Reklama:

Poznajmy się (581)

Forum: Padaczka

Komentatorka
05-03-2017, 20:08:10

Nie wyświetlają mi się 3 ostatnie wiadomości włącznie z maja. Na głównej jest napisane że jest 99 wiadomości w wątku a tu że 96... Ach....
[url=https://lilypie.com][img]https://lb1f.lilypie.com/PmsKp1.png[/img][/url]
Początkująca
05-03-2017, 20:09:04

Cześć Sandra,raczej wątpię że zadecyduje zależy jak będzie po badaniach ale stwierdzi pewnie że nie ma potrzeby bo już tak miałam kiedyś powiedział bym spróbowała radzić sobie bez powrotów do leków i się udawało ale wszystko się okaże po badaniach bo teraz mam wizytę i wezmę skierowanie na badania
Komentatorka
05-03-2017, 20:10:06

Dopiero od nowej strony mi się wyświetla. Pfff czy ktoś może napisać jeszcze raz co pisaliście.
Aldona a to oby wyniki były git i nie było potrzeby powrotu. A to EEG wychodzi Ci teraz dobrze a kiedys wychodziło źle?
Ciekawe gdzie Marcin i Kasia.
Pozdrawiam.
Początkująca
05-03-2017, 20:16:35

Właśnie kiedyś mi wychodziło źle a od 10lat wychodzi mi bardzo dobrze nawet jak źle się czuje czy jak były takie przypadki jak ostatnio mówię o tym lekarzowi a lekarz twierdzi że wyniki mam bardzo dobre więc nie ma obaw do zmartwień,dziwne to trochę
gość
05-03-2017, 20:31:07

Widzisz Tomku Sandra też popiera pomysł, abyś się bliżej poznał z Aldoną. Aldona tez jest otwarta. Więc na co czekasz.Może się zaprzyjaźnicie ? Potrzebna jest Ci osoba, która będzie Cię rozumiała. Warto spróbować. A może przypadniecie sobie do gustu? Wymieńcie się prywatnymi kontaktami i pogadajcie prywatnie.
Początkująca
05-03-2017, 20:31:53

U mnie padaczka została dopiero rozpoznana, ale badania wszystkie mam dobre również dziwne to trochę, że jednak nie ma żadnych zmian na EEG no bo jednak coś wywołuje te ataki heh.. :)
Początkująca
05-03-2017, 23:08:41

Cześć Daria. U mnie jak u Ciebie EEG jest teraz ok, ale od czasu do czasu mam atak. Zobaczymy co dalej jadę we wtorek na kontrolę.
gość
06-03-2017, 11:14:40

Po pierwsze: Postanowiłem założyć konto, bo dość często się tutaj udzielam jako gość Tomek. Myślę, że to będzie bardzo dogodnym rozwiązaniem. Nie będę musiał już pamiętać o tym by podpisać się.
Po drugie: Widzę, że ktoś po moim ostatnim wpisie, jeszcze gdy widniałem jako gość Tomek, zasugerował bym nawiązał bliższy kontakt z użytkownikiem Aldoną. Na ten wpis odpowiem tak: miłe z Twojej strony Gościu, że troszczysz się o relacje międzyludzkie, ale jak to ładnie ujęła Aldona - nie potrzebujemy pomocy, bynajmniej nie w takim kontekście. Swatanie było w dawnej Polsce teraz żyjemy w nieco innym czasie. Nie obraź się Gościu, to taka moja dygresja, aczkolwiek tak jak wspomniałem, miło że troszczysz się o więzi międzyludzkie Tak na marginesie, przecież każdy z tutaj obecnych w jakiś sposób się przedstawia i poznaje innych, a na pewno z całą pewnością łączy nas wspólny temat, więc jakieś relacje się tworzą A to na jakim będą to poziomie relacje zdecyduje los To tak filozoficznie ujmując
Teraz odniosę się do wypowiedzi. Aldona wiadomo, że od razu nie mówiłem o chorobie. Ja akurat wychodzę z założenia, że pierwsze spotkanie jest zapoznawcze, i to kolejne służą do głębszego poznania. Natomiast w swojej poprzedniej wypowiedzi przez granie w otwarte karty rozumiem, że mówi się o swojej chorobie na początku znajomości, a nie np. po dwóch latach, gdy się wchodzi w związek czy tuż przed ślubem. o Taki kontekst mi chodziło. Też wierzę, że może kiedyś nie będę musiał już pamiętać o zażyciu Depakine rano i wieczorem, choć wtedy pewnie i tak pozostanie ten nawyk sięgania po lek.
Wiesz Sandro wiadomo, że jeśli jedno nie wypali, to zawsze jest inna opcja. Mówi się w jednym przypadku trudno, mając nadzieję na drugie rozwiązanie, także będzie dobrze I tak jak piszesz jeśli są jakieś przywileje to czemu z nich nie skorzystać, zawsze warto spróbować. Zresztą Ty też wspominałaś o jakimś dofinansowaniu, więc czemu by nie korzystać
Dario witamy Niestety to jak zawsze mawiam z lekami na epilepsję to jest jak z loterią. Jednym pomaga, a innym już nie. Różnorodność reakcji na lek jest taka duża, że pewnie nie starczyło by jednej rozprawy doktoranckiej na ten temat. Widzisz mnie też badanie EEG w ciągu dnia wychodzi dobrze, w nocy jak miałem robione były lekkie zaburzenia. Jednak EEG to niejednoznaczny wskaźnik. W końcu padaczka nie jest do końca zbadana, nie wiadomo co może wywoływać ataki. Ja u siebie stawiam, że epilepsję zawdzięczam urazowi- uderzeniu piłką w głowę, ale nie mam pewności czy to na 100% to. Aldona napisała, że też EEG wychodzi jej dobrze, nawet wtedy gdy się źle czuje, także ostatecznie badania są badaniami, a czynniki wywołujące to inna bajka, i pozwolę sobie użyć zwrotu, że to czarna magia Na pewno ważne jest to byś była pod kontrolą lekarza, bo to on będzie decydował co dalej
Pozdrawiam wszystkich Tomek
gość
06-03-2017, 11:15:43

No tak zostawiłem podpis, przyzwyczajenie
Komentatorka
06-03-2017, 11:48:49

Aldona super że teraz Ci wychodzi dobrze, oby tak było zawsze.
Dario witamy w naszym skromnym gronie.
Tomku miło że masz konto jest to wygodne rozwiazanie. Co do relacji międzyludzkich to się zgadzam z Tobą. Czas pokarze co będzie.
P.S. mojego męża znałam dlugo przed nasza relacja i to poznałam go przez moich rodziców a on miał żonę w tym czasie. Później żona zostawiła go dla innego a my zaczęliśmy więcej gadac i od słowa do słowa. Nie zbadane są wyroki Boskie jak to się mówi.
Teraz też Ci EEG w nocy źle wychodzi?
Nasza choroba to ma jeszcze wiele nie odkrytych kart i to jest problem chyba największy bo nikt do końca nie wie dlaczego i jak. No cóż pozostaje nam czekać na geniusza który znajdzie odpowiedz.
Ja dziś znów miałam atak rano po przebudzeniu. Mąż mówi że koniec z karmieniem i on będzie wstawał i butle robił ale przecież zanim on zrobi butle mały będzie ryczał i i tak się obudzę. Nie wiem co z tym zrobić.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: