Reklama:

Powrót do zdrowia po krwotoku podpajęczynówkowym (57)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-11-2021, 21:02:05

Gość 2017-03-02 16:28:10
kowalowa 2011-12-18 21:34:24
Witam moja maz miał 5 stopien,wyszedł z tego cudem jak to lekarze stwierdzili.
Trzeba do konca wierzyc ze bedzie wporzadku nie mozna dopuszczac do siebie mysli o najgorszym,najgorse to sa powikłania po wylewie cisnienie,krazenie, itd.. to jest najniebezpieczniejsze ale miejmy nadzieje ze ustabilizuje sie to cisnienie u babci,nie dadza ci gwarancji ze z tegowyjdzie oni nigdy nie daja oponiewaz sami nei widza jak organizm zareaguje na farmakologie,ratuje was tylko czas:(
Czy mogłaby Pani powiedzieć coś wiecej na temat wylewu Pani meza? Moja mama(ma 52 lata) miała również wylew 5 stopnia, podpajęczynówkowy, leży juz miesiąc w szpitalu na OIOMie. Była stabilna a tera zaczyna cisnienie skakac, to jest w normie to pozniej spada. Czy u Pani meza również tak było?
Pozdrawiam,
Sylwia
gość
07-11-2021, 21:06:39

Witam bardzo prosze wszystkich co przezyli wylew podpajeczynowkowy o kontakt...Chodzi o spiaczke farmakologiczna,wybudzenie,odzyskiwanie swiadomosci..Prosze moja mama tez jest w tej chwili w szpitalu i kazda pomoc jak sie zachowac jest dla mnie bardzo wazna...
gość
05-12-2021, 16:02:18

Hej, mąż miał wypadek. Krwiak podtwardówkowy i krwotok podpajęczynówkowy. Bylo to w sierpniu. Prawie 2 miesiace zyl bez kości czaszki. Teraz już robi niesamowite postępy, je i pije sam, sam oddycha, zaczyna już sam chodzić. Z pamięcią nie jest najgorzej, poki co nie pamięta ostatniego roku, ale też nie wszystko. Ale co mnie martwi to dużo fantazjuje, nie orientuje się dobrze w tym co się dzieje i co się stało, nie podjemuje sam tematu do rozmowy, nie pyta mnie o nic. Ma lepsze dni, można z nim porozmawiać ale sa też gorsze dni... ile to może potrwać? Miał ktos podobna sytuacje? Jest w klinice rehabilitacyjnej, ale rehabilitacja poki co polega tylko na tym, że parę razy dziennie spaceruje z terapeutami. Jakie ćwiczenia, jakie aktywności są potrzebne zeby głowa wracała do sprawności? Pozdrawiam Monika
gość
18-12-2022, 15:28:07

Czy ktoś mi podpowie jak wygląda rehabilitacja po wyjściu ze szpitala. Fizycznie wszystko ok, psychicznie, pamięć, mowa fatalnie.
Początkująca
04-04-2023, 09:35:14

Witam,czy ktoś z Państwa odzyskał świadomość z 5 skali Hunta i Hessa.
gość
09-04-2023, 21:27:13

Gość 2021-11-07 22:02:05
Gość 2017-03-02 16:28:10
kowalowa 2011-12-18 21:34:24
Witam moja maz miał 5 stopien,wyszedł z tego cudem jak to lekarze stwierdzili.
Trzeba do konca wierzyc ze bedzie wporzadku nie mozna dopuszczac do siebie mysli o najgorszym,najgorse to sa powikłania po wylewie cisnienie,krazenie, itd.. to jest najniebezpieczniejsze ale miejmy nadzieje ze ustabilizuje sie to cisnienie u babci,nie dadza ci gwarancji ze z tegowyjdzie oni nigdy nie daja oponiewaz sami nei widza jak organizm zareaguje na farmakologie,ratuje was tylko czas:(
Czy mogłaby Pani powiedzieć coś wiecej na temat wylewu Pani meza? Moja mama(ma 52 lata) miała również wylew 5 stopnia, podpajęczynówkowy, leży juz miesiąc w szpitalu na OIOMie. Była stabilna a tera zaczyna cisnienie skakac, to jest w normie to pozniej spada. Czy u Pani meza również tak było?
Pozdrawiam,
Sylwia
Witam,czy jesteście Panie jeszcze na forum.
gość
22-08-2023, 21:25:54

Moja babcia w zeszłym tygodniu trafiła do szpitala przez wylew podpajeczynowkowy i niedokrwienie mózgu. TK nie wykazał tetniaka, ale sporo krwi w mózgu. Babcia, gdy ja zobaczyłam cudem otworzyła oczy. Prze moja obecność coraz więcej sobie przypominała i mnie poznawała zawsze.

Martwi mnie sposób leczenia babci...leżała prawdopodobnie dobę w domuod momentu, gdy to się stało. Lekarze mieli wykonać ponowne TK a neurochirurg powiedział, że babcia zaczęła się logicznie wysławiać i nie trzeba na chwile obecną robić badania, gdzie w niedzielę usłyszelismy od lekarza prowadzącego, że wyniki są dużo gorsze, niż by jej stan na to wskazywał...

Nie wiem co robic. Wydaje mi się, że to nie jest ten przypadek gdzie samo przejdzie...nie wiem jak od lekarza wyegzekwować badanie. Mieszkam od babci prawie 600km i mam byc w szpitalu w piątek. Dzisiaj mija tydzień odkąd zabrała ja karetka...operacji nie zrobiono. Nie wiem czy oni czekają, aż sama umrze? Błagam o pomoc. Myślałam, żeby poprosić lekarza, aby na piśmie napisał, że babcia nie wymaga dalszego monitorowania przez TK i żadnych operacji..
nie rozumiem decyzji.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: