnicowana.
Pozdrawiam
Początkująca
03-05-2017, 10:55:51

Hej co tam u was słychać?u mnie nudnawo trochę w pracy niestety jestem a tak to poza tym jest ok
gość
04-05-2017, 14:11:05

Witam wszystkich
Niestety Aldona nasze życie czasami jest nudne, nic się na to nie poradzi, no chyba, że zdecydujesz się na skok ze spadochronem albo na bungee
Ja już jestem po wizycie u lekarza. Generalnie jestem mega zadowolony. Dotychczas miałem dobrych lekarzy, może z jednym wyjątkiem, ale ta pani neurolog z dzisiaj to lekarz z powołania. Nie musiałem prosić się o badania, ba nawet doktor powiedziała, że zleci mi rezonans, oczywiście nieodpłatnie. Byłem w szoku jak to usłyszałem. Zazwyczaj tylko EEG i badania krwi, a tu proszę kompleksowe podejście rezonansem. Super Kolejna sprawa to to, że pani doktor pomoże mi z uzyskaniem grupy. Sama nawet stwierdziła, że jeśli będę potrzebował fajnego opisu czytaj odpowiednio przygotowanego to taki mi wypisze. W dodatku lekarka okazała się bardzo miła. Także jestem mega zadowolony, i z zleconych badań, i z pomocy o przyznanie grupy i w ogóle z wizyty. Trochę czeka mnie latania za badaniami, ale sądzę, że warto, w końcu to będzie taka pełna diagnostyka od kilku lat.
Weekend dla mnie to będzie raczej spokojny. Fakt, że czeka mnie trochę zakupów, ale myślę, że znajdę czas na spacer, o ile pogoda dopisze
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: